, 2022/6/25

Mindenki szereti a barátság karkötőket, a gyerekektől és a tizenévesektől kezdve, akik először tanulják meg elkészíteni őket, egészen a felnőttekig, akik szeretnének egy kis nosztalgiázni. És a könnyű barátság karkötő útmutatók a legjobb hely, ahol elkezdheted!

 braid bracelet

Ezek közül a minták közül néhány néhány perc alatt összeáll, míg mások még mindig néhány órát vesznek igénybe. Mindegyik egyszerű technikákat használ, amelyeket megtanulhatsz, még akkor is, ha ez az első próbálkozásod. Ebben a karkötőgyűjteményben hagyományos barátságkarkötőket találsz csomókkal, fonásokkal, sőt, némi horgolással és hímzéssel is. Mindegyikben kifejezheted a stílusodat, és megmutathatod egy barátodnak, hogy törődsz vele!

Nosztalgiázz, és tanulj meg menő barátságkarkötőket készíteni. Legyen ez a végső nyári kiegészítőd, vagy ajándékozd meg a legjobb barátnődnek!

Váltakozó fél árok barátság karkötő

1. lépés

Vágjunk le 2 szál hímzőselymet kb. 5 láb hosszúra, hajtsuk félbe, és kössünk csomót a közepén, hogy hurkot készítsünk. Rögzítsük szalaggal egy asztalhoz vagy deszkához.

2. lépés

Az 1. zsinór a bal oldalon van (mindkét rózsaszín szál) A 2. zsinór a jobb oldalon van (mindkét kék szál). Az 1. zsinór a tartó zsinór.

3. lépés

A 2. zsinórral kössünk egy Half Hitch-et. A Half Hitch-et úgy kötjük meg, hogy a 2. zsinórt a tartó zsinór (rózsaszín) alá tesszük...

4. lépés

...majd át, és vissza a 2. zsinór alá a jobb oldalon.

5. lépés

Húzza felfelé a 2. zsinórt, hogy meghúzza. Ha végzett, tartsa a 2. zsinór végét a jobb oldalon.

6. lépés

A második csomóhoz a 2. zsinór lesz a tartó zsinór. Az 1. zsinórral kössünk egy Half Hitch csomót úgy, hogy az 1. zsinórt a tartózsinór alá tesszük.

7. lépés

Fordítsuk az 1. zsinórt a 2. zsinór fölé, majd vissza a bal oldali 1. zsinór alá.

8. lépés

Húzza felfelé az 1. zsinórt, hogy meghúzza. Ha végzett, tartsa az 1. zsinór végét a bal oldalon.

Folytasd a két zsinór váltakozását előre-hátra, hogy kialakítsd a karkötő többi részét.

5-szálas fonott barátság karkötő

1. lépés

Vágjunk 5 szál hímzőselymet kb. 4 láb hosszúra, hajtsuk félbe, és középen csomózzuk meg, hogy hurkot készítsünk. Rögzítse szalaggal egy asztalhoz vagy deszkához.

2. lépés

Két azonos színű zsinórhosszúságból egy darabot fogsz fonni. Ügyelj arra, hogy a két zsinór fonás közben laposan egymás mellett feküdjön. Rendezd el a zsinórokat úgy, hogy balra 3 pár, jobbra 2 pár legyen, tetszőleges színsorrendben.

3. lépés

Az első pár Working Cords a bal szélső (sárga). Vigyük a Munkakordokat a tőle jobbra lévő következő pár fölé (türkizkék), majd a következő jobbra lévő pár alá (lila).

4. lépés

Húzd át a Munkakötélpárt a jobb oldalra. Most már 2 pár van a bal oldalon és 3 pár a jobb oldalon.

5. lépés

Vedd fel az új Munkakábeleket a jobb szélső oldalról, és ezúttal jobbról balra haladva dolgozzon. Vidd a Munkaköteleket a balra következő pár fölé, majd a következő balra következő pár alá.

6. lépés

Húzzuk át a munkapárt a bal oldalra. Most már 3 pár van a bal oldalon és 2 pár a jobb oldalon. A bal szélső új Munkapárral (türkizkék) kezdve ismételje meg ezeket a lépéseket, amíg a karkötő el nem éri a kívánt hosszúságot.

Diagonális barátság karkötő

1. lépés

Vágjunk 5 szál hímzőselymet kb. 6 láb hosszúra, majd hajtsuk félbe.

2. lépés

Csomózzuk meg a közepénél, hogy hurkot készítsünk. Húzza meg a csomót, és rögzítse szalaggal egy asztalhoz vagy deszkához.

3. lépés

Fektesd ki a zsinórokat a kívánt sorrendben. Két azonos színű zsinórhosszúságú zsinórt egy darabként fogsz csomózni.

4. lépés

Kezd a bal szélső oldalon, a legkülső színt használva a munkakötélként (rózsaszín). Készíts egy előrefelé irányuló csomót a 2. szín felett egy 4-es alakzat létrehozásával.

5. lépés

Hurkold be a munkaköteleket a tartókötelek alá és a nyíláson keresztül.

6. lépés

Húzd felfelé a munkavezetékeket a meghúzáshoz. Ismételd meg az előrefelé irányuló csomózást másodszor is ugyanazon a tartókötélen (sárga).

7. lépés

Miután az első pár tartózsinóron 2 előrefelé irányuló csomót kötött, helyezd át a munkaköteleket a következő színű tartózsinórokhoz. Készíts egy előrefelé irányuló csomót, létrehozva egy 4-es alakzatot a zsinórok felett.

8. lépés

Hurkold be a munkaköteleket a tartókötelek alá és a nyíláson keresztül.

9. lépés

Húzd felfelé a munkavezetékeket a meghúzáshoz. Ismételd meg az előrecsomózást másodszor is ugyanazon a tartókötélen.

10. lépés

Miután 2 előrefelé irányuló csomót kötöttél a második tartókötélkészleten, helyezd át a munkakötelet a következő színű tartókötélre. Készíts egy előrefelé irányuló csomót, létrehozva egy 4-es alakzatot a zsinórok felett.

11. lépés

Hurkold be a munkaköteleket a tartókötelek alá és a nyíláson keresztül.

12. lépés

Húzd felfelé a munkavezetékeket a meghúzáshoz. Ismételd meg az előrecsomózást másodszor is ugyanazon a tartókötélen.

13. lépés

Miután a harmadik pár tartózsinóron 2 előrefelé irányuló csomót kötöttél, helyezd át a munkaköteleket a következő színű tartózsinórokhoz. Készíts egy előrefelé irányuló csomót, létrehozva egy 4-es alakzatot a zsinórokfelett.

14. lépés

Hurkold át a munkaköteleket a tartókötelek alatt és a nyíláson keresztül.

15. lépés

Húzd felfelé a munkakábeleket a meghúzáshoz. Ismételje meg az előrecsomózást másodszor is ugyanazon a tartókötélen.

16. lépés

Vigyázva, hogy a zsinórok rendben legyenek, vedd fel az új Munkakötél-készletet a bal szélső részről, és ismételd meg ezeket a lépéseket, amíg a karkötő el nem éri a kívánt hosszúságot.