, 2022/6/21

Született Kalinyingrád, 1958. január 6. Alekszandr Skrebnyev lányaként, akinek apai neve különböző jelentések szerint Abramovics vagy Avramovics volt. Шкребнев vagy Александр Александр Аврамович Шкребнев) és Jekatyerina Tyihonovna Skrebnyeva (Екатерина Тихоновна Шкребнева). Apja a Kalinyingrádi Mechanikai Gyárban dolgozott.

lyudmila putyina

Nyelvész végzettséget szerzett. 1986-ban Ljudmila a Leningrádi Állami Egyetem filológiai tanszékének spanyol nyelv és filológia szakán szerzett diplomát. Tanulmányait követően az Aeroflot kalinyingrádi kirendeltségének légiutas-kísérője lett. Leningrádban ismerkedett meg Vlagyimir Putyinnal, és 1983. július 28-án összeházasodtak. A házaspárnak két lánya van, Marija (született 1985. április 28-án Leningrádban, Szovjetunió) és Jekatyerina (Katya) (született 1986. augusztus 31-én Drezdában, NDK).

Lyudmila Putina önéletrajza

Putyina Ljudmila Alekszandrovna (nem Shkrebneva) 1958. január 6-án született munkáscsaládban. Ljudmila édesapja egy gépészeti javító üzemben dolgozott, édesanyja pedig egész életében pénztárosként dolgozott egy autóversenyben. A család egy kis lakásban lakott Kalinyingrád egyik munkásnegyedében. Ljudmila egy átlagos 8. számú középiskolában tanult. A tanárok bölcsész tudásra képes hallgatóként jelölik meg.

A lány különösen előrelép az orosz nyelv és irodalom tanulmányozása terén. Lenyűgözi a költészet, sőt maga is megpróbál verset írni. Ljudmila gyakran vesz részt olvasási versenyeken, és különleges művészi képessége, jó dikciója és kiváló memóriája jellemzi. Gyorsan megjegyzi a nagy költői métereket. Egyetlen iskolai rendezvényre és egyetlen matinére sem kerül sor tehetséges lány részvétele nélkül. Ljudmila, mint sok társa, arról álmodozott, hogy színésznő lesz.

És a környéken senki sem kételkedett abban, hogy ez így lesz. 1975-ben Ljudmila Škrebneva sikeresen elvégezte az iskolát, és belépett szülőhelye, Kalinyingrádi Műszaki Egyetemre. Miután két évig tanult benne, a lány rájön, hogy nem érdekli a tanulmányok, és úgy dönt, hogy ott hagyja. Postásként dolgozik a helyi postán. Miután egy ideig ott dolgozott, majd kilépett, a Torgmash-gyárban munkát kap tanoncforgatóként, ahol megkapja a revolverforgató 2. kategóriáját.

Később kilépett a gyárból, és ápolónőként kapott munkát a helyi kórházban. 1980-ban Ljudmilát légiutas-kísérőként felvették a kalinyingrádi század csapatába. A vidám karakter, a nyitottság és a kedvesség teszi a csapat kedvencévé. Egy fiatal lány aktívan keresi a helyét az életben. 1981-ben végül a szakma mellett döntött, és filológusként-regényíróként került be a Leningrádi Állami Egyetemre az idegen nyelvek alapos tanulmányozásával, és a lány már nem gondol arra, hogy iskolai álma színésznő legyen.

Harmadik egyetemi évében Ljudmila találkozik Vlagyimir Putyinnal, ami további hatással lesz egész életére. Időközben Lyudmila még nem végzett az intézetben, és szakterületén dolgozott, anyanyelvén tanított németet Alma Mater-ben. A kilencvenes évek kezdete sem kerülte el. Ljudmilának sikerült ruházati üzletvezetőként dolgozni, és évekig a Telecominvest OJSC képviselője volt.

Ljudmila Putyina személyes élete

A volt first lady 1983-ban a Leningrádi Állami Egyetem harmadéves hallgatójaként ismerkedett meg Vlagyimir Putyinnal. A Lensovet színházi pénztárai lettek ismeretségük helye. Mindketten Arkady Raikin híres komikus koncertjére érkeztek. A fiatalok ízlése egybeesett, mindkettőjüknek nagyon tetszett a munkája. Három évig jártak, mielőtt elhatározták, hogy összeházasodnak. Szinte azonnal az esküvő után Vlagyimir Vlagyimirovicsot négy évre üzleti útra küldték Németországba. A fiatal feleség természetesen vele megy. Ezen az üzleti úton az elnöki házaspár két csodálatos lányt adott életre, Maria és Katerina.

Vlagyimir Putyin elnökválasztási győzelme után Ludmila élete gyökeresen megváltozott. Most nem csak egy nagy tisztviselő felesége, hanem az orosz állam első hölgye. Most az egész ország és a világ közössége figyeli. Mit visel, hogyan beszél, hogyan mozog, minden apróságot észrevesznek. Ljudmila természeténél fogva szerény, sőt házias ember, és inkább egy befolyásos házastárs árnyékában van. Miután nyilvános ember lett, kényelmetlenséget érez a magára vonzódó szoros figyelem miatt. A családi élet ma már teljesen a családfő munkájának van alárendelve. Az elnök idejét az óra határozza meg, és a családnak annyira hiányzik.

Egyre ritkábban derül ki, hogy az egész családdal együtt van. Ljudmilának nincs elég figyelme a férjétől, de megérti, hogy ő egy nagy állam feje, és minden erejét az Anyaország szolgálatára fordítja. Egy interjúban elmondja, hogy gyakorlatilag nem látja férjét, mivel éjjel-nappal foglalkoztatta az államügyeket. 2013-ban a házastársak bejelentették a válást, és a kapcsolat megbomlását azzal magyarázták, hogy a férj foglalkoztatása miatt lehetetlen normális családi életet élni. 2014. április 1-jén hivatalosan megtörtént az elnöki házaspár válása. Ez az esemény példátlanná vált, és a médiában sokáig tárgyalták.

Sok volt a találgatás az egykori first lady életéről a válás után. Az egyik még arról is szólt, hogy Ljudmila Putyina kolostorba ment. Ez összekapcsolódott azzal a ténnyel, hogy az elnök volt felesége hívő ember, és talán a válás volt az oka választásának. Más források arról szólnak, hogy Ljudmila férjhez ment, és a híres zenész, Mihail Mihailov lett a választottja. 2016 januárjában egyes médiumokból információk szivárogtak ki arról, hogy Ljudmila Putyina feleségül vette Artur Ocheretny-t, az Interperszonális Kommunikáció Fejlesztési Központjának és a Literaturnaya Ucheba kiadónak a vezetőjét.

De hivatalos nyilatkozatot nem tettek, és ma mindezen információk spekulációnak számítanak. Vlagyimir Putyin nem volt hajlandó megválaszolni a személyes életével kapcsolatos utolsó kérdéseket, arra hivatkozva, hogy ezek az információk csak őt érintik. Volt feleségével egyelőre nem adtak interjút ebben az ügyben.

Így él ma Ljudmila Putyina

A világmédia tájékoztat Ljudmila Putyin személyes életében bekövetkezett változásokról, pontosítva, hogy az orosz vezető volt felesége nem kezdett zárt életmódot folytatni, hanem éppen ellenkezőleg, megnősült. Ludmila új férje, Arthur Ocheretnoy az Interperszonális Kommunikáció Fejlesztési Központjában dolgozik és annak vezetője. Az életrajzával kapcsolatos szűkös információk alapján egyértelmű, hogy a férfi 20 évvel fiatalabb feleségénél. Mivel Ljudmila Putyin meglehetősen magánember (ezért a világ egyes médiái évekkel ezelőtt "láthatatlan first lady-nek" nevezték), nagyon ritkán fényképezik új férjével.