, 2022/6/17

Jess Hill Újságíró, szerző és előadó vagyok, aki elsősorban társadalmi kérdésekkel és a nemi alapú erőszakkal foglalkozik. Pályafutásomat közel 15 évvel ezelőtt az ABC Radio producereként kezdtem, majd a The Global Mail közel-keleti tudósítója, később pedig a Background Briefing oknyomozó újságírója lettem. Tudósításaim két Walkley-díjat, egy Amnesty International-díjat és három Our Watch-díjat nyertek

jess hill

Első könyvem, a SEE WHAT YOU MADE ME DO, amely a családon belüli erőszak és a kényszerítő ellenőrzés jelenségéről szól, 2019-ben jelent meg, és elnyerte a 2020-as Stella-díjat. A könyvből 2021-ben sorozatot készített az SBS. A közelmúltbeli projektek közé tartozik egy podcast-sorozat a kényszerítő ellenőrzésről és a patriarchátusról The Trap címmel, valamint egy negyedéves esszé arról, hogyan változtatta meg Ausztráliát a #MeToo, The Reckoning címmel. A könyv megjelenése óta közel 300 nyilvános rendezvényen beszéltem a kényszerítő ellenőrzésről, és rendszeresen tartok képzéseket és oktatást olyan különböző csoportok számára, mint a bírák, középiskolások, munkahelyek és helyi tanácsok.

Jess Hill újságírói élete akkor kezdődött, amikor tinédzserként a Barrenjoey középiskolában írókat, fotósokat és támogatókat keresett, hogy segítsenek neki egy újfajta női magazin elindításában "Sheek" néven.

Néhány éven belül a Radio Current Affairs sztárproducere volt az ABC-nél, majd a Global Mail közel-keleti tudósítója lett Kairóban.

Miután egy bejrúti repülőn rohamot kapott, Jessnél agydaganatot diagnosztizáltak.

A bejrúti amerikai kórházban megműtötték, majd végül visszaköltözött Ausztráliába férjével, Daviddel és két mentett macskájukkal, Search Engine-nel és Kitty Pontinggal.

2015-ben Jess kutatni kezdte a családon belüli erőszak csapását Ausztráliában.

Ebben az országban minden negyedik nő tapasztalt már erőszakot intim partnere részéről, és átlagosan hetente egy nőt ölnek meg.

Négy évvel azután, hogy Jess elkezdte a kutatásait, megjelent a "See What You Made Me Do" című, nagy sikerű könyve.

Elnyerte a Stella-díjat, és az SBS dokumentumfilm-sorozatot készített belőle.

A könyvben Jess a kényszerítő ellenőrzés jelenségét vizsgálta, és azt, hogy ez gyakran sokkal elterjedtebb a családon belüli erőszakos helyzetekben, mint azt sokan gondolnánk.

Az elkövetőket - és az őket lehetővé tevő rendszereket - is reflektorfénybe helyezte.

Nemrégiben Jess megírta a #MeToo mozgalom ausztrál történetét.

Jess Hill ausztrál oknyomozó újságíró. 2020-ban elnyerte a Stella-díjat a See What You Made Me Do című non-fiction művéért: Power, Control and Domestic Abuse (Hatalom, ellenőrzés és családon belüli erőszak)

Egy biztonságosabb hely: Kerry O'Brien beszélgetése Jess Hill-lel

Üdvözöljük a Griffith Egyetem A Better future for all (Egy jobb jövő mindenkinek) című beszélgetéssorozatának élő közvetítésén, amelyet a HOTA-val, a Művészetek Házával együttműködve mutatunk be.

Ebben az országban minden negyedik nő tapasztalt már erőszakot intim partnere részéről. Hetente átlagosan egy nőt ölnek meg, és csak a legmegdöbbentőbb esetek kerülnek a címlapokra. A legtöbben soha nem jelentik a bűncselekményeket a rendőrségnek. Ez a csapás sürgős figyelmet igényel.

Jess Hill, a díjnyertes újságíró, elismert első könyvében, a See What You Made Me Do (Lásd, mire kényszerítettél) című könyvében azt vizsgálja, hogy az emberek miért vonakodnak vagy miért nem képesek elhagyni bántalmazó partnerüket, különös tekintettel a kényszerítő ellenőrzés és a szégyen hatalmára, amely a bántalmazás, az erőszak és a gyász körforgását zárja be, valamint arra, hogy sürgősen többet kell tenni az erőszak és az ellenőrzés ausztráliai járványának megállításáért.

Az ausztrál kormányok most azt fontolgatják, hogy törvényt hoznak arról, hogy a kényszerítő kontrollt bűncselekménynek minősítsék, ahogyan más országokban ez máshol is így van, hogy megpróbálják megfékezni ezt a válságot. Az SBS egy háromrészes sorozatot készített Jess könyvéből, amelyben azt vizsgálja, hogyan lehetne ezt megtenni, és milyen megdöbbentő következményekkel járhat, ha nem sikerül kezelni ezt a mély kulturális rothadást, amely miatt túl sokan érzik magukat nem biztonságban a saját otthonukban.

Jess meggyőző és szenvedélyes szószóló, aki évek óta kizárólag a családon belüli erőszakról tudósít Ausztráliában, ideális személyiség e rendkívül érzékeny - de rendkívül fontos - téma megvitatására. A Griffith Egyetem beszélgetéssorozatának legutóbbi, A Better Future for All (Egy jobb jövő mindenkinek) című részében a veterán újságíró, Kerry O'Brien moderálásával a tétjeiről, a tennivalókról és az akadályokról esett szó, amelyek akadályozzák, hogy mindenki számára biztonságosabbá tegyük az otthonunkat.

Jess Hill

Jess Hill Walkley-díjas oknyomozó újságíró, aki 2014 óta kizárólag a családon belüli erőszakról tudósít. Ezt megelőzően közel-keleti tudósító volt, és producerként és riporterként is dolgozott az ABC különböző műsoraiban, többek között az AM, PM, The World Today és a Background Briefing című műsorokban. 2019-ben jelent meg első könyve, a See What You Made Me Do, amely a családon belüli erőszak jelenségéről szól Ausztráliában. A könyv elnyerte a 2020-as Stella-díjat, és több más díjra is jelölték, többek között a Walkley Book Awardra és a Prime Minister's Literary Awardra. 2021-ben az SBS háromrészes adaptációt sugároz a könyvéből, és a Victorian Women's Trusttal közösen egy audió dokumentumfilm-sorozatot készít.

Ő Terence Hill ritkán látott, 52 éves fia

Terence Hill, születési nevén Mario Girotti a spagettiwestern filmek egyik imádott sztárja. Az igézően kék szemű színész 28 évesen ismerte meg élete szerelmét, Lori Zwicklbauert, két hónap ismertség után pedig össze is kötötték az életüket.  1969 novemberében jött a világra Jess fiuk, aki egyértelműen az apja kék szemeit örökölte. 1969 novemberében jött a világra Jess fiuk, aki egyértelműen az apja kék szemeit örökölte.

Jess le sem tagadhatná Terence Hillt

A házaspár fia, Jess már pici korában belecsöppent a filmezés világába, az 1970-ben megjelent Az ördög jobb és bal kezében szerepelt apja és Bud Spencer oldalán, de láthattad őt például a Don Camillo, a Bunyó karácsonyig, az Én vagyok a fegyver és a Doc West: A nagy játszma című alkotásokban is. Az utóbbi években producerként tevékenykedett a filmiparban, a 2019-ben megjelent The Donut Dollies és a 2018-as Nevem: Thomas stáblistáján is kiszúrhatjuk a nevét. Jess a Gelateria Girotti családi vállalkozásukat is viszi, mindig nagy szenvedélye volt a mozi mellett a fagylalt és az édességek.