, 2022/9/1

Valószínűleg arra gondolsz, hogy "Hogy az Isten szerelmére, hogyan lehet a fogyókúrát szórakoztatóvá tenni?". Mi jut eszedbe, ha a diéta szóra gondolsz? Csak salátákat és csirkét enni? Kihagyni minden vidám társasági eseményt?

5 praktikus módja annak hogy a fogyókúra szórakoztató legyen

Alapvetően rájössz, hogy a nap 24 órájában éhesnek kell lenned, ha fogyni akarsz? Alapvetően, összefoglalva, úgy gondolod, hogy a fogyókúra szar.

Az igazat megvallva, a fogyókúra szívás lehet. Ennek ellenére ezzel a cikkel 5 olyan dolgot szeretnék adni, amit magaddal vihetsz, hogy segíts a fogyókúrás utadon.

Ezek az egyszerű tippek egy kicsit könnyebbé teszik a dolgokat, és igen, még szórakoztató is, merem azt mondani. Az egyetlen dolog, amire szükségem van tőled, hogy tartsd nyitva a szemed itt.

1 Ne vágd ki kedvenc ételeid

A fogyáshoz nem kell minden szénhidrátot kivágnod. Nem kell elhagynod a fagylaltot, a pizzát vagy a hamburgert. A fogyókúra alatt is be lehet és be is kell iktatni a kedvenc ételeidet. Ez a legfontosabb módja annak, hogy a fogyókúra szórakoztató legyen. Ezt úgy tudom a legjobban elmagyarázni, ha elmesélek egy történetet a fenti online coaching ügyfelemről, Nadia-ról.

Nadia évekig több "divatos diétát" is kipróbált, amelyek kivágták a szénhidrátokat, amelyek csak turmixokat engedtek neki inni, és amelyek a kedvenc ételeinek száműzésére szólítottak fel. Amikor végül elege lett abból, hogy lefogyott, majd azonnal vissza is hízott, eljött hozzám, hogy egy fenntarthatóbb megközelítést keressen. Nadia gyakran utazik, teljes munkaidőben gyógyszerészként dolgozik, és kétgyermekes anyuka, ami azt jelenti, hogy munka után esténként rengeteget rohangál. Nem tudja és nem is fogja tudni minden ételét előkészíteni és egy csinos kis dobozba tenni csirkével és spárgával. A legjobb az egészben, hogy nem is kellett neki. Többek között csirkefilét, sajtos szendvicset evett. Még mindig élvezhette azokat az ételeket, amelyeket szeret, miközben fogyott.

Most az egész diétája sajtos szendvics és Chick Fia A volt? Természetesen nem.

Élelmiszereinek 80-90%-a tápanyagokban gazdag, teljes értékű élelmiszerekből állt. Ezek az ételek úgy néztek ki, mint

Sovány húsok

Gyümölcsök

Zöldségek

Zabpehelyliszt

Rizs

Görög joghurt

Tojás

Hogy csak néhányat említsek.

A lényeg azonban továbbra is az, hogy képes volt dolgozni, és mértékkel beépíteni a kedvenc ételeit az étrendjébe, és ennek eredményeként több mint 35 kilót és több nadrágméretet veszített. Bevezettem neki a rugalmas diéta elvét a fogyás érdekében, és ez eddig elképesztően bevált neki. ( ha több információt szeretnél erről.

Minél inkább megpróbálod kivágni a kedvenc ételeidet, annál jobban fogod utálni a diétádat.

Minél jobban utálod a diétádat, annál kevésbé valószínű, hogy kitartasz mellette.

Ha nem tudod betartani, akkor nem fogsz tudni eredményeket látni és fenntartani.

2 Hogyan lehet az éhségérzetet kontrollálni a diéta alatt

A legtöbbször azért viszed a diétát a végletekig, mert a lehető leggyorsabban szeretnél lefogyni. Ígérem, hogy ez a stratégia eddig sem működött, most sem fog működni, és a jövőben sem fog. Minél többet próbálkozol ezzel, annál inkább ott leszel, ahol most vagy. Az első tanácsom az lenne, hogy hagyd abba az ilyen agresszív diétát.

A fogyáshoz kalóriadeficitre van szükséged, ami csak annyit jelent, hogy kevesebb kalóriát kell enned, mint amennyit a tested naponta eléget. Nem számít, milyen diétát csinálsz, biztosíthatlak, hogy minél kevesebbet próbálsz enni, hogy túlságosan korlátozza magát, nem fog működni. Vegyél egy mérsékeltebb megközelítést.

Legyél rendben azzal, hogy a folyamat "tovább tart". Amikor a valóságban nem tart tovább, mert minél mérsékeltebben haladsz, annál tovább fogsz kitartani a diéta mellett.

Ezért ahelyett, hogy a lehető leggyorsabban próbálnál fogyni, és leesnél a pályáról, fenntarthatóbb megközelítést fogsz alkalmazni, ami gyorsabban fog elvezetni a célhoz, mintha folyamatosan jojó diétáznál. Soha ne felejtsd el, ki győzött a teknős és a nyúl.

Adok neked 10 olyan ételt, ami jóllakottá tesz a diéta alatt. Ezeknél több is van, de ezek azért nagyszerűek, mert alacsony kalóriatartalom mellett jóllakatnak.

Ez viszont segít abban, hogy tovább tartsd magad a diétához, mert nem bántod a kisgyerekeket az ételért.

Görög joghurt. A görög joghurt magas fehérjetartalmú. A fehérje a legelégedettebb tápanyag, ami a diéta alatt is jóllakottá tesz.

Spenót. 3 csésze spenót mindössze 20 kalória. 3 egész csésze!

Tojás. Egy tojás körülbelül 70 kalória. A benne lévő egészséges zsír, fehérje és tápanyagok jóllakottá tesznek, így kevesebbet eszel a nap folyamán.

Zabpehely. Ez egy rostban gazdag szénhidrátforrás, amely lassan emésztődik, így hosszabb időre eltelít.

Eper. Egy egész kiló eper mindössze 160 kalóriát tartalmaz. Egy egész kiló!

Görögdinnye. Egy egész kiló görögdinnye csak 140 kalória. Egy egész kiló!

Túró. A túró ismét magas fehérjetartalmú, és lassabban emésztődik, így hosszabb időre telít el.

Pattogatott kukorica. Igen, popcorn, csak ne öntsd le vajjal.

Fehérjeturmixok. Nemcsak a fehérje tölt el, hanem a shake-hez használt víz/tej is tartalmas lesz a gyomrodban, ami feltölt.

Burgonya. Az édesburgonya vagy a hagyományos burgonya itt is jó. A krumpli csak szuperül laktató, egészen egyszerűen.

Ismét több is van ezeknél, de használd ezeket kiindulási alapnak.

3 Hogyan tartsd meg az energiádat a diétán

Amikor diétázol, automatikusan csökkented a kalóriákat, ami azt jelenti, hogy az energiádat is csökkented. Ez az, ami a kalória, az energia mértékegysége.

Ezzel együtt ez még inkább alátámasztja azt a véleményemet, hogy ne folytassunk ilyen agresszív diétát vagy más néven kalóriadeficitet. Ezen túl egy olyan témát fogok felhozni, amiről mindenki szeret megfeledkezni... szándékosan.

Az alvás.

Kérlek, ne görgessetek el mellette és hallgassatok meg. A statisztikák újra és újra azt mutatják, hogy azok, akik spórolnak az alvással, spórolnak a fogyási eredményeikkel is. Ha nem alszol 7-9 órát, nem leszel olyan energikus egész nap. Hogyan hat ez a diétára és a fogyásra? Figyeljetek ide! Amikor alszol, két hormon lép működésbe, a Leptin és a Ghrelin.

A leptin egy olyan hormon, amely azt mondja az agyadnak, hogy mikor vagy jóllakott és mikor kell kalóriát égetned. Amikor alszol, megnöveled a leptint a szervezetedben, ami alapvetően azt üzeni az agyadnak, hogy jóllakott vagy, és egyelőre rengeteg energiád van. Ez azt is jelentheti, hogy nincs szükség arra, hogy több energiát nyerjünk, kitaláltad, ételből.

A ghrelin egy hormon, amely azt mondja az agyadnak, hogy enni kell, és hogy a testednek több energiára van szüksége. Ha nem alszol eleget, a ghrelin szintje emelkedett marad, ami lényegében azt mondja a szervezetednek, hogy egyen többet, még akkor is, ha nincs rá szükséged. Mihez vezet ez? Túl sokat eszel, nem tartod be a diétádat, és hízol.

Mindennek tetejébe minél többet alszol, annál jobb lesz az akaraterőd. Annál valószínűbb, hogy a megfelelő ételeket választod, ahelyett, hogy valami gyors és könnyű dolgot ragadnál meg. Egy diéta során bizonyos szintű akaraterőre és fegyelemre lesz szükség. Minél többet tudsz aludni, annál jobb lehet mindezek a fenti dolgok.

Tápanyagdús teljes értékű élelmiszerek

Az alváson túl, amit javasolni tudok neked, mint az online coaching ügyfelem, akit fentebb mutattam neked Nadia, győződj meg róla, hogy az ételeid 80%-a vagy annál több tápanyagban sűrű teljes értékű ételekből származik.

Ezt mondom az embereknek. Ha az élelmiszer

Úszott az óceánban

A földön barangolt

Repül az égen

A földben nőtt

Ezeknek kellene alkotniuk az étrendünk nagy részét, szemben a feldolgozott élelmiszerekkel.

Miért?

Ezek az élelmiszerek sokkal több tápértéket kínálnak Önnek, mint a feldolgozott élelmiszerek, amelyek nagyban segíthetnek az energiaszintben.

4 Motiválódj

Mindenki keresi a motivációs tündért. Mintha valaki megjelenne az ágyadban, amikor felébredsz, megszórna varázslatos tündérporral, és máris motivált leszel, hogy kinyírd a napot! Hadd mondjak neked valamit. Senki, beleértve engem is, nem ébred fel minden nap motiváltan, hogy megölje az edzést, vagy hogy a diétát tartsa.

Egyszerűen nem ez a valóság. Lesznek olyan napok, amelyek szarok. Lesznek olyan napok, amelyek több erőfeszítést igényelnek, mint mások.

Mégis mindenki motivációt keres. Hadd mondjam el, hogyan működik a motiváció valójában. Valószínűleg azt hiszed, hogy

Motiváció

Cselekvés

Eredmények

Motiválódsz a fogyásra, aztán cselekszel (azaz követsz egy diétát vagy edzésprogramot), aztán látod az eredményeket!

Nem. Ez nem így működik.

Valójában ez így megy

Akció

Eredmények

Motiváció

Az egyetlen módja a motivációnak, ha cselekszel.

A cselekvés lehet egyszerűen a séta, az ételek nyomon követése, vagy az adagok ellenőrzésének vizsgálata.

Ettől a cselekvéstől eredményeket fogsz látni.

Az eredmények láttán motivált leszel, hogy folytasd.

Ezért arra kérem, hogy használja ezt a cikket a cselekvésre.

Milyen lépéseket tehetsz?

Folytassa az olvasást alább.

Motiválódj mások által

Oké, most már tudod, hogy cselekedned kell, de mi lehet ez a cselekvés? Egy nagyszerű módja annak, hogy biztosítsd, hogy a pályán maradj és motivált maradj a fitneszeddel kapcsolatban, ha elszámoltatható vagy valakinek. Mi emberek utáljuk, hogy cserbenhagyjuk az embereket. Az is sokkal könnyebb, hogy azt mondjuk magunknak, hogy az a 3 süti este nem is volt olyan rossz, mintha valaki másnak mondanánk.

Szóval még egyszer, én fedezem a hátadat. Két lehetőségem van számodra. Az első az lesz, hogy csatlakozol az online csoportos coaching programomhoz, a The Clubhouse-hoz. Nemcsak engem kapsz edzőként, hogy minden találgatással kapcsolatos munkát kivegyek az egyenletből, hanem egy egész közösséget is kapsz, amely vitathatatlanul a legsegítőkészebb, legpozitívabb embercsoportból áll.

Úgy kezdtem el a The Clubhouse-t, hogy nem teljesen tudtam, mi lesz belőle, de azt kell mondanom, hogy az ott lévő emberek megváltoztatják a játékot.

Egymást tartják felelősnek. Egymást arra ösztönzik, hogy többet tegyenek és jobbak legyenek. A pokolba is, engem is arra ösztönöznek, hogy jobb legyek.

A második lehetőség az lesz, hogy jelentkezz a személyes coachingomra. Ez azt jelenti, hogy egy az egyben edzek téged, és a csúcson maradok veled.

Az emberek állandóan azt mondják nekem " Bárcsak csak beköltözhetnél és kiütnéd a rossz ételeket a kezemből!". Vagy " Bárcsak ott lehetnél, hogy reggelente felkelts, és szólj, hogy menjek edzeni!".

Nos, most már megtehetem az egy az egyben coaching programommal. Ez nem mindenkinek szól. Mindennap bejelentkezünk, egy rád szabott tervet készítek, pontos étrendi útmutatásokat adok a legjobb edzésprogramjaimmal együtt. Ez kemény, de a fenébe is, eredményt hoz.

5 Kövesd a világos és tömör tervet

Az egyik legnagyobb hiba, amit látok, hogy ha odakint diétába akarsz kezdeni, nincs világos terved.

Tudod, hogy 30 40 50 kilót szeretnél leadni, de hogyan akarod ezt elérni?

Milyen lépéseket fogsz tenni, hogy elérd ezt a célt?

A "diéta" nem elég jó.

Hány kalóriát fog enni?

Hogyan fog kinézni a napi étkezésed?

Mit fogsz tenni, ha az irodában bulit tartanak, vagy a fiadnak születésnapi partija lesz, amire el kell menned?

Mindezek mind hozzátartoznak ahhoz, hogy legyen egy terved.

Ha pontosan tudod, hogy mit fogsz csinálni, akkor automatikusan megnő az akaraterőd és a fegyelmed.

Magabiztos leszel abban a tudatban, hogy bármi történjék is, be kell tartanod az 1800 kalóriát.

Vagy nem számít, mi lesz, a medencés partin egy tányérnál maradsz.

Ahelyett, hogy azt mondanád: "Hát megpróbálok egészségesen étkezni!".

Ez nagyon ingatag és nem egyértelmű.

Kezdj el világos, tömör célokat kitűzni magad elé, amelyekhez ragaszkodhatsz, és nézd meg, ahogy az eredményeid az egekbe szöknek.

Ismétlem, a két lehetőség, amit fentebb kifejtettem, pontosan ezt fogja adni.

Nyugodtan nézze meg őket, és írjon nekem bármilyen kérdést a coacheric@ericrobertsfitness.com címre.

Most már van módja, hogy a fogyókúra szórakoztató!

hogyan lehet a fogyókúra szórakoztató

A fogyókúra szívás.

Mégis ne feledd, nem kell, hogy az legyen.

Adtam neked 5 egyszerű módszert, amivel egy kicsit könnyebbé teheted ezt az egész fogyókúrás dolgot.

Legyen szó akár a kedvenced beiktatásáról a diétádba, vagy olyan ételek fogyasztásáról, amelyek jobban eltelítenek.

Még egyszer, ha szeretnéd, hogy valaki kivegye helyetted a találgatásokat, és végigvezessen a fogyókúrás utazásodon, bátran keress meg a coacheric@ericrobertsfitness.com címen.

Boldog diétázást.