, 2022/6/17

A hegyi doktor a '90-es évek egyik legnépszerűbb sorozata volt Németországban, eredetileg 1992 és 1998 között futott. Az utolsó epizód megjelenése után felélesztették a történetet A hegyi doktor - Újra rendel címmel, a főszerepet Hans Singl kapta meg, ő játssza dr. Martin Grubert.

hans sigl

A szériát hazánkban először a FEM3, majd a Duna TV sugározta, 2019 óta a TV2-n láthatják a rajongók az epizódokat. A gyönyörű hegyvidéki táj, a sikeres és sármos orvos és az izgalmas cselekmény mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy nemcsak a német, hanem a magyar nézők is hamar szívükbe zárták a hegyi doktort. Június 13-tól a legújabb évad epizódjait vetíti a népszerű kereskedelmi csatorna.

Sigl már 2008 óta alakítja a jóképű doktor szerepét, élvezi a munkáját, és addig szívesen szerepel a sorozatban, amíg úgy látja, van értelme folytatni a történetet, derült ki interjújából. Muszáj formában maradnia a szerepe miatt.

- Kitartó típus vagyok, sokat mozgok. Szeretek úszni, nyáron a Hintersteiner See-nél, a Wilder Kaiser parkban szoktam.

Két évvel ezelőtt 20 kilótól szabadult meg, ami jót tett a közérzetének. Egyik trükkje az volt, hogy nem csokoládét, hanem zöldségrudakat evett a stresszesebb időszakokban. 

Amikor ilyen sok kilót fogytam, a cukrot teljesen kizártam az életemből, egy idő után már a létezéséről is megfeledkeztem. A cukor olyan, mint a drog. Ha sikerül letenned, az nagyszerű érzést ad, mert több lesz az energiád.

Most már nem annyira szigorú, olykor eszik édességet, de csak mértékkel, hetente kétszer pedig nem eszik húst, ami szintén jó hatással van a közérzetére. Meglátszik rajta az odafigyelés, a színész fantasztikusan néz ki. Bár a női rajongóknak csalódást kell okoznunk, 2008 óta él házasságban Susannével.

Jelenlegi párjával 13 éve szeretik egymást. Villámcsapásként érte őket a találkozás, szerelem volt első látásra, bár Susanne még az első házasságában élt, amikor megismerkedtek. Két fiú édesanyja volt, akiket vitt a színésszel való házasságába. A család létszáma így négyfősre bővült. "Számomra valóra vált álom, hogy nagycsaládos lettem. Ehhez kell egy ilyen csodálatos feleség, mint az enyém, aki mindent kézben tart, és mindent megszervez" - mondta a színész.

Nem csak osztrák és német földön rendkívül népszerű, Martin Gruber doktor a magyar nézők szívébe is régen belopta magát. Az orvost alakító színész a mai napig csomó szerelmes levelet kap, de aki egy randevúra áhítozik vele, annak nincs sok esélye. Sigl ugyanis több mint 15 éve szereti korábban énekesnőként ismert, ma reklámfilmproducer feleségét. Az éppen 50 éves ­Susannével Bajorországban élnek együtt. Münchentől nem messze, az Ammersee nevű tó közelében, gyönyörű környezetben van az otthonuk.

A gyerekek már kirepültek

Azt Sigl nem tagadja, hogy feleségével elég szenvedélyes a kapcsolatuk, és olykor veszekedni is szoktak egymással. De szerinte erre direkt szükség van, mert életben tartja a tüzet, a mindennapok során pedig elkerülhetetlen, hogy két ember olykor összezördüljön. Bár ez inkább akkor volt jellemző, amíg még egy fedél alatt éltek a gyerekeikkel. „Na kamaszokkal aztán tényleg nem könnyű az élet” – mondja.

Neki csak egy vér szerinti fia született a korábbi élettársától, Katja Kellertől, de Susanne is hozott a házasságukba két fiút. Mára már mindnyájan felnőttek és kirepültek otthonról. A sorozatsztár egyik nevelt fia, Jonas szintén a szórakoztatóiparban találta meg a helyét: korábban színészkedett, szerepelt A hegyi doktor egy-két részében is, aztán együttest alapított.

Mozaik család mintaképei

A hegyi doktor sztárja évekig élt együtt Katja Keller színésznővel. Ebből  a kapcsolatából született egy fia, a ma már felnőtt, 19 éves Nepomuk Jim Sigl. De a pár együtt nevelte a nő korábbi kapcsolatából született lányát, Joanát is. Bár a szerelem véget ért, Sigl továbbra is szoros kapcsolatban maradt gyermekeivel.  Joana 2020-ban adott életet első gyermekének, azóta pedig a színész büszke nagypapa.