, 2022/6/22

A hajcélok már nem csak a hölgyeknek szólnak. Manapság a nagyszerű hajkorona fenntartása a legtöbb férfi mindennapi rutinjának része. Bár bizonyos genetikai tényezőket, mint például a ritkulás, a visszahúzódás és a kopaszodás, nem tudsz befolyásolni, azt viszont igen, hogy mennyire egészséges a hajad. A hajad karbantartást igényel, hogy egészséges és erős maradjon, ezért használd ezt a férfi hajápolási útmutatót, hogy fokozd a napi hajápolási rutinodat.

male hair

Hajápolási tippek férfiaknak

A férfiak hajápolása az alapoknál kezdődik: a fejbőrnél. Mivel a hajad lényegében csak egy fehérje, amelynek nincsenek saját regeneráló tulajdonságai, nem meglepő, hogy az a hely, ahonnan nő, igényli a legtöbb törődést. Képzeld hajad növénynek, a fejbőrt pedig annak a talajnak, ahonnan a haj tápanyagot nyer. Az egészséges fejbőr biztosítja az egészséges kinézetű hajat.

Mosás és hámlasztás

Az egészséges fejbőr fenntartása a zuhany alatt kezdődik. Minimalizálja az eltömődött pórusokat, és tartsa a fejbőrét tisztán és egészségesen, ha naponta kíméletes férfi samponnal mossa meg a haját. Az elhalt hámsejtek és a szennyeződések felhalmozódhatnak a hajában, ezért ezek kiküszöbölése érdekében hetente egyszer vagy kétszer hámlaszd fejbőröd hámlasztó súrolószerrel.

Masszázs

Gondolj a szalon élményének kedvenc részére. Valószínűleg az a rész, amikor a fodrász megmossa a hajad és megmasszírozza a fejbőrödet, igaz? Kiderült, hogy a fejbőrmasszázsnak több előnye is van, mint a jó érzés. Hetente egyszer masszírozza meg a fejbőrét, hogy serkentse a növekedést, fokozza a véráramlást és a vérkeringést, valamint ellazítsa az izmait. Csináld magad úgy, hogy az ujjaidat a haj alá helyezed, hogy elkerüld a húzást, és határozott nyomással, körkörös mozdulatokkal masszírozd három-négy percig.

Pat a hajad száraz

Mint mindenben, az oktatás a kulcs. Az alapvető hajápolási tippek ismerete a szárítás és a fésülködés terén nagyszerű kiindulópont. A rossz hajszárítás az egyik legnagyobb oka a férfi haj károsodásának. Ez azért van, mert a hajad nedves állapotban van a legtörékenyebb állapotban, és az agresszív törölközőszárítás vagy fésülködés töréshez vezethet. A megfelelő szárításhoz veregesse vagy rázza ki a felesleges vizet, és simogassa a haját a növekedési irányába. Ez segít megelőzni a haj megnyúlását és sérülését. Fésülködéskor vagy keféléskor használj széles fogú fésűt vagy kefét, és kerüld a haj rángatását.

Kerüld a hőt

A száraz fejbőr egyik fő oka a túl forró vízzel való mosás. Lehet, hogy a forró víz jó érzés a bőrön, de tönkreteheti a hajat, mivel megfosztja a létfontosságú olajoktól, amelyek egészségesen tartják és természetes fényt adnak neki. Vegyél vissza a hőmérsékletből, és mosd meg a hajad langyos vízzel.

A hő kerülése a zuhanyzás utáni időszakra is vonatkozik; a túlzott hajszárítás kiszáríthatja a hajat. Ha túlzott szárazságot észlelsz, egy hajbalzsam segíthet a fejbőr nedvességtartalmának pótlásában.

Vágasd le

Ha a károsodás már megtörtént, az egyetlen igazi módja, hogy megszabadulj tőle, az a levágás. Még ha reméli is, hogy megnöveszti a haját, a szakértők azt javasolják, hogy három-hat hetente vágassa le a haját.

Kerüld a szoros sapkákat

Egy figyelmeztetés minden kalapviselőnek: A túl szűk kalapok vontatási alopeciát okozhatnak, egy olyan állapotot, amikor a haj kihúzódik a fejbőrből. Ez törést és a kutikula károsodását okozhatja, és idővel (és a folyamatos kalapviseléssel) akár végleges is lehet.

A legjobb hajvágások és stílusok a férfiak hajához

Útmutató a férfi hajhoz

Most, hogy megértetted a férfi hajápolás alapjait, a következő lépés a hajtípusodnak és arcformádnak megfelelő vágás és stílus megtalálása. A férfi hajvágás kiválasztása kihívást jelenthet, ha nem ismered a megfelelő szókincset. Íme néhány kulcsfontosságú kifejezés, amely segít kiválasztani a megfelelő férfi frizurát:

Fade

Gyakran felcserélhető a "taper" kifejezéssel, a fade az, amikor a haj a fejed oldalán felülről lefelé fokozatosan rövidül. A fade vágás az egyik legegyszerűbb és legstílusosabb módja a férfi haj stílusának. Ez a klasszikus megjelenés bármelyik férfi számára adaptálható: tartsd hosszabbra a visszafogottabb megjelenéshez, vagy szűkítsd le a merészebb megjelenéshez.

Az alacsony, közepes vagy magas fade határozza meg, hol kezdődik a fade. Ahogy a neve is sugallja, a magas fade a fejed legmagasabb pontján kezdődik. Válassza ki, hogy milyen hosszú vagy rövid legyen a fade hossza, a legrövidebb a skin (vagy kopasz) fade. Ha hosszabb, strukturáltabb megjelenést szeretne, kérje meg stylistját, hogy inkább ollót használjon, mint hajvágógépet.

További tippek ehhez a férfi hajvágáshoz:

Ha elegáns, egyszerű megjelenést szeretnél, kérj egy közepes vagy kúpos fade-t.

Nem állsz készen arra, hogy elveszítsd a hosszát az oldalán? Válassz ollós fade-t.

A skin fade akkor mutat a legjobban, ha a haj teljes hossza rövidebb.

Szereted a szakállát vagy borostáját? Próbáld ki az alacsony fade-et.

A temp fade a legjobban a feszes fürtökkel vagy afro hajjal mutat.

Undercut

Az undercut frizura egy népszerű férfi frizura, ahol az oldalsó és hátsó részek rövidek vagy borotváltak, a felső hajszálak pedig hosszúak maradnak. A haj tetején lévő hajat ezután többféleképpen lehet formázni, például oldalra söpörve, hátracsúsztatva, felfelé fésülve, vagy pompadúrt vagy kontyot készítve.

Hajhullás mítoszok Busted

A baseball sapka viselése kopaszíthat? Nem. Az ujjaid végigsimítása a hajadon szintén nem okoz kopaszodást. A fésülködés, fésülködés, csavarás vagy formázás sem. Csak legyél gyengéd, hogy ne törd el a szálakat.