, 2022/6/15

Regé-Jean Page a Netflix "Bridgerton" című, Emmy-díjra jelölt drámasorozatában, a "Simon Basset, Hastings hercege" szerepében nyújtott áttörő alakításával világszerte lenyűgözte a közönséget. Page egyéni díjjelöléseket gyűjtött be az Emmy-díj, a Screen Actors Guild Awards, a Black Reel Awards for Television, a Satellite Awards és a TV... Teljes életrajz "

regé jean page

A fiatal brit színész első éveiben Zimbabwéban nevelkedett, aztán Angliában járt iskolába, tagja volt a National Youth Theatre-nek is. Pályáját színpadi munkákkal kezdte, első jelentősebb szerepét a Gyökerek c. produkcióban játszotta Chicken George-ként. 2020-ban A Bridgerton család c. Netflix-sorozatban tűnt fel, amelyben Simon Basset figuráját kelti életre.

Rege-Jean Page angol színész. Zimbabwéban gyerekeskedett, iskolába már az Egyesült Királyságban járt; a National Youth Theatre of Great Britainben és a híres Drama Centre Londonban tanult. Színészi karrierjét színpadi darabokban kezdte.

Filmszínészként olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Waterloo Road, a Gyökerek és a Fresh Meat című tévésorozat, A túlélő című film és Peter Jackson legutóbbi látványos sci-fije, a Ragadozó városok. Legutóbb a For the People, illetve A Bridgerton család című sorozatokban láthattuk.

Karrier

Korai munkásság (2001-2019)

Page első színészi szerepe 2001-ben volt, amikor a Gimme 6 című televíziós sorozatban játszotta Tanakát. 2005-ben a Casualty@Holby City, 2013-ban a Fresh Meat, 2015-ben pedig a Waterloo Road című brit televíziós sorozatban vendégszerepelt. A színpadon szerepelt a The History Boys 2013-as és A velencei kalmár 2015-ös színházi előadásában. 2016-ban Page amerikai produkcióban debütált, Chicken George szerepét játszotta a History Channel Roots című minisorozatában, amely az 1977-es azonos című minisorozat remake-je, amely Alex Haley 1976-os regényén, a Rootson alapul: The Saga of an American Family. Page 2016. június 4-én szerepéért a TVLine a hét előadója volt.

2017-ben mellékszerepet kapott a Shondaland által gyártott For the People című jogi drámában, amely két szérián keresztül futott, mielőtt az ABC 2019-ben törölte volna. 2017-ben a Shondaland által gyártott For the People című jogi drámában kapott mellékszerepet, Filmes téren 2018-ban kisebb szerepet kapott a Mortal Engines című posztapokaliptikus filmben, 2020-ban pedig a Sylvie's Love című drámafilmben.

Áttörés (2020-jelen)

2019-ben Page egy újabb Shondaland-projektben kapott szerepet, Phoebe Dynevor és Jonathan Bailey mellett a Netflix Bridgerton című korszakos drámájának első szériájában, amely a The Duke and I című regényen alapuló regency romantikus regényen alapul. A szerepért Primetime Emmy-díjra jelölték a kiemelkedő főszereplő drámasorozatban, és elnyerte a NAACP Image Award for Outstanding Actor in a Drama Series díját. A Time magazin 2021-ben felvette a 100 Next listájára. 2021-ben Page nem tért vissza a Bridgerton második sorozatára, mivel eredetileg csak egy sorozatra írt alá szerződést, és más lehetőségeket akart felfedezni.

Page mellékszerepet kapott a Netflix The Gray Man (2022) című akció-thriller filmjében, amelyet Anthony és Joe Russo rendezett, valamint szerepet kapott a Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023) című fantasy filmben is, Page emellett Simon Templar szerepét fogja játszani a The Saint közelgő rebootjában, és a Netflix egy cím nélküli, Noah Hawley által írt és rendezett rablótámadásos thrillerfilmjének főszerepét is ő fogja játszani, mindkettőnek ő lesz a producere is.

Mindenkit óriási sokként ért, amikor a Bridgerton férfi főszereplője, a fél világ lányainak álomférfije, a Duke of Hastingset alakító Regé-Jean Page bejelentette, hogy neki egy évad is elég volt ebből a történelmi heveskedésből. A rajongók kétségbeestek, hogy hogy lesz így második évad? A Bridgerton család persze nélküle is él és virul, és a rajongók nagy örömére már nincs is messze a második évad premierje: március 25-én érkeznek az új részek. Az már biztos, hogy új főszereplőt is kapunk, hiszen a készítők ígérete szerint mindegyik évad más-más Bridgerton-gyermek sorsát állítja a középpontba.

A Bridgertonnak köszönhetően óriási hírnévre tett szert az addig viszonylag ismeretlen Page, így most jobbnál jobb szerepek tucatjai közül válogathat folyamatosan. Épp azért meglepő választás a következő netflixes projektje: a Surviving Paradise: A Family Tale című film narrátora lesz, amely nem más, mint az Okavango folyó deltáját járja körül.

Az Okavango-delta egy rendkívül különleges szeglete Afrikának: egy lehetetlenül zöld folt a Kalahári sivatag homokszínű vidékétől elzártan. Mocsaras vidéke a világ egyik legszínesebb flórájának és faunájának ad otthont – ezt mutatja be a Netflixen március 3-án kikerülő dokumentumfilm, és azokat, akik ezt a törékeny ökoszisztémát egyre nehezebben tudják fenntartani. Page-nek különleges kötődése van a környékhez, hiszen a színész ugyan Londonban született, de gyerekkorát a zimbabwei Harareban töltötte, nem is olyan messze az Okavango-deltától.

Sok Bridgerton-rajongó fogadta szomorúan a hírt, hogy a sorozat jóképű férfi főszereplője nem fog visszatérni a második évadban. Bár a Bridgerton hozta meg a nagy áttörést a 31 éves színésznek, a Netflix bejelentése szerint nem egy szerep van kilátásban Page-nek.

Többek között szerepelni fog a 2022-ben vászonra kerülő The Gray Manben, illetve főszerepet játszik majd egy akció-thrillerben. A filmről egyelőre nem sokat tudunk, csak annyit, hogy a Fargo és Légión ismert sorozatokban közreműködő Noah Hawley rendezi, mellé társulnak majd producerként Marc Larocca és a Russo Brothers.

A fent említett két szerep mellett a sármos színészt láthatjuk majd az új Dungeons and Dragons rebootban. Bár erről még megerősített információk nincsenek, arról is esett szó, hogy James Bond szerepét is megkaphatja most, hogy Daniel Craig utolsó Bond-filmje, a 007 – Nincs idő meghalni is megjelent. Page egyébként a pletykákról azt nyilatkozta, hogy egyenlőre semmilyen felkérést nem kapott.

Regé-Jean Page párja

A 34 éves színész és párja, Emily Brown utoljára a BAFTA-gála előtt megrendezett vacsorapartin mutatkoztak együtt március 9-én. A szőke lány egy aranyszínű estélyiben ment az eseményre.

Amikor Regé-Jean Page a figyelem középpontjába került, az újságírók mindent megtettek azért, hogy kiderítsék, ki hódította meg a szívét, 2021 februárjában a Daily Mail több lesifotót közölt róluk, ahogy éppen ölelkeztek. Akkor a cikkben közölték, hogy komoly kapcsolatban élnek, és még 2020 februárjában Londonban vettek egy közös lakást. A város északi részén, egy 800 ezer fontos házban élnek.

Emily Brownnak nincs közösségi oldala, így a rajongók nem tudják bekövetni egyik platformon sem. Szabadúszó szövegíróként tevékenykedik, olyan cégek bérelték fel karrierje során, mint a Nike, az Uber vagy a Converse. A Football Beyond Borders jótékonysági szervezet egyik dolgozója, az alapítvány azokat a hátrányos helyzetű fiatalokat segíti, akik rajonganak a labdarúgásért, de elzárkóznak az iskolától. 2009 és 2012 között a Manchasteri Egyetem hallgatója volt.

Úgy tűnik, Regé-Jean Page nem az a típus, aki szívesen nyilatkozik a magánéletéről, így nincsenek arról információk, mikor és hogyan ismerte meg Emilyt. Valószínűleg szeretné szerelmét megvédeni a kíváncsiskodó szemek elől, ami teljesen érhető, hiszen sok kapcsolatra rányomhatja a bélyegét, ha a két fél megállás nélkül a figyelem középpontjában tartózkodik.

Bár a színész A Bridgerton család új részeiben már nem szerepel, ez nem azt jelenti, hogy többé nem hallhatunk felőle, 2022-ben jelenik meg a The Gray Man című alkotás a Netflixen, mellette olyan sztárok bukkannak fel a thrillerben, mint Ryan Gosling, Chris Evans vagy Ana de Armas. 2023-ban jelenik meg a Dungeons & Dragons című mozifilm, amelyben Hugh Grant és Chris Pine oldalán láthatjuk.