, 2022/6/17

Britney Jean Spears 1981. december 2-án született a Mississippi állambeli McCombban és a Louisiana állambeli Kentwoodban nőtt fel. Gyermekkorában Britney táncórákra járt, és nagyszerű volt a tornában, számos versenyt nyert és hasonlók. De leginkább Britney imádott énekelni. Britney 8 évesen próbálkozott az MMC-nél (1989), de fiatal kora miatt elutasították.

britney spears

Gyermekkorában kezdett énekelni, majd színészként is több televíziós műsorban bizonyíthatott. 1997-ben szerződött le a Jive Records-nál, debütáló nagylemezét, a …Baby One More Time-t 1999-ben adta ki, mely eddig a legsikeresebb tizenéves előadótól kiadott lemez lett. Már első éveiben a mainstream zene egyik meghatározó alakjaként ismerték, ezt pedig egy túlzottan nyilvános magánélet követte. Első két albumát popikonként adta ki, melyek eladási rekordokat döntöttek meg, míg slágerei, mint a …Baby One More Time és az Oops!… I Did It Again világszerte első helyezettek lettek. Előbbi címadó dalát a Rolling Stone minden idők legsikeresebb debütáló kislemezének nevezte 2020-ban.

2001-ben kiadta Britney című harmadik albumát, majd főszerepet kapott az Álmok útján című filmben. Negyedik nagylemeze 2003-ban jelent meg In the Zone címmel, és olyan slágereket tartalmazott, mint a Me Against the Music, Toxic és az Everytime. Ezt a Greatest Hits: My Prerogative című gyűjteményalbum követte, melynek kiadása után Britney bejelentette, hogy karrierjét szünetelteti. Az ezt követő időszakban az énekesnő magánéleti botrányaitól volt hangos a média.

Ötödik lemeze, a Blackout 2007-ben jelent meg, és a minimális promóció ellenére Gimme More és Piece of Me című számai rendkívül sikeresek lettek. 2008-ban változó viselkedése után úgy vélték, gyámra van szüksége az énekesnőnek. Ugyanebben az évben jelent meg hatodik, Circus című albuma, melyről többek között a Womanizer, Circus és If U Seek Amy című sikerszámok származnak. 2009-ben elkezdte legsikeresebb turnéját, mely a The Circus Starring Britney Spears elnevezést kapta.

Októberben kiadta 3 című slágerét, mely harmadikként ért el első helyezést a Billboard Hot 100-on. Hetedik nagylemeze, a Femme Fatale 2011-ben jelent meg. Három top 10-es kislemez jelent meg róla, a Hold It Against Me, Till the World Ends és az I Wanna Go. Ugyanebben az évben jelent meg az S&M című dal Rihannától, melynek remix változatában Britney közreműködött, ezzel megszerezve az 5. #1 helyezését a Billboard Hot 100-on.

2013-ban jelent meg a nyolcadik stúdióalbuma, a Britney Jean, majd 2016-ban a Glory. 2019-ben napvilágra került gyámsága elleni jogi csatája, amely a #FreeBritney mozgalom létrejöttéhez vezetett. 2021-ben bántalmazással vádolta menedzsmentjét és családját, kifejezve vágyát a megállapodás felmondására.

Spears munkájáért számtalan jelölést és díjat kapott, például Grammy-díjat. 2009-ben a Billboard az évtized nyolcadik előadójának rangsorolta. A RIAA hetedik legsikeresebb amerikai előadónak titulálta az énekesnőt, 34 millió album után. 2012 januárjára 28 600 000 eladott digitális példány után tizedik helyezett lett az Egyesült Államok digitális sikerlistáján.

Több mint 100 millió album adott el világszerte, ezzel minden idők egyik legsikeresebb énekesnője lett.[8] Munkáját a Rolling Stone,VH1 és Billboard különböző listákon való előkelő helyezésekkel ismerték el.] A Forbes szerint ő volt a hatodik legerősebb celeb és a harmadik legjobban fizetett zenész 2011-12-ben.

Britney Spears feleségül vette vőlegényét, Sam Asghari-t, hét hónappal azután, hogy felszabadult a gondnokság alól, amely elmondása szerint megakadályozta, hogy férjhez menjen. A pár csütörtökön kötötte össze az életét egy meghitt ceremónia keretében Kaliforniában.

Az előkészületeket azonban megzavarta, hogy Jason Alexandert, aki 2004-ben rövid ideig volt a popsztár felesége, letartóztatták, miután állítólag betört a kapun.

A férfi a szertartás előtt az Instagram Live-on videót közvetített, látszólag a nő otthonából, mielőtt letartóztatták. A Ventura megyei seriffhivatal a PA Media hírügynökségnek elmondta, hogy szóváltásra került sor a biztonságiakkal, és Alexander urat négy rendbeli birtokháborítás, testi sértés és garázdaság vétségével vádolták meg.

"Sikerült bejutnia a birtokra, és szembekerült a biztonságiakkal" - mondta a rendőrség szóvivője. "A biztonságiakkal szóváltásra került sor, és itt történt a testi sértés... és a szóváltás során egy tárgyat összetört, így itt jön a képbe a garázdaság. És mivel magánterületre léptek, a birtokháborítás is a képbe kerül."

Alexander úr 2004-ben kevesebb mint 55 órán keresztül volt házas Spearsszel, gyermekkori barátjával, mielőtt a házasságot érvénytelenítették.

A videója azt mutatja, ahogy a lány otthonában sétálgatva kereste őt, majd bement egy sátorba, ahol éppen az utolsó simításokat végezték egy nagy rózsakölteményen. Azt állította, hogy Spears meghívta őt, és azt mondta: "Ő az első feleségem, az egyetlen feleségem".

Donatella Versace ruha

A ceremónia később, csütörtökön zajlott le, a vendégek között olyan sztárokkal, mint Madonna, Paris Hilton, Selena Gomez, Drew Barrymore, Ansel Elgort és will.i.am.

Donatella Versace tervezte az esküvői ruhát, amelyet a Vogue úgy jellemzett, mint egy "váll nélküli, egyedi Versace-ruha, lábat felfedő réssel az egyik oldalon és egy klasszikus fehér fátyollal, szatén szegéllyel". Spears azt mondta a Vogue-nak: "Nagyon szerettük volna, ha ez egy kicsi és gyönyörű pillanat lenne a családdal és a barátokkal".

A szertartás 10 perces volt, és egy arany patájú fehér ló állt kint, amely egy rózsákkal borított fehér hintót húzott - írta a divatoldal. Első tánc nem volt, de Gomez, Madonna és a menyasszony Spears 2003-as Toxic című kislemezére táncoltak, mielőtt Hilton és Spears elénekelték Hilton 2006-os Stars Are Blind című kislemezét - számolt be a Vogue.

Spears apja, anyja és nővére állítólag nem volt ott az esküvőn, miután a gondnokság miatt megromlott a kapcsolat. A 40 éves Spears novemberben szabadult fel a vitatott, 13 évig tartó jogi gyámság alól, amelynek során apja, Jamie irányította életének számos aspektusát. Tavaly azt mondta a bíróságnak, hogy ez azt jelentette, hogy "nem tudott megházasodni és gyermeket vállalni".

Jamie Spears korábban azt mondta, hogy a gyámság "szükséges volt" lánya mentális egészsége miatt, de egyetértett azzal, hogy itt az ideje, hogy "újra átvegye az irányítást az élete felett". Idén áprilisban jelentette be, hogy teherbe esett, de a következő hónapban bejelentette, hogy elvetélt.