, 2022/10/26

A boldog lottónyertesnek lenni nem könnyű, mert széleskörű tudást és nagymértékben szerencsét is igényel. A szerencsejáték kezdete óta számos nyertes volt szerte a világon. A szerencsés nyertesek közül néhányan azóta megduplázták vagyonukat, másoknak viszont nincs mit felmutatni. Vajon hány nagy lottónyertes gazdagodott meg?

lottó

Mit csináltak a lottónyertesek a pénzükkel?

Néhányan pazar kúriát vásároltak, drága járgányokkal bővítették a garázsukat, és elutaztak álmaik nyaralására. Más lottónyertesek gazdag üzletemberek, kiterjedt ingatlanportfólióval. 

Hány lottónyertes gazdag még mindig?

A lottónyeremény utáni élet nem könnyű, mivel a legtöbb nyertes küzd a tökéletes egyensúly eléréséért. A korábbi lottónyertesek nagyobb százaléka elherdálta újonnan szerzett vagyonát, és mindent elvesztett. Kevés okos és sikeres lottónyertes azonban életképes befektetéseket eszközölt, és még sok évvel később is gazdagok. Ki a leggazdagabb lottónyertes? Íme 3 szerencsésebb játékos inspiráló lottónyertes történetekkel.

Brad Duke - Idaho State jackpot 2005-ben

Mielőtt 2005-ben megnyerte volna az Idaho Állami Lottón a 220 millió dollárt (mai árfolyamon számolva ez 89 milliár forint), a Treasure Valley-i Gold Gym menedzsereként dolgozott. A jackpot pénzét olajba, gázba, ingatlanokba és alacsony kockázatú kötvényekbe történő befektetésekre használta fel. Egy 1,3 millió dolláros családi alapítványt is létrehozott, és azóta megduplázta a nyertes pénzét. 

Peter Lavery - Az Egyesült Királyság Nemzeti jackpotja 1996-ban 

Lavery az Egyesült Királyságban, az észak-írországi Belfastban él. Az 1996-os 10,2 millió fontos nemzeti lottónyereménye előtt buszsofőrként kevesebb mint 250 dollárt keresett. Peter úgy döntött, hogy a Cooley Whiskey Distilleryvel partnerségben whiskybefektetésbe kezd, és elkészíti a Danny Boy márkát. Azóta a nyeremény több mint háromszorosát kapta, és több mint 30 ingatlana van Észak-Írországban szétszórva.

John és Lisa Robinson házaspár - 2016-os Powerball Jackpot

A házaspár egyike volt a 2016-os 1,58 milliárd dolláros Powerball jackpot három nyertesének, ami minden idők legmagasabb nyereménye. Adók előtt 327,8 millió dollárt vihettek haza. A házaspár most egy 6,2 millió dolláros, 10 hálószobás kúriában él, amelyben egy saját tó és egy házimozi is található. Inkább visszafogottan élnek. Te megnézted már az eheti luxor számokat?