, 2022/6/15

Katalin hercegné a brit királyi család egyik legnépszerűbb tagja, Vilmos herceg felesége igazi divatikonná nőtte ki magát az elmúlt tíz évben, és számos jótékonysági munkájával bizonyítja, hogy egy napon méltó királynője lesz Nagy-Britanniának.

princess catalin

Az Egyesült Királyság leendő uralkodója, Vilmos cambridge-i herceg szavaiból és gesztusaiból is kitűnik, hogy ő és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő titokban megkezdték a trónátvétel előkészületeit. - Index - Külföld - Katalin hercegné egy nagy fába vágta a fejszéjét.

Élete

Kate Middleton, teljes nevén Catherine Elizabeth Middleton egy középpolgári angol család legidősebb gyermeke. 1982. január 9-én született a readingi Royal Berkshire Hospital kórházban és 1982. június 20-án keresztelték meg a bradfieldi Szent András templomban. Édesapja Michael Francis, a British Airways légiutaskísérője, majd repülőtisztje (született 1949-ben). Édesanyja Carole Elizabeth (szül. Goldsmith) légiutas-kísérő (született: 1955-ben). A család tulajdonában egy partikellékekkel kereskedő cég van. Szülei 1980. június 21-én házasodtak össze. Egy húga és egy öccse van: Philippa Charlotte, becenevén "Pippa" (szül. 1983), és James William (szül. 1987).

Felmenői

Kate családja apai ágról a nyugat-yorkshire-i Leedsből származik, ahol dédnagyanyja, Olivia Lupton élt. A Lupton család generációk óta kereskedelmi tevékenységekben és önkormányzati munkákban vett részt Leedsben.[ Felmenői közé tartozik Thomas Davis tisztelendő, a Church of England híres énekírója. Kate anyai ágról a Harrison család leszármazottja, akik bányamunkások voltak Sunderland és Durham grófságokban.

Fiatalkora

Kate szülei 1984–1986 között a jordániai Ammánbam éltek és dolgoztak, ahol Kate egy angol nyelvű óvodába járt, mielőtt visszatértek angliai otthonukba. Angliában Kate a Pangbourne nevű faluban lévő St. Andrew's School magániskolába járt, majd rövid ideig a Downe House School iskola tanulója volt.

Tanulmányai

Az általános iskola után előbb a wiltshire-i Marlborough College tanulója volt majd 2001-ben jelentkezett a skóciai Fife-ban található st.Andrews i Egyetemre. ahol találkozott Vilmos herceggel és művészettörténészi diplomát szerzett.

Pályafutása

Az egyetem után a Jigsaw nevű divatcégnél helyezkedett el, mint a kiegészítők beszerzője. 2007-ben azt állították róla, hogy fel akarja adni állását és profi fényképész akar lenni. Többek között leckéket vett Mario Testino fotóművésztől, aki egykor Vilmos édesanyjáról, Diána walesi hercegnéről és fiairól is híres felvételeket készített. Testino később tagadta, hogy Kate neki akart volna dolgozni.

Kapcsolata Vilmos herceggel

Kate Middleton a St. Andrews-i Egyetemen ismerkedett meg diáktársával, Vilmos bri királyi herceggel. Mielőtt párkapcsolat szövődött volna köztük, jó barátok voltak, egy időben több társukkal együtt közös lakást béreltek. A diploma megszerzése után kapcsolatuk útjába számos nehézség gördült. Az egyetem után a média figyelme nehézségeket jelentett Kate Middletonnak, 2005 októberében ügyvédjén keresztül „zaklatásról” panaszkodott és azt állította, hogy nem érdemelte ki ezt a figyelmet. 2006 februárjában bejelentették, hogy 24 órás védelmet fog kapni a királyi család védelmét ellátó különleges rendőri egységtől, a Royalty Protection Branch (SO14)-től, amely újabb spekulációkat indított el Vilmos és Kate eljegyzéséről. Erre azonban nem került sor és Middleton családjának kellett fizetnie a testőrök költségeit.[

2007 januárjában, Catherine 25. születésnapja körül ismét felfokozott médiafigyelem középpontjába került. Mind Károly és Vilmos hercegek, mind a Middleton család ügyvédje perrel fenyegette a Kate-et zaklató újságírókat. Két médiacsoport, a News International (a The Times és a The Sun kiadója) és a Guardian Media Group ekkor vállalta, hogy nem közlik le a paparazzók fényképeit Kate-ről.

Eközben Kate legalább egy rendezvényen részt vett a királyi család jelenlétében, amikor Vilmos herceget tisztté avatták a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián 2006. december 15-én 2007 decemberében az a hír kapott szárnyra, hogy Kate és Vilmos herceg összeköltöztek a walesi herceg hivatalos rezidenciáján, a Clarence Hause -ban, amit a walesi herceg szóvivője cáfolt.

Házasság utáni címe

A korábbi királyi menyasszonyokkal ellentétben a Middleton családnak nincs nemesi címe. 2011. április 29-én Vilmos brit királyi herceg megkapta a Cambridge hercege, Starthearn grófja és Carrickfergus bárója.(Duke of Cambridge, Earl of Strathearn, Baron Carrickfergus) címeket a királynőtől. Ennek megfelelően Kate Middleton teljes címe az esküvőt követően „ő királyi fensége, Cambridge hercegnéje, Strathearn grófnéja, Carrickfergus bárónéja” (Her Royal Highness The Princess William Arthur Philip Louis, Duchess of Cambridge, Countess of Strathearn, and Baroness Carrickfergus).

Katalin nem használhatja a brit királyi hercegnő címet, ami csak a királyi családba beleszületetteket illeti meg.

Gyermekei

2012 december 3 , a St. James's palotában bejelentették, hogy a hercegné első gyermekét várja. A hercegné gyermeke, György 2013. július 22-én a londoni St. Mary's Kórházban született meg, egy héttel a kiírt időpont után.[

2014 szeptember 8, bejelentették, hogy Katalin hercegné ismét áldott állapotban van. 2015. május 2-án brit idő szerint 8:34-kor megszületett a herceg és hercegné második gyermeke, Sarolta.

2018 április 23. megszületett harmadik gyermekük, Lajos.

2021.10.10. 19:29 Az egyik legnagyobb filmes céggel konzultált Katalin hercegné önálló dokumentumfilmjének elkészítéséről. Az alkotás állítólag a gyermekkori fejlődésre és a genetikára fog koncentrálni, mindkettő fontos Vilmos herceg feleségének. A Mirror egy bennfentesre alapozva azt írja, hogy Katalin hercegné rendkívül lelkes a sorozatért.

Erzsébet királynő és családja életében a viselkedés és az öltözködés minden apró részletét előírások szabályozzák. Micski Marianna protokoll- és kommunikációs szakértő a Velvetnek beszélt arról, mire kell figyelnie annak, aki a parlamentáris monarchia fontos tagja szeretne lenni.