, 2022/6/22

Egyéb hasznos kezelések közé tartozik a masszázs, az izomlazító terápia, az izmok kiegyensúlyozása felmérés és edzés révén, valamint a helyes testtartás megőrzésére való tudatos törekvés. Igyekezzen elkerülni a szteroid injekciókat, amelyek lebontják az egészséges szöveteket. Aktivitás után jegelje, és használjon NSAID-okat, ha a fájdalom elviselhetetlenné válik.

kinesiology shoulder patch

Hogyan segíthet a KT Tape

A vállak visszahúzása szinte mindig több ízületi teret teremt, és enyhíti a vállban lévő feszültséget és fájdalmat. Használja ezt a KT Tape alkalmazást, hogy a vállakat visszahúzza normál helyzetbe, levegye a nyomást a felső hátizmokról, és megnyújtsa a mellkasi izmokat. Az eredmény több ízületi tér és kevesebb nyomás lesz az amúgy is fájdalmas területen. Az alkalmazás gyengéd emlékeztetőként szolgál az izmok számára, hogy a vállat ebben az egészséges beállításban tartsa hátul. Használja ezt az alkalmazást az Általános vállfájdalom alkalmazással együtt a maximális hatás érdekében*.

Hogyan kell használni a KT szalagot: Váll stabilitás

A váll egy eleve instabil ízület, mégis nagyon fontos szinte minden élettevékenységhez. A vállkomplexum számos izomból, szalagból, ínból, csontból, zsákból, porcból és egyéb anatómiai komponensekből áll. A váll instabilitása, illetve az ebből eredő fájdalom önmagában is komoly problémát jelenthet. Emellett a váll rossz mozgása vagy helyzete számos más problémát is okozhat a nyakban, a gerincben és a mellkasban - valamint az egész testben.

A váll instabilitásának és a vállfájdalomnak az okai

A vállfájdalomnak sokféle kiváltó oka lehet, de szinte mindig az elülső (vagy előrefelé irányuló) vállakkal hozható összefüggésbe. Az izmok egyensúlyhiánya, nevezetesen a mellkas túl erős vagy feszes izmai és a hát megfelelő gyenge izmai súlyosbíthatják ezt a problémát, és súlyosbíthatják a rossz testtartást. A csípő, a lábak vagy a törzs rossz biomechanikája tovább zavarhatja a váll folyékony mozgását, és fájdalmat okozhat. A vállfájdalmat az ízületi térben fellépő bármelyik probléma okozhatja, például szakadás, ízületi gyulladás, duzzadt zsák vagy gyulladás, szalaglazulás stb. is. Az előrevetett és felhúzott vállaknál az ízület nyomás alá kerül, és nincs sok esélye a gyógyulásra. Ez a testtartás sok más komplikációnak is teret enged a test többi részén.

Az ACE™ kineziológiai válltámasz

Nyomópárnával rendelkezik, amely célzott nyomást biztosít a fájó vagy sérült vállaknak. Az innovatív, négyirányú rugalmas, rugalmas szálmátrix anyagból készült támogatás együtt mozog veled, ahogy lősz, emelsz, lendítesz és spiccelsz. Minden egyes támasztékot az ideális formára vágunk előre - így nem kell az ollóval bajlódni. A vékony, alacsony profilú kialakítás sportos megjelenést biztosít, mégis diszkréten illeszkedik a ruházat alá. Akár jógaórára jársz, akár strandröplabdázol, maradj játékban az ACE™ kineziológiai válltámasz támogatásával.

Célzott nyomás a fájó vagy sérült vállnak

A rugalmas rostmátrix anyag és a nyomópárna együttesen két rétegű támogatást biztosítanak

Előre kivágott kialakítás, ragasztó hátlappal a vállhoz simulva

Minden egyes egyszer használatos ragasztótámasz akár három napig is viselhető

A vízálló anyagok légáteresztőek és alkalmasak a zuhany alatt vagy vízi tevékenységek során történő használatra

A könnyen felhelyezhető kialakításhoz nincs szükség ollóra; egyszerűen húzza le a bélést, igazítsa a nyomópárnát a sérült területhez, és a biztonságos illeszkedés érdekében nyomja le a támasztékot a szélétől a széléig.

Kiválóan alkalmas mindennapi tevékenységekhez, atlétikához és sportokhoz, beleértve a teniszt, ütőgolfot, golfot, síelést, röplabdát, kosárlabdát, kerékpározást, jégkorongot, súlyemelést, vízi tevékenységeket, focit, futást, baseballt, sziklamászást és még sok más sportot.

A legjobb eredmény érdekében szükség esetén nyírd le a testszőrzeted, és edzés előtt 60 perccel vidd fel a tiszta, száraz, testápolómentes bőrre.

Nagyszerű alternatívája a terjedelmes vállmerevítőknek

Vállszalagozás instabilitás (szubluxáció) esetén

A váll instabilitása számos tényezőből eredhet, és szubluxációt eredményezhet. Mivel a váll egy nagyon mozgékony ízület, gyakran fordulnak elő váll- és forgáskulcs-sérülések. A felkarcsont feje (a felkarcsont golyója) viszonylag nagy a lapocka glenoid fossa (ürege) viszonylatában. Ez nagy mozgásokat tesz lehetővé, de ez trauma esetén a váll instabilitásához és szubluxációhoz vezethet. Trauma esetén a vállat körülvevő struktúrák (szalagok, inak és izmok) megnyúlnak. A váll instabillá válik, ami miatt kimozdul az ágyékcsontból.

Kineziológiai szalagozás / pántolás a támogatás és stabilitás érdekében

váll-fájdalom-stabilitás-kineziológiai szalag

Ezeknél a vállpanaszoknál a váll M. Deltoid M. fölött egy elősegítő (aktiváló) kineziológiai szalag alkalmazása olyan pántoló alkalmazás, amely azonnali fájdalomcsillapítást biztosíthat. Ez a CureTape® kineziológiai szalag alkalmazása stabilizáló érzést ad a vállnak, és elősegíti a jobb működést a napi tevékenységek során. Ez a kineziológiai szalag alkalmazása sikeresen alkalmazható edzés közben is azoknál az embereknél, akiknél fokozott a váll instabilitásának/szubluxációjának kockázata.

Vállpántolás: hogyan kell a vállat szalaggal rögzíteni

Vágj három csíkot 5 cm x 25-30 cm-es kineziológiai szalagból a váll méretétől függően. Minden csíkot az Acromiontól semleges helyzetben, enyhe megnyúlással helyezz fel.

Helyezd az első szalagot az Acromiontól középen az M. Deltoid fölé.

A másik két szalag szintén az Acromiontól indul, és az M. Deltoid külső szélei mentén halad.

Ellenőrzött vásárlás

Mint 75 éves, rotátorköpeny szakadással küzdő ember, az ACE termékkel fájdalomcsillapítást tapasztaltam a mozgásban. Több csomag vásárlása esetén jobb árat remélnék. Ez egy nagyszerű hatékony termék.

Ha fájdalmaid vannak, ezek óriási segítséget nyújtanak!

Ez egy fantasztikus és hasznos fájdalomcsillapító. Szuper kényelmes viselet. Minden nap zuhanyoztam és edzőterembe mentem, miközben viseltem és kb. 3 napig tartott. Az egyetlen problémám, hogy nyomot hagy a vállon. Furcsa, mert nem vagyok benne biztos, hogy kiütés, vagy csak valami, amit a ragasztó hagy. Ezt leszámítva 5 csillagot adok neki. Enyhítette a fájdalmaimat.