, 2022/6/15

Joseph Jason Namakaeha Momoa 1979. augusztus 1-jén született a hawaii Honoluluban. Coni (Lemke) fotós és Joseph Momoa festő fia. Édesapja hawaii és szamoai őslakos, édesanyja pedig iowai, német, ír és amerikai őslakos felmenőkkel rendelkezik. Jason az iowai Norwalkban nevelkedett édesanyja mellett.

jason momoa

Élete és pályafutása

1999-ben megnyerte a Hawai'i Model of the Year (szabad fordításban: az „Év Hawaii Modellje”) versenyt, és a Miss Teen Hawai'i verseny házigazdájának kérték. Ugyanebben az évben a Baywatch Hawaii című sorozatban megkapta első tévés szerepét,[4] mint Jason Ioane. 2005-ben következett a Csillagkapu: Atlantisz, amelynek négy évadjában alakította Ronon Dexet. A százkilencvenhárom centiméter magas színész 2010-től a Conan új feldolgozását forgatja, amelyben Arnold Schwarzenegger egykori szerepét kapta meg.

Magánélete

2004-től párkapcsolatban élt Simmone Jade Mackinnon ausztrál színésznővel, majd 2006-tól Lisa Bonet színésznővel, aki két gyermeket szült neki: Lola Iolanit (2007) és Nakoa-Wolfot (2008)

Jason Momoa és Eiza González szakítottak több hónapos randizás után:

Ők "nagyon különböző emberek" . Jason Momoa és Eiza González útjai különváltak.

Egy forrás azt mondja a PEOPLE-nek, hogy a 42 éves Dűne színész és a 32 éves Mentőautó színésznője szakítottak, miután a PEOPLE a múlt hónapban megerősítette, hogy randiznak.

"Egyszerűen csak nagyon különböző emberek" - mondja a bennfentes.

Egy másik forrás szerint a pár "reméli, hogy talán megoldják a dolgot". "Nagyon szeretik egymást, mivel egy ideig csendben randiztak, mielőtt nyilvánosságra került volna" - teszi hozzá a forrás. "Különböző életszakaszokban vannak".

Egy forrás májusban azt mondta a PEOPLE-nak, hogy Momoa és González "exkluzív", és február óta találkozgatnak egymással, "miután a munkán és a közös kapcsolatokon keresztül találkoztak".

"Jelenleg ez nem egy nagyon komoly helyzet, és mindketten csak nézik, hogy hova jutnak" - mondta az utóbbi bennfentes. "Együtt töltik az időt, amikor csak tudják, és a két elfoglalt időbeosztásuk között megoldják a dolgot".

Az utóbbi forrás azt is mondta, hogy González egy "nagyon szórakoztató, mindenre képes típusú ember, és a legtöbbször elég kalandvágyó" - és ő és Momoa "osztoznak ebben a szellemben".

"Ő inkább a hosszú távú kapcsolatokat kedvelő ember, szemben az alkalmi randizókkal" - tette hozzá a bennfentes az I Care a lot színésznőjéről. Ami pedig Momoa-t illeti, ő "egy igazán jó srác, nagyon nagylelkű és mindig boldog; neki minden a szeretetről és a szeretet terjesztéséről szól".

"Nem arról van szó, hogy nem veszi komolyan, de a gyerekei miatt nem fog gyorsan belevágni semmibe" - mondta a forrás Momoa-ról, akinek közös lánya, a 14 éves Lola és 13 éves fia, Nakoa-Wolf az exével, Lisa Bonet-tel. "Nagyon szerette Lisát, és még mindig nagy a kölcsönös tisztelet, ami őt illeti".

Momoa-t lefotózták, amint áprilisban részt vett González Michael Bay Mentőautó című filmjének premierjén, bár a vörös szőnyegen nem együtt sétáltak.

Jason Momoa és Lisa Bonet közel 5 év házasság után bejelentették a szakítást

Momoa és az 54 éves Bonet januárban, közel öt évvel azután, hogy összeházasodtak, közös nyilatkozatban jelentették be, hogy "elválnak útjaik a házasságban".

"A köztünk lévő szerelem folytatódik, fejlődik, ahogyan azt megismerni és megélni kívánja. Felszabadítjuk egymást, hogy azok legyünk, akiknek tanulunk lenni" - állt a közleményben.

A távolság kezdte ki a kapcsolatukat, az utóbbi években Momoa karrierje szárnyalni kezdett, egyre több munkát kapott, azonban a forgatások miatt sok időt töltött külön a családjától. Lisa Bonet nem követte a színészt a forgatási helyszínekre, ugyanúgy Los Angelesben maradt.

- Néhány ember házasságát talán megerősíti ez a helyzet, de Lisa és Jason házasságában a külön töltött idő katasztrófát eredményezett - fogalmazta a People-nek januárban egy informátor.

Bár márciusban arról szóltak a hírek, hogy adtak még egy esélyt a kapcsolatuknak, azonban úgy tűnik, végleg elengedték egymás kezét. Ettől függetlenül békében váltak el, gyerekeiket pedig továbbra is közösen nevelik. Momoa mostohalányával, Zoe Kravitzcel is kiváló kapcsolatot ápol.

"Odaadásunk rendíthetetlen e szent élet iránt ... megtanítjuk gyermekeinknek, hogy mi a lehetséges. Az ima megélése. Győzzön a szeretet J & L" - tette hozzá a pár.

Egy forrás akkoriban azt mondta a PEOPLE-nak, hogy az exek "más dolgokat akarnak felfedezni" a szakítás után, és még mindig "mélyen törődnek egymással", hozzátéve: "Már jó ideje külön-külön csinálják a dolgaikat".

Nem azért osztjuk meg ezt, mert úgy gondoljuk, hogy ez hírértékű ~ hanem azért, hogy ~ ahogyan éljük az életünket, ezt méltósággal és őszinteséggel tegyük. A köztünk lévő szerelem folytatódik, fejlődik, ahogyan azt tudni és élni kívánja. Felszabadítjuk egymást ~ hogy azok lehessünk, akiknek lenni tanulunk... Az odaadásunk rendíthetetlen e szent élet és a Gyermekeink iránt. Megtanítjuk a gyermekeinknek, hogy mi lehetséges ~ Éljük az imát, hogy a szeretet győzedelmeskedjen.

Jason Momoa

A Trónok Harcának köszönhetően robbant be a köztudatba, de azóta már nem csak mint színész, de mint modell is hatalmas sikereket arat. Jason már a sorozat előtt, kamaszként is rendre törte össze a női szíveket: 1999-ben még szülőhazája, Hawaii legjobb pasijának is megválasztották az éves modellversenyen.

A színész azóta csak még dögösebb lett, és mint a képeken is jól láthatjuk, mindent megtesz, hogy karban tartsa testét: általában kedvenc hobbijának, a falmászásnak hódol, de a konditermeket is szívesen látogatja. Ha pedig van egy kis szabadideje, megmutatja a szelíd oldalát is, és önfeledten játszik kisgyerekeivel, Lola Iolanival és Nakoa-Wolffal. Hát nem édes?