, 2022/6/22

Heg eltávolítása kezelés. A London Cosmetic Clinic büszke arra, hogy biztonságos és hatékony kezeléseket kínál a hegekkel kapcsolatos problémák megoldására. A hegek minden fajtáját tudjuk kezelni, mint például a keloid, akne, hipertrófiás és striák. Az elérhető kezelések között szerepel a szteroid injekció, a microneedling, a töltőanyag injekció, a lézeres kezelések, a kémiai hámlasztás és a hegrevízió. Minden eljárást tapasztalt kozmetikus orvos vagy esztétikai szakterapeuta végez.

 scar removal

Minden alkalommal, amikor a bőrt vagy a szövetet vágják vagy károsítják, heg kialakulásával gyógyul. A bőr hegesedését különböző tényezők befolyásolják, többek között a seb vagy bemetszés mélysége és mérete, a sérülés helye, a bőrtípus, az életkor, az öröklődés, a nem és az etnikai hovatartozás. Ezek a tényezők mind befolyásolják, hogyan reagál a bőre.

Mi az a heg?

A heg a szervezet természetes gyógyulási módja az elvesztett vagy sérült bőr pótlására. A heg általában rostos szövetből áll. A hegek sokféle okból keletkezhetnek, többek között fertőzések, műtétek, sérülések vagy szöveti gyulladások következtében. A hegek bárhol megjelenhetnek a testen, és a hegek összetétele változhat - laposnak, darabosnak, beesettnek vagy színesnek tűnhetnek. A heg lehet fájdalmas vagy viszkető. A heg végleges kinézete számos tényezőtől függ, többek között a bőr típusától és a test elhelyezkedésétől, a seb irányától, a sérülés típusától, a heggel érintett személy életkorától és tápláltsági állapotától.

Mi az a hegrevízió?

A hegrevízió a hegen végzett olyan eljárás, amelynek célja a heg megjelenésének megváltoztatása. A revízió javíthatja a heg kozmetikai megjelenését, helyreállíthatja a heg által esetleg korlátozott testrész funkcióját, vagy javíthatja a viszkető heget. Fontos megjegyezni, hogy a hegeket nem lehet teljesen eltávolítani.

Kezelési lehetőségek

Kémiai hámlasztás

A kémiai hámlasztás olyan szerek, amelyek ellenőrzött módon megemelik a hámréteget. Ezáltal fiatalabb bőr láthatóvá válik, és bizonyos bőrbetegségeket, többek között a felületes aknés hegeket is kezeli. A hámlasztás követelményeitől függően különböző vegyi anyagok használhatók. Különösen óvatosan kell eljárni a sötét bőrűek, a keloidképződésre hajlamosak és az aktív fertőzésekben szenvedők esetében.

Bőrfeltöltő injekciók

A töltőanyag-injekciókat az atrófiás hegek átmeneti felemelésére lehet használni a környező bőr szintjére.

Kortikoszteroid injekciók

A kortikoszteroid injekciókat egyes keloid és hipertrófiás hegek megelőzésére és kezelésére használják. A kortikoszteroidokat a hegbe fecskendezik, hogy csökkentsék az esetleges duzzanatot a heg ellapítása érdekében. A heg típusától függően előfordulhat, hogy a kortikoszteroid injekciót meg kell ismételni. Általában két vagy három injekciót adnak be egy hónap különbséggel, bár előfordulhat, hogy ezt a fajta kezelést hosszabb ideig kell folytatni, attól függően, hogy a heg hogyan reagál az injekciókra.

A heg kezelésére szolgáló szteroidnak ezt a speciális típusát magába a hegbe fecskendezik. Mivel nagyon kevés szívódik fel a véráramba, ennek a kezelésnek a mellékhatásai csekélyek. Ezt a kezelést 4-6 hetes időközönként megismétlik. A kortikoszteroiddal együtt helyi érzéstelenítés is alkalmazható a fájdalom és a kellemetlen érzés csökkentése érdekében.

Lézer/SWT

A London Cosmetic Clinic hatékony hegcsökkentő kezeléseket kínál az Ellipse Nordlys lézer/SWT rendszerrel. Ez a módszer ideális az új vagy vörös/rózsaszín hegek esetében, és drasztikusan csökkenti a bőrpírt, miközben stimulálja a kollagént és az elasztint. Általában 1-3 kezelést ajánlunk, ez azonban a heg jellegétől függ.

Műtét

Néha a műtét javíthatja a hegek megjelenését.

A műtétet a következőkre lehet alkalmazni:

A heg helyzetének megváltoztatása

A heg alakjának megváltoztatása

Az ízülethez közeli feszes heg feloldása a mozgás javítása érdekében.

A hegrevízió a hegszövet kivágása. A kimetszés után az új sebet általában lezárják a gyógyulás érdekében. A mélyebb vágásoknak többrétegű lezárásra van szükségük az optimális gyógyuláshoz, különben nyomott vagy horpadt hegek keletkezhetnek.

A hipertrófiás vagy keloid hegek sebészi kimetszéséhez gyakran társulnak más módszerek, például a presszoterápia vagy a szilikongél fóliázás.

Legyen tisztában azzal, hogy a heg megműtése új heget hagy maga után, amelynek gyógyulása akár két évig is eltarthat. A műtétet követően megnő a további keloid és hipertrófiás hegek kialakulásának kockázata is. A műtét után a keloid hegek kiújulási aránya 50-80%.

Orvosi mikro-pigmentálás

A heg újrapigmentálásának célja a heg láthatóságának csökkentése a szomszédos egészséges bőrhöz képest. A megfelelő színmegfelelés eléréséhez a heg és a környező bőr alapos vizsgálata szükséges.

Microneedling

A mikronedling egy olyan eljárás, amely a bőr természetes és biztonságos regenerálódását és helyreállítását serkenti. Jelentősen javíthatja az aknés hegek, a pattanásos hegek és a striák megjelenését.

Kérjük, tájékozódjon a mikronedlingről a kezelések listájának menüpontjából.