, 2022/6/22

Gránátalma: Fogyás és egyéb okok, miért kell enni ezt a gyümölcsöt naponta. A gránátalma finom és egészséges gyümölcs, amely segítheti a fogyást, javíthatja az emésztést és még a rákot is megelőzheti. Nmami Agarwal táplálkozási szakértő tovább részletezi e lédús piros gyümölcs számos egészségügyi előnyét.

eating pomegranate

Rengeteg őrült útmutatót találhatsz, amely azt mondja, hogy a gránátalmamagokat egy tál vízben kell elválasztani a maghéjtól és a hártyától, de ezekre az ostobaságokra semmi szükség. A gránátalma fogyasztása egyszerű és elég gyors a dolgok menetében, ha egyszer belejöttél. Csak kövesd az itt található egyszerű utasításokat, és pillanatok alatt gránátalmamagot ehetsz.

Kezd friss gránátalma(k)kal

Keresd a dús, kerek gránátalmát. A tárolás során kiszáradnak, és az idősebb példányok már elkezdtek egy kicsit összezsugorodni, mivel a vastag héj kezd bezáródni a magokra. A gránátalmáknak méretükhöz képest nehéznek kell lenniük, és nem szabad, hogy vágások vagy zúzódások legyenek rajtuk.

A gránátalma nem érik be a szedés után, de éretten könnyen megzúzódik. Ez azt jelenti, hogy sok gránátalmát kissé éretlenül szednek. A valóban érett, friss gránátalmát sokkal nagyobb valószínűséggel találhatod meg a termelői piacokon, a közvetlenül a termelőktől szállított szövetkezetekben és a termelői standokon.

Vágjuk le a gránátalma tetejét

Vágd le és dobd el a gránátalma tetejét, ügyelve arra, hogy a tetejéből annyit vágj le, hogy az alatta lévő élénkpiros magok láthatóvá váljanak.

Vágd be a gránátalmát

Egy éles késsel vágd át éppen a gránátalma héját a szárától a végéig a fehér részek mentén, amelyek a közepétől a héjig futnak a magok között - hat résznek kell lennie, amelyek között pontoznia kell. Vedd figyelembe, hogy a gránátalmába vágod, de nem keresztül a gránátalmán.

Szeletelje fel a gránátalmát

Húzd szét a gránátalmát félbe vagy szeletekre. Kövesd a gránátalma fehér maghéj által elválasztott szelvényeit, amennyire csak lehetséges (a legtöbb esetben a gyümölcs itt fog természetes módon széthúzódni), és használd segítségül a karcolt vágásokat, amelyeket készítettél.

A könnyebb kezelhetőség érdekében törd a gránátalma szeleteket kissé kisebb darabokra. A legjobb, ha ezt egy tiszta munkafelület vagy tál fölött végzed - bárhová is tervezed, hogy a magokat a munka végeztével elhelyezed, mivel néhány mag hajlamos ebben a szakaszban kihullani a gránátalmából. Hámozd le és dobd ki a gránátalmamagokat borító fehér hártya darabkáit.

Gránátalma szekciók megfordítása és kinyitása belülről kifelé

Gránátalma magok szétválasztása. Egy tiszta munkafelületen vagy tálon dolgozva fordíts meg minden egyes gránátalma részt "kifelé". Fogd meg a szekció széleit, és húzd vissza magadhoz, hogy a magokat a tál felé told ki. Óvatosan dörzsöld vagy "pattintsd" le minden egyes magot a gránátalma magházáról vagy belső héjáról. Az érett gránátalmamagok viszonylag könnyen leválnak a héjról, bár előfordulhat, hogy a magok végeinél, ahol a magok a héjhoz kapcsolódtak, el kell távolítani egy kis maghéjat.

Csodáld meg a gránátalma kézimunkádat

Ismételd meg az 5. lépést a gránátalma minden egyes részével, majd lépj hátra, és nézd meg a halom gyönyörű, fényes gránátalmamagot, amely ragyogó és fogyasztható - amelyet nem szennyezett be a vízben áztatás, ahogy azt sok módszer javasolja -, és a krémfehér maghéj készen áll a komposzthalomra vagy a kukába. Minden közepes méretű gránátalma körülbelül 1 csésze magot ad. Használd salátákhoz, csepegtesd italokba, vagy fogyaszd el tisztán.

Gránátalma

Gyermekkorodban szüleid és nagyszüleid bizonyára számtalanszor meséltek neked a gránátalmáról, és arról, hogy miért tartozik a legegészségesebb gyümölcsök közé ezen a bolygón. A gránátalma olyan tápanyagok erőműve, mint a fehérje, a rostok, a C-vitamin, a K-vitamin, a folsav és a kálium. A gránátalma vastag, ehetetlen héjjal rendelkezik. A gyümölcs belsejében több száz piros, lédús és ehető mag található.

A gránátalmamagokat vagy önmagukban fogyaszthatjuk, vagy gránátalmalévé dolgozhatjuk fel. Az egészségügyi szakértők inkább a gránátalma (és az összes többi gyümölcs) fogyasztását javasolják, mint a gyümölcslé készítését. Ha azonban hinni lehet egy új tanulmánynak, akkor a gránátalmalé egészséges lehet, különösen a csecsemők számára. A Plos One folyóiratban megjelent tanulmány segíthet a csecsemők agyának fejlődésében.

A tanulmány részeként a kutatók a gránátalmalé előnyeit vizsgálták a terhesség alatt. Egy olyan várandós anyák körében végzett klinikai vizsgálat előzetes eredményei, akiknek a babáinál méhen belüli növekedési zavarokat (IUGR) diagnosztizáltak, azt mutatták, hogy a gránátalmalé fogyasztása a terhesség alatt védő hatással lehet a csecsemőkre. A gránátalmalevet naponta ivó anyák által született csecsemőknél segíthet a jobb agyfejlődésben és az agyi összekapcsolódásban.-

Nmami Agarwal

Táplálkozási szakértő azt mondja, hogy bár a gránátalma számos előnnyel jár az emberi szervezet számára, a gyümölcslé készítése olyan, mintha "kidobnád az egész gyümölcsöt a kamrából. Ennek a szuper tápláló gyümölcsnek a levesezése kivonja belőle a gyümölcshúst, így csak egy cukros anyag marad a pohárban" - mondja.

1. A gránátalma egészben való fogyasztása gyulladáscsökkentő hatású, és megvédheti az emberi szervezetet különböző betegségektől, például a 2-es típusú cukorbetegségtől, és az elhízástól.

2. A gránátalma rendszeres fogyasztása segít a bélrendszer egészségének javításában, az emésztésben, és távol tartja a bélbetegségeket.

3. "A napi étrendbe való beillesztése a véráramlás javításában és szabályozásában is segít" - mondja Nmami.

4. A gránátalma nagyszerű forrása a különböző vitaminoknak és ásványi anyagoknak, amelyek segítenek a rák és a szívbetegségek megelőzésében.

Olvassátok el azt is: A gránátalma a legmegfelelőbb a gyümölcsök számára: Ez a legjobb idő a gyümölcsök fogyasztására a jobb emésztés és a fogyás érdekében

5. Magas rosttartalmának köszönhetően segít a bélmozgás egyenletesebbé tételében is, ami tovább segít a székrekedés kezelésében.

6. A gránátalma rendszeres fogyasztása akár 2 héten keresztül segít a vérnyomás szintjének fenntartásában - mondja a Delhiben élő táplálkozási szakértő.

Nmami szerint napi egy csésze gránátalmamag elfogyasztása akár 2 hétig is elkezd némi különbséget mutatni a centikben. "Egy csésze gránátalma csak nagyon kevés zsírt tartalmaz, a kalóriatartalma körülbelül 174, és így elősegíti a fogyást."

A következő 3 módszert javasolja, amivel a gránátalmát beillesztheted az étrendedbe:

1. Saláta érintésével: Szórj néhány gránátalma magot a salátádra, és fogyaszd naponta a vacsorádhoz vagy vacsoraként.

2. A joghurt párosítás: A magok hozzáadása a natúr joghurthoz hatékony módja a gránátalma fogyasztásának a fogyás érdekében.

3. A salsa mártogatós: A gránátalmás salsa egy másik finom, mégis egészséges módja annak, hogy a gránátalmát beilleszd az étrendedbe.