Kategóriák

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Vásárlási feltételek

1. Bevezetés

 

Kérjük mielőtt a megrendelést elküldené, előtte figyelmesen olvassa át az Általános Szerződési Feltételeinket. (ÁSZF) Csak abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásunkat amennyiben a szerződésben foglaltakkal egyetért, és kötelező érvénnyel elfogadja magára nézve.

 

Kérjük telefon helyett elsősorban e-mailban vagy Facebook üzenetben keressenek a csomagok/termékek pontosabb információ szolgáltatása miatt.

Sajnos nem tudunk mindíg elérhetőek lenni, mivel más webshopjaink és egyéb elfoglaltjágaink is vannak :)

 

Email.:    info@nulife.hu

Facebook.:    Facebook üzenet KLIKK

Email-ra a lehető leghamarabb válaszolunk, munkaidőn kívül hétvégén is!

Mielőtt hívna kérem olvassa végig.:

Gyakran ismételt kérdések:

- Mikor kapom meg a csomagomat?

Válasz: Átlagosan 3-6munkanapon belül, mivel zömében speciális terméket árulunk ezek beszerzése némileg bonyolultabb mint tejet venni a boltban :) 

2019.január 4-től módosultak a beszerzési határidők(egyik beszállító partnerünk miatt).: Ezért egyes termékeket csak 1héten 1x szállítanak hozzánk, jellemzően szerdai(vagy ritkábban csütörtöki) napon, -ezért mi is szerdán vagy csütörtökön tudjuk feladni a rendeléseket! -(ez nem minden termékre vonatkozik, ha sürgős a rendelésed -érdeklődj, emailban).

Kérjük légy türelmes.

- Nem kaptam visszajelzést, miért?

Válasz: A rendelés leadásakor a rendszer automatikusan küld egy "Rendelés visszaigazoló emailt" -ez azt jelenti hogy megkaptuk a rendelést, és mi elkezdjük beszerezni a rendelés tételeit. Ha minden megvan csakis azután küldünk egy "Visszaigazolva" nevű emailt -ez azt jelenti hogy az összes rendelt termék rendelkezésre áll, már csak fel kell adnunk Postán.

- Leadtam a rendelést de hiányzik a csomagból 1 tétel, miért?

Válasz: A rendelés leadása nem azt jelenti hogy mindent be is tudunk szerezni, hiszen a termékek darabszáma állandóan változik, és mivel jellemzően speciális termékekről van szó előfordul hogy keveset tudott a gyártó gyártani és várni kell X időt a következő gyártásig/szállításig,  vagy: nincs mert elvitték előttünk, vagy véges a termék darabszáma 3db volt összesen de aznap valaki elvitte mind a 3at. A példákat lehetne sorolni, jellemzően 95%ban minden rendelt terméket tudjuk küldeni, ha valami nincs akkor általában nem adjuk fel a csomagot nélküle -függ a hiányzó termék(ek) árától, darabszámától.

Ha több termék nincs, vagy pont az nincs ami a legdrágább lett volna akkor tudatjuk a vevővel, és közöljük a várhatóan leghamarabbi beszerzési időpontot.

- Nem tudtam leadni a rendelést, miért?

Válasz: Előfordulhat technikai hiba is, de tapasztalataink szerint nem a mi oldalunkon volt a probléma pár esetben. Böngésző, pc állapota, félreértelmezés stb..

A rendelést le lehet adni emailban is, pontos darabszám, pontos terméknév, és cikkszámmal! A vevő neve, címe, fizetési mód(utánvét vagy előre utalás) és a szállítási szolgáltató megnevezése. Ha eltér, számlázási cím megadása. A vevő telefonszáma és email címe is kell -a szállítási szolgáltató ezeken értesíti a szállítás idejéről!

- Nem értem az email-okat amiket kapok, mik ezek?

Válasz:

- "Rendelés visszaigazolva"       - Ez azt jelenti hogy megkaptuk a rendelést.(A rendszer automatice küldi ki)

- "Visszaigazolva"                    - Ezt mi küldjük ki, akkor ha minden termék megvan, a csomag összeállt.

- "Futárszolgálatnak átadva"     - A csomagot átadtuk a futárnak, már csak várni kell a sms/emailt a szállítás idejéről.

 

- Karácsonyi időszak van, mire számítsak mikor kapom meg a csomagomat?

Válasz: Tapasztalataink alapján november elejétől december végéig, -január elejéig a Magyar online piac felrobban, ennek értelmében minden beszerzési forrás, webshop, szállító cég erején felül próbál teljesíteni. Emiatt csúszások lehetnek, de nem jellemző a 6munkanapon felüli teljesítés.

 

- Nem értem a nyitvatartást, hogy is van ez?

Válasz: A webshopoknál nincsen nyitvatartás, NON-STOP, 0-24, bármikor leadhatja, hétvégén is. Fontos!!: Munkanapokon van ügyintézés, tehát a 3-6nap szállítási idő nem naptári napban, hanem munkanapban értendő!

 

- Allergiás vagyok, a termékek tartalmaznak e allergéneket, csomagolási eljárás hogyan zajlik?

Válasz: Alapvetően a termékek X%-át olyan csomagolóüzemekben állítják össze ahol nem lehet kizárni a különböző allergének bekerülésést az adott termékbe. Termékfüggőnek mondanánk, mintsem forgalmazó/importőr/gyártófüggőnek. A termékeken fel van tüntetve az allergén információ(glutén, gabona, cukor, tej, szója stb -mentes.) Ezeket az információkat nem mindíg lehet a termék képeken látni, illetve a leírásban olvasni, ezért ha valamilyen allergiában szenvedsz kérjük előtte informálódj tőlünk, utánajárunk!

 

- Minőség megőrzési idő:, a képen tavalyi/vagy régebbi dátum van,- lejártat fognak küldeni?

Válasz: 1, Természetesen nem küldünk lejárt szavatosságú élelmiszert semilyen körülmények között sem.

2, Mindíg arra törekszünk hogy lehető legfrissebb termékeket küldjünk a vásárlóinknak.

A termékképek folyamatosan készültek, sok kép=sok idő az elkészítésük/rendszerezésük, éppen ezért tájékoztató jellegűek. Lejárati időt tekintve NEM relevánsak!

- Türelmetlen vagyok, fel akarom hívni önöket!

Válasz: 30/7970-695

de. 11től du. 5ig

 

 

2. A Szolgáltató

  

Név: Pál Tamás Antal e.v. AAM

Székhely: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 106

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 106

Nyilvántartási szám:   51104401

Bejegyző Bíróság neve:

Adószám: 68022134-1-38

Közösségi adószám: HU68022134

Számlavezető pénzintézet: OTP

Számlaszám: 11747006-21425996

E-mail cím: info@nulife.hu

Telefonszám: +36-30-7970-695

 

 

 

3. A www.nulife.hu honlapon folytatott tevékenység

 

A Szolgáltató kereskedelmi termékpalettája:

 

- Paleolit élelmiszerek

- Lúgosító készítmények

- Étrendkiegészítők

- Natúr-Bio kozmetikumok

- Öko-Bio tisztítószerek

- Sportoláshoz csúcsminőségű táplálékkiegészítők

- Konyhai kisgépek

  

4. Általános rendelkezés

 

A jelen dokumentum tartalmazza Pál Tamás Antal e.v., mint Szolgáltató által üzemeltetett www.nulife.hu webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket (röviden: ÁSZF). A dokumentum nem kerül iktatásra, elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

  

Szerződés nyelve: magyar

 

A létrejött szerződés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. Törvény 5. és 6. §-ában foglaltak az irányadóak.

Figyelem! A megrendelés megérkezéséről az eladó e-mailben a rendszer által automatikusan generált visszaigazolást küld.

Ez az értesítés NEM minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét a rendszer regisztrálta és továbbította az eladó illetékes munkatársa felé!

 

A Felhasználó a www.nulife.hu Webáruház oldalainak böngészésével, regisztrációjával, valamint leadott megrendelésével elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el a jelen dokumentum tartalmát.

 

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et részben vagy egészben bármikor módosíthatja. A módosítás a közzétételkor lép hatályba.

  

5. Rendelési információk

 

A szerződés létrejötte:

 

A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a Vásárló felé azonnal értesítést küld a webáruház szoftvere a rendelés beérkezésének tényéről. Ez az értesítés még nem minősül a Szolgáltató és a Vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán azt jelzi a Vásárlónak, hogy a rendelési igényét rendszerünk regisztrálta. Amennyiben a Szolgáltató egyéb tájékoztatással nem szolgál, úgy a rendelésről kapott visszaigazoló email a kiküldést követő 2 munkanapot követően automatikusan a rendelés hivatalos visszaigazolásának minősül, így a felek közötti szerződés ettől az időponttól tekinthető érvényesnek. A rendelés hivatalosan visszaigazoltnak tekinthető továbbá, ha a Szolgáltató bármilyen egyéb írásos módon ismételten megerősíti a visszaigazolásban foglaltakat.

  

A regisztráció nem feltétele a rendelésnek! 

 

A beérkezett rendelések 12:00 és 17:00 között kerülnek feldolgozásra. A megadott idősávon kívül is van mód a megrendelés elküldésére, abban az esetben azt a Szolgáltató a következő munkanapon dolgozza fel azt.

  

A rendelés minimális összege: bruttó 5.000 Ft.

 

Amennyiben a visszaigazolás Vásárlóhoz 3munkanapon belül nem érkezik meg, akkor a Vásárló vásárlási kötöttségei megszűnnek.

  

A teljesítés várható időtartama: 3-6 munkanap, terméktől függően a csomagfeladás lehet 1héten 1x (szerdai napon)!

Kivéve ha:

- az adott terméknél más szállítási idő van feltűntetve

- a beszállító partnereink csak hosszabb időre vállalják a termék beszerzését

- az adott termék hiánycikk

- vis major, előre nem látható akadályok esetén

  

Abban az esetben, ha a szállítási határidő túllépné a 6 munkanapot vagy az áru belátható időn belül nem beszerezhető, úgy a Szolgáltató vállalja, hogy azt a lehető legrövidebb időn belül emailben jelezi a Vásárló felé.

  

A Szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések részleges vagy teljes visszautasítására. A termék(ek) vételárának előre utalása esetén az összeg visszautalásra kerül a Vásárló bankszámlájára.

 

Webáruházunk nem köt szerződést kiskorúakkal. A kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik a Vásárló arról, hogy nagykorú.

 

A leadott rendelések érvényességét a Szolgáltató telefonon ellenőritheti! Valós telefonszám és email cím megadás kötelező érvényű.

 

6. Termék ár

 

A termékeknél feltüntetet árak a rendelés időpontjában érvényes, bruttóban értendő listaárak, melyek nem tartalmazzák a szállítási költséget. 

 

Az árak hibás feltüntetése, elírása estén a Szolgáltató jogosult azok javítására. Ilyen esetben a hiba felismerése, ill. módosítása után köteles azonnal tájékoztatni a Vásárlót az új adatokról. A Vásárló ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetősége van elállni a vásárlástól.

 

Kedvezményrendszer:

A webáruház promóciós kódot, azonnali ill. állandó törzsvásárlói kedvezményt biztosíthat a Vásárlók részére.

 

Azonnali kedvezmény: Meghirdetett akciók esetén egy megadott értékhatár elérése után a rendelés végösszegéből azonnali %-os kedvezmény jár, amit a rendszer automatikusan jóváír

 

Törzsvásárlói kedvezmény: Visszatérő Vásárlóknak, meghatározó forgalom mellett adható állandó, fix kedvezmény a rendelés végösszegéből

 

Promóciós kód: Megrendelés véglegesítése előtt megadható kód, amely %-os kedvezményt biztosít bizonyos termékekre vagy a rendelés teljes összegére. A promóciós kód mindig egy adott időintervallumra érvényes.

 

7. Megrendelés menete

 

 1. Kiválasztott termék(ek) kosárba helyezése. 
 2. A megjelölt tételek a jobb felső sarokban található bevásárlókocsi ikon alatt gyűlnek, itt látható az aktuális vásárlási összeg.
 3. Ha további terméket már nem kíván a kosárba helyezni, úgy kérjük a bevásárló kocsi tartalmát ellenőrizze!
 4. A megrendelésben megtalálja a kiválasztott tételek nevét, darabszámát, vételárát, a vásárlás végösszegét, ill. a szállítási költség mértékét.
 5. Itt van még lehetőség módosításra, a kosár tartalmának elmentésére (egy esetleges későbbi rendelés esetére), törlésre, valamint a termékek megrendelésére.
 6. Megrendelés esetén választhat, hogy regisztrál/belép vagy regisztráció nélkül folytatja a vásárlást.
 7. Kérjük adja meg az adatait a kapcsolattartáshoz, számlázáshoz, és a kiszállításhoz. Ügyeljen a pontosságra!
 8. Fizetési-, szállítási mód kiválasztása (lásd 9. és 10. pont)
 9. Esetleges kuponkód, promóciós kód megadása.
 10. Az adtok ellenőrzése és a Vásárlási feltételek elfogadása után véglegesíthető a megrendelés.
 11.  A megrendelés leadása után a megadott e-mail címre a Szolgáltató egy automatikus értesítést küld. Amennyiben 1 napon belül nem érkezik meg Önhöz úgy kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a problémát orvosolhassuk.

Figyelem! A megrendelés megérkezéséről az eladó e-mailben a rendszer által automatikusan generált visszaigazolást küld.

Ez az értesítés NEM minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét a rendszer regisztrálta és továbbította az eladó illetékes munkatársa felé!

 

Hibás, téves adatok megadásából eredő bárminemű kárért, szállítási késedelemért a Vásárlót terheli a felelősség. Ilyen esetben a rendelést a Szolgáltató visszamondhatja. Az esetleges hibás adatok alapján történő kiszállítás költsége a Vásárlót terheli.

 

8. Megrendelés lemondása

 

Amennyiben egy beszerzés alatt álló termék rendelését szeretné a Vásárló törölni, azt 1 munkanapon belül teheti meg emailben (info@nulife.hu) vagy telefonon (0630/7970-695) jelezve a Szolgáltató ügyfélszolgálatán. Ha a rendelés lemondása már a szállító cégnek történő átadást követően történik meg, úgy a szállítás díja a Vásárlót terheli.

 

9. Fizetési módok

 

Utánvéttel, banki előreutalással, illetve Paypal-al történő fizetésre van lehetőség. Utánvét esetben a teljes vételárat, a szállítási költséggel együtt a küldemény átvételekor kell fizetni készpénzben a futárnak, vagy a Foxpost csomaguatomatáknál(bankkártyával), Pick Pack Pontnak, vagy az MPL csomagutomatánál. (A Foxpost, MPL, és Pick Pack Pontok zöme bankkártyát elfogad, itt ellenőrízhető: PickPackPont csomagautomaták , Posta csomagautomatákFoxpost csomagautomaták)

Amennyiben a Vásárló a személyes átvétel vállasztja, úgy kizárólag Szombathelyen a Szolgáltató által megjelölt(emailban vagy telefonon történő egyeztetés után) helyen történik a csomag átvétel-átadás, csak előre utalással -készpénzel a helyszínen NEM lehet fizetni/az ide vonatkozó hatályos jogszabályok miatt - megértésüket köszönjük!

 

10. Szállítás és fizetés

A megrendelt termékek átadás-átvételére a következő lehetőségek választhatóak:

 

Futárszolgálattal, vagy csomagautomatával/csomagpontokkal történő kézbesítés

 

A házhozszállítást csomagonként 40kg-ig a Srinter, Foxpost és az Mpl Futárszolgálat végzi. A kézbesítés munkanapokon 8-17 óra között történik. Amennyiben a megadott idősávban nem tartózkodik otthon a Vásárló, úgy érdemes a munkahelyi címet megadni.

 

A kiszállítás napján e-mailben és SMS-ben értesítést kap a kiszállítás várható időpontjáról (3 órás időintervallumban), és a kiszállító futár telefonszámáról (így amennyiben esetleg nem megfelelő a jelezett kézbesítési időpont, személyesen egyeztethet a futárral).

 

Ha az első kézbesítés sikertelen, úgy erről a futár értesítést hagy, és rövid határidőn belül újabb kézbesítéseket kísérel meg.

 

 

Az előre utalással vagy az utánvéttel történő szállítás díja: a szállítást végző szolgáltatók díjai eltérőek, súly és értékhatár függők.

 

-Foxpost:

0 Ft - 20000 Ft-ig FoxPost csomagautomatán keresztül:
- előre utalás,és utánvét-el (bankkártyás fizetés az automatánál) egységesen 590 Ft

20000 Ft-tól FoxPost csomagautomatán keresztül: INGYENES!

 

 

-Postapont, postánmaradó, vagy MPL csomaguatomatába:

0-2kg 790ft

2-5kg 960ft

5-10kg 1190ft

10-25kg 1490ft

 

-Sprinter futárszolgálat:

0-10kg 1090ft

10-20kg 1190ft

20-40kg 1350ft

 

-MPL futárszolgálat:

0-10kg 1450ft

10-20kg 1970ft

20-40kg 3250ft

 

 

-PickPackPont:

0-15000ft 990ft

15000-20000 490ft

20000 felett INGYENES

 

Az alap csomagolásért plusz költséget nem számítunk fel.Kérjük minden esetben ellenőrizze a csomagját! Ha az átvétel során sérülést, hiányt tapasztal, úgy a futártól jegyzőkönyv felvételét kell kérni.

 

 

 

 

 

További információk:

A)

Pick-Pack Pont közreműködésével 

Alternatív csomagküldő szolgáltatás. A csomagok átvételére 170 település 540 pontján van lehetősége a Vásárlónak.

A pontos nyitvatartási időket és a boltokra vonatkozó egyéb információkat (például igénybe vehető fizetés módok) a Boltkereső alkalmazásban érhetik el.

 

 

B) 

Foxpost csomagautomaták közreműködésével 

 

A csomagterminálok országszerte több mint 62 helyszínen, a legnépszerűbb bevásárlóközpontokban elérhetők. A bevásárlóközpontok légkondícionált belső tereiben elhelyezett terminálok biztosítják, hogy a csomag ne legyen kitéve fagynak, hőségnek, párának vagy pornak.

 

Fizetés: csak bankkártyás fizetésre lehetőség van az automatánál, de előre utalás választásával előre is kilehet fizetni -ebben az esetben nem kell a csomagautomatánál fizetni.

  

A rendelés csomagterminálon történő személyes átvételére az értesítéstől számítva legfeljebb 4 nap áll rendelkezésre.
  
Egy rekeszbe egyszerre csak egy csomag rendelhető, melynek súlya maximálisan 25 kg és mérete nem haladja meg a legnagyobb rekesz méretét.

Bővebb információ a Foxpost csomag átvételéről ITT

 

C)

MPL Postapont, Postán maradó, csomagautomata közreműködésével

 

Választható szerte az országban Coop, és Mol Postapontokra, vagy postahivatalokba, részletes információ ITT.

Választható szerte az országban MPL csomaguatomatákba, részletes információ ITT.

Személyes átvétel: Nincs!

 

 

Kérjük minden esetben ellenőrizze a csomagját!

Ha az átvétel során sérülést, hiányt tapasztal, úgy a mindenkori kiválasztott szállítási cégtől(futártól) jegyzőkönyv felvételét kell kérni.
Amennyiben hibás (szakadt, kifolyt, megnyomódott) terméket talál a csomagban a kár rendezést a 3.féllel(szállító céggel) kell a címzettnek és a szállítmányozó cégnek lefolytatni. A Nulife.hu NEM felelős az esetleges szállítás közben keletkezett károkért, csomagsérülésekért.

 

Az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a Vásárló elismeri, hogy a csomag külsőleg, mind pedig tartalmát tekintve megfelel a megrendelésben foglaltaknak.

  

 

 

A Szolgáltató minden rögzített rendelést külön megrendelésként kezel, azonos Vásárló esetén is külön kerülnek kiszállításra -ha a vásárló az egybevonást külön nem kéri. A Szolgáltató irányelve hogy a + logisztika, és a szállítási költségek miatt az összevonásra törekszik, erről email/telefon útján egyeztet a vásárlóval.

 

A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a Szolgáltató tulajdonát képezi.

 

11. Elállási jog, Jótállás

 

A fogyasztót a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § szerint megilleti az indokolás nélküli elállás joga. A fogyasztó az elállási jogát

 

a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén

aa) a terméknek,

ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,

 

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.

 

A jelen pontban foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e pontban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

 

Elállási nyilatkozat, a fogyasztót megillető elállási vagy felmondási jog gyakorlása

 

A fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban biztosított jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, vagy a jelen – és a honlapról is letölthető - nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja az alábbi címre megküldéssel: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 106. info@nulife.hu

 

Nyilatkozat-minta elálláshoz

(A nyilatkozat mintát értelem szerűen kimásolhatja innen majd/számos, többek között/: World formátumú dokumentumban töltheti ki, majd emailban küldheti vissza nekünk(info@paleolitshop.hu), vagy postai úton.)

 

Címzett: Pál Tamás Antal e.v. AAM

Cím: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 106.

 

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

 

 • …………………………………………………….
 • …………………………………………………….
 • …………………………………………………….
 • …………………………………………………….
 • …………………………………………………….
 • …………………………………………………….
 • …………………………………………………….

 

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:  ……………….

 

A fogyasztó(k) neve:  ………………………………………….

 

A fogyasztó(k) címe:  …………………………………………………………………

 

 

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

-----------------

 

 

A fogyasztó elállási nyilatkozatának érvényessége

 

Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a 14 naptári napos határidőn belül elküldi.

 

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállás jogát e rendelkezéssel összhangban gyakorolta.

Az Eladó a fogyasztó elállási nyilatkozatát annak megérkezését követően köteles elektronikus adathordozón visszaigazolni. 

 

Az Eladó kötelezettségei a fogyasztó elállása esetén

 

Az Eladó visszatérítési kötelezettsége

Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, az Eladó legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is. Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a rendelkezés nem vonatkozik a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási mód választásával okozott többletköltségekre.

 

Az Eladó visszatérítési kötelezettségének módja

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén az Eladó a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztókifejezett beleegyezése alapján az Eladó a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. A Fogyasztó által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt az Eladó-t felelősség nem terheli.

 

Többletköltségek

Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettségünk. 

 

Visszatartási jog

Az Eladó mindaddig visszatarthatja a fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvéttel feladott küldeményeket nem áll módunkban elfogadni. 

 

A fogyasztó kötelezettségei elállása vagy felmondása esetén

 

A termék visszaszolgáltatása

Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az Eladónak vagy az Eladó által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

 

A termék visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek viselése

A fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét. A terméket az Eladó címére kell visszaküldeni.

 

Fogyasztó felelőssége az értékcsökkenésért

A fogyasztó a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

 

Az elállási jog kizártsága

Az Eladó kifejezetten felhívja az Ön figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben, így különösen a „c” és az „e” pontban meghatározottak esetén: „olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak; „olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

 

Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás

A fogyasztói tájékoztató jelen pontja a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 9. § (3) bekezdése felhatalmazása alapján a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alkalmazásával készült.

 

Kellékszavatosság

(Bővebb információ a kormányoldalon elérhető: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/23589)

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön, az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

 

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Eladó költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

 

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Kereskedő - Kereskedőtől vásárolt termék esetében 1 éves a törvényben előírt határidő!

 

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Eladó nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

Termékszavatosság

Termékszavatosság (Bővebb információ a kormányoldalon elérhető: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/23589)

 

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – a kellékszavatossági igényt vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

 

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

 

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

 

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

 

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

Jótállás

 

Milyen esetben élhet Ön a jótállási jogával?

Hibás teljesítés esetén szerződés alapján a kötelezett jótállásra köteles.

Hibás teljesítés esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján a webshopot üzemeltető vállalkozás jótállásra köteles.

 

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet határozza meg a kötelező jótállás eseteit. Az ezen esetkörbe nem tartozó Termékek esetén az Eladó jótállást nem vállal. A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni. A jótállás időtartama egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Az egy éven túli esetleges jótállási igényekkel kapcsolatban szíveskedjen a gyártóhoz fordulni!

 

A jótállás kötelező esetei:

 

 1. Háztartási készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény, villanytűzhely, mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasaló, vízmelegítő, fűtő-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-szabályozó berendezés, porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztító-gép, padlósúroló- és fényesítőgép, varrógép, kötőgép, villanybojler, szivattyú;
 2. villamos energiával működtetett konyhai kisgépek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen mikrohullámú sütő, kenyérsütő, kenyérpirító, kávéfőző, kávéfőzőgép, vízforraló, konyhai robotgép, grillsütő, olajsütő, ostyasütő, fánksütő, gofrisütő, szendvicssütő, elektromos palacsintasütő, elektromos pizzasütő, elektromos rotyogtatófazék, elektromos serpenyő, elektromos popcorn készítő, elektromos kontaktgrill, forgónyárs, mini tűzhely, rizsfőző készülék, tésztafőző, tojásfőző, ételpároló, légkeveréses főzőedény, gyümölcsaszaló;
 3. gázkészülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen tűzhely, konvektor, gázkazán, gázbojler, gázgrill, gázzsámoly, gázsütő, gázperzselő, gázlámpa;
 4. motoros kerti gépek és nem motoros kertészeti eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kapálógép, fűnyíró, fűkasza, tologatós fűnyíró;
 5. motoros kézi szerszámok 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen láncfűrész, fúrógép, ütvefúrógép, sarokköszörű, körfűrész, gyalu;
 6. legalább egyéves kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek, valamint napszemüvegek 10 000 Ft eladási ár felett;
 7. egészségmegőrző termékek és eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen elektromos masszírozó, mágneses termék, fényterápiás eszköz;
 8. közlekedési eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kerékpár, elektromos kerékpár, elektromos roller, quad, motorkerékpár, segédmotoros kerékpár, személygépkocsi, lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi, utánfutó;
 9. motoros vízi járművek 10 000 Ft eladási ár felett;
 10. gyermekgondozási cikkek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen pelenkázó-, illetve mosdató-állvány, babakocsi, magas- és asztalra szerelhető etetőszék, biztonsági gyermekülés;
 11. gyermekmegfigyelő berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen légzésfigyelő, szívhangfigyelő, bébiőrző;
 12. gyermekhinták, csúszdák és hasonló tevékenységet igénylő gyermekjátékok bel- és kültéri, otthoni használatra 10 000 Ft eladási ár felett;
 13. világítástechnikai termékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen lámpatest, fényforrás;
 14. biztonsági riasztó- és jelzőberendezések 10 000 Ft eladási ár felett;
 15. elektronikus hírközlő végberendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen telefon, mobiltelefon, telefaxkészülék, több funkciós készülék;
 16. híradástechnikai készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen üzenetrögzítő, kihangosító készülék; műholdvevő és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televízió, projektor, videomagnó, rádió, autórádió, rádiós ébresztőóra, műholdas helymeghatározó, lemezjátszó, szalagos és kazettás magnó, CD-felvevő és lejátszó, DVD-felvevő és lejátszó, játékkonzol, Blu-ray lejátszó és -író, asztali médialejátszó, egyéni hangrendszer, keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal, mikrofon és fülhallgató, head-set;
 17. információtechnikai készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen asztali számítógép, laptop, note-book, tablet, PDA, monitor, nyomtató, szkenner, fényképezőgép, film- és hangfelvevő kamera, videokamera és camcorder, diktafon, fotónyomtató, film- és diaszkenner, MP3 és MP4 lejátszó, hordozható médialejátszó, pendrive, memóriakártya, akkumulátor-töltő, számológép, zsebszámológép;
 18. irodatechnikai berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen iratmegsemmisítő, fénymásoló, laminálógép;
 19. írásvetítők és filmtechnikai berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen film- és írásvetítő, filmnagyító, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülék;
 20. optikai eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen távcső, látcső, mikroszkóp, teleszkóp;
 21. hangszerek 10 000 Ft eladási ár felett;
 22. órák és ékszerek 10 000 Ft eladási ár felett;
 23. bel- és kültéri bútorok, fekvőmatracok 10 000 Ft eladási ár felett;
 24. mérőműszerek, generátorok, tápegységek 10 000 Ft eladási ár felett;
 25. lőfegyverek 10 000 Ft eladási ár felett;
 26. sporteszközök, vadászathoz és horgászathoz kapcsolódó eszközök 10 000 Ft eladási ár felett;
 27. villamos energiával működtetett szépségápolási eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen hajszárító, hajformázó, testszőrnyíró gép, epillátor, villanyborotva;
 28. nemes és félnemes szőrmésbőrből készült szőrmeruházati termékek 50 000 Ft eladási ár felett;
 29. az előzőekben felsorolt termékcsoportokhoz tartozó termékek tartozékai és alkotórészei 10 000 Ft eladási ár felett.”

 

Mikor mentesül az Eladó a jótállási kötelezettsége alól?

Az Eladó a jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok a szavatossági jogosultságoktól függetlenül megilletik. 

Garanciális ügyintézés:   (Bővebb információ a kormányoldalon elérhető: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/23589)
Amennyiben a megrendelt termék meghibásodna, a következő a teendő:
-ha a termék saját garancialevéllel rendelkezik, akkor a garanciális ügyintézést a garancialevélen feltüntetett szakszerviz végzi, így hozzájuk kell eljuttatni a terméket
-ha a termék nem rendelkezik külön garancialevéllel, akkor a terméket hozzánk kell eljuttatni, mi pedig továbbítjuk a nagyker szervizébe. Címünk: 9700 Szombathely Rákóczi Ferenc 106   Pál Tamás Antal e.v. AAM
-a visszaszállítás költsége és felelőssége a Szolgáltatót terheli.
-a meghibásodott terméket összes tartozékával együtt, lehetőleg a saját dobozában kell visszajuttatni részünkre
-fizikai sérülésekből eredő hibákra a garancia nem vonatkozik (pl. leejtett termék), továbbá ugyanez érvényes a nem rendeltetésszerű használatból adódó sérülésekre és meghibásodásokra
-szintén garanciavesztéssel jár a vonalkód vagy szériaszám hiánya, hiszen ezek alapján azonosítjuk be a termékeket.

Egyedi szabályok a bizonyítási kötelezettségről:

A kötelező jótállás teljes egy éve alatt a vállalkozást terheli, ha vita van Önök között , hogy a hiba gyártási eredetű-e vagy a helytelen használat következménye, úgy a szolgáltatónak kell bizonyítékkal (pl. szakvélemény) alátámasztania, hogy mi okozta azt. A szavatossági időszakban ezzel szemben a Szolgáltatót csak 6 hónapig terheli ez a kötelezettség, a rákövetkező másfél évben már a fogyasztónak kell bizonyítania, amennyiben a felek között vita alakul ki a minőségi kifogás megalapozottságát illetően.

Bővebb információ itt.:

http://mno.hu/fogyasztovedelem/szakvelemeny-szukseges-kinek-kell-fizetnie-1209692.

 

7.15.9.  3 munkanapon belüli cserekötelezettség:

A Korm. rendelet értelmében a hatálya alá tartozó termékek esetében ha a fogyasztó a termék meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított 3 munkanapon belül jelzi kifogását a Szolgáltatónak, a vállalkozás nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket azonnal kicserélni, ha a meghibásodás természete miatt a termék rendeltetésszerű használata akadályozott. Az anyagi oldal és a megvalósítás is a Szolgáltatót terheli. A szavatosság időszakára nem érvényes a törvény!

Bővebb információ itt.:

 

7.15.10    10 kg-nál nagyobb tömegű termék esetében

A vállalkozás köteles a terméket helyben megjavítani, vagy ha arra nincs lehetőség, akkor elszállításáról is gondoskodni, az anyagi oldal és a megvalósítás is a Szolgáltatót terheli.

Szavatossági igényérvényesítés keretében magáról a helyszínen való megszerelésről és az elszállítás biztosításáról nem köteles gondoskodni a Szolgáltató.

 

7.15.11  Számla bemutatási kötelezettség

Kötelező jótállás esetén nincs számla bemutatási kötelezettsége a fogyasztónak, elegendő a jótállási jeggyel érvényesíteni igényünket. Ha a jogi előírások ellenére nem kaptunk jótállási jegyet, a garanciális igény a számlával is érvényesíthető. — A szavatossági időszakban a jogérvényesítés legfontosabb eszköze a blokk, számla bemutatása.

7.15.12  jótállási jegy

Kötelező jótállás esetében jótállási jegyet kell átadnia a Szolgáltatónak. Ez tartalmazza a vállalkozás nevét, címét, a termék megnevezését és típusát, gyártási számát, a gyártó nevét, címét, a vásárlás (üzembe helyezés) napját, a fogyasztó jótállásból eredő jogait, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit.

Továbbá a Szolgáltató feltünteti a kijavítás iránti igény bejelentésének és a kijavításra történő átvételnek az időpontját, kicserélés iránti igénykor a vállalkozásnak a jótállási jegyen fel kell tüntetnie a kicserélés tényét és időpontját. 

Bővebb információ ezen a hivatalos kormányoldalon.:

http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/23589

12. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

Kérünk mindenkit elsősorban E-mailban keressenek, a kérések/kérdések könnyebb-pontosabb feldolgozása érdekében, köszönjük!

Vásárló a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

 

Pál Tamás 

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 106

Email: info@nulife.hu

Telefon: +36-30-7970-695

 

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.

 

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Vásárlónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

 

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

 

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

 

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

 

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.

Ha a Szolgáltató és a vásárló kölcsönösen nem ért egyet, illetve nem tartja elfogadhatónak a panaszt, az alábbi elérhetőségeken a Békéltető testülethez fordulhat.

 

Békéltető testületek helyileg illetékes listái.:

 

Tájékozatjuk, hogy a panaszának elutasítása esetén panaszával hatósági vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti, az alábbi elérhetőségeken.

Szolgáltató a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi a békéltető testületi eljárást.

Panasszal fordulhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is:
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.
GPS koordináták: X 19,071 Y 47,496
Központi telefonszám: +36 1 459 4800
Faxszám: +36 1 210 4677
E-mail: nfh@nfh.hu

Vagy területi szerveihez:
Budapest Főváros Kormányhivatala
Műszaki, Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Fogyasztóvédelmi Osztály vezetője: Dr Bobál Pál,
Fogyasztói Kapcsolatok Osztály vezetője Selmeczi Zsuzsanna
Cím: 1052 Budapest, Városház u. 7.
Postacím: 1364 Budapest, Pf.: 144.
Telefonszám: +36-1 450-2598
E-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
Hatósági Tanácsadó Iroda:
Személyes ügyfélszolgálat (1052 Budapest, Városház u. 7.):
Kedd: 09.00-13.00; 14.00-16.00
Csütörtök: 09.00-13.00; 14.00-16.00
Péntek: 10.00-12.00
telefonos ügyfélfogadás: +36-1/450-2598
Hétfőtől- Csütörtökig: 09.00-13.00; 14.00-16.00
Pénteken:09.00-13.00

Fogyasztóvédelmi Rezsipont:
Személyes ügyfélszolgálat (1052 Budapest, Városház u. 7.):
Hétfő: 09.00-13.00; 14.00-16.00
Szerda: 09.00-13.00; 14.00-16.00
telefonos ügyfélfogadás: +36-1/450-2592
Hétfőtől- Csütörtökig: 09.00-13.00; 14.00-16.00
Pénteken: 09.00-13.00
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság területi szerveinek listáját itt találja:
http://www.nfh.hu/teruleti

Panasza esetén lehetősége van békéltető testülethez fordulni, melyek elérhetőségét itt találja:

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500
Fax száma: (76) 501-538
Név: Mátyus Mariann
E-mail cím: bkmkik@mail.datanet.hu;

Baranya Megyei Békéltető Testület
Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.
Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.
Telefonszáma: (72) 507-154
Fax száma: (72) 507-152
Név: Dr. Bodnár József
E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu;

Békés Megyei Békéltető Testület
Címe: 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775
Fax száma: (66) 324-976
Név: Dr. Bagdi László
E-mail cím: bmkik@bmkik.hu;

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870
Fax száma: (46) 501-099
Név: Dr. Tulipán Péter
E-mail cím: kalna.zsuzsa@bokik.hu;

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Név: Dr. Baranovszky György
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

Csongrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék
Fax száma: (62) 426-149
Név: Dékány László, Jerney Zoltán
E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu;

Fejér Megyei Békéltető Testület
Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszáma: (22) 510-310
Fax száma: (22) 510-312
Név: Kirst László
E-mail cím: fmkik@fmkik.hu;

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217
Fax száma: (96) 520-218
Név: Horváth László
E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu;

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.
Telefonszáma: (52) 500-749
Fax száma: (52) 500-720
Név: Dr. Hajnal Zsolt
E-mail cím: info@hbkik.hu;

Heves Megyei Békéltető Testület
Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.
Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék
Fax száma: (36) 323-615
Név: Pintérné Dobó Tünde
E-mail cím: tunde@hkik.hu;

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.
Telefonszáma: (56) 510-610
Fax száma: (56) 370-005
Név: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit
E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu;

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszáma: (34) 513-010
15
15 paleolitshop.hu - ÁSZF – 2015.
Fax száma: (34) 316-259
Név: Dr. Rozsnyói György
E-mail cím: kemkik@kemkik.hu;

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a
Telefonszám: (32) 520-860
Fax száma: (32) 520-862
Név: Dr. Pongó Erik
E-mail cím: nkik@nkik.hu;

Pest Megyei Békéltető Testület
Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.
Telefonszáma: (1)-269-0703
Fax száma: (1)-269-0703
Név: dr. Csanádi Károly
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület
Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.
Telefonszáma: (82) 501-000
Fax száma: (82) 501-046
Név: Dr. Novák Ferenc
E-mail cím: skik@skik.hu;

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180
Fax száma: (42) 311-750
Név: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin
E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu;
Tolna Megyei Békéltető Testület
Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.
Telefonszáma: (74) 411-661
Fax száma: (74) 411-456
Név: Mátyás Tibor
E-mail cím: kamara@tmkik.hu;

Vas Megyei Békéltető Testület
Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszáma: (94) 312-356
Fax száma: (94) 316-936
Név: Dr. Kövesdi Zoltán
E-mail cím: pergel.bea@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Címe: 8200 Veszprém, Budapest u. 3.
Telefonszáma: (88) 429-008
Fax száma: (88) 412-150
Név: Dr. Óvári László
E-mail cím: vkik@veszpremikamara.hu

Zala Megyei Békéltető Testület
Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.
Telefonszáma: (92) 550-513
Fax száma: (92) 550-525
Név: dr. Koczka Csaba
E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a Szolgáltató kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

Online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén az eljárásra kizárólag a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület illetékes.

Szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. Ennek keretében köteles a válasziratát megküldeni a békéltető testület számára és a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani. Amennyiben a vállalkozás székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

Továbbá lehetőség van az ODR online vitarendezésre is.

Mi az az ODR? 

-Az Európai Bizottság internetalapú platformot hívott életre, azon fogyasztók/kereskedők számára, akik panasszal kívánnak élni az általuk online vásárolt/értékesített termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban, és fel szeretnének kérni egy semleges harmadik felet (vitarendezési testületet) a panasz kezelésére/jogviták rendezésére.

 

Nemzetközi vásárlásoknál is használható?

-Igen

 

Többnyelvű a platform?

-Igen, többek köszött Magyar is.

 

Bővebb információ videó formályában itt:

https://youtu.be/CGQ4UQJGaEI

http://www.odrportal.hu/web/guest/mi-az-odr

 

A Platform honlapja:

http://www.odrportal.hu/

 

13. Adatvédelem

 

A www.nulife.hu webáruház használata során a Szolgáltató rendelkezésére bocsájtott személyes adatokat bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja ki, kivéve ha Szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató közreműködőjeként, alvállalkozójaként  jár el. (pl. futárszolgálat).

 

A webáruház böngészése során statisztika célból technikai információk kerülnek rögzítésre (IP cím, operációs rendszer ill. böngésző típusa, látogatás időtartama, stb.) A Szolgáltató a felhasználó személyének azonosításra nem törekszik.

 

A regisztráció során megadott személyes adatok  a „Profil” menüpont alatt módosíthatóak. Vásárlói profil, illetve adatok törlése a központi elektronikus levelezési címen illetve telefonon kérhető.

 

A webáruház oldalainak böngészésével, valamit megrendelés leadásával a Vásárló elfogadja a www.nulife.hu webáruház  általános szerződési feltételeit és adatkezelési elveit.

 

14. Szerzői jog

 

A webáruházban található adatok, leírások, cikkek, tájékoztatók, képek, valamint az oldal egyedi megjelenési elemei, hirdetései, szlogenjei a jogtulajdonos hozzájárulása nélkül történő felhasználása, adatbázisba történő tárolása, továbbadása, közzé vagy letölthetővé tétele, kereskedelmi forgalomba hozatala a szerzői jogok megsértését jelenti és jogi következményeket von maga után.

A webáruház tartalmának egyes részeinek merevlemezre mentése vagy kinyomtatása saját felhasználásra engedélyezett.

 

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatálybalépésének ideje: 2016-03-25

 

Mennyiségi kedvezmény

2019-től bevezettük a "Mennyiségi kedvezmény" fogalmát.

 

Többet olcsóbban elv alapján, több db termék vásárlásakor automatikus kedvezmény jár. (A rendszer automatikusan leszámolja a kosárba helyezést követően)

 

A kedvezmények termékenként eltérőek lehetnek, de jellemzően(99%)ban az alábbi kedvezmények érvényesek.:

 

1db            Nincs "Mennyiségi kedvezmény" kedvezmény.

2-5db         -5%

5-10db       -10%

12db felett  -12%

 

 

 

A Mennyiségi kedvezmény a termék leírásában a "Kedvezmény" lapfülön olvasható.

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ és Általános jogi közlemény

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ és jogi közlemény

A jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza a www.nulife.hu webáruházban megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást.

 

A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető a webáruház oldalán. A webáruház üzemeltetője(Pál Tamás Antal e.v.) fenntartja magának a jogot jelen közlemény bármikori megváltoztatására. Az üzemeltető magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Amennyiben látogatónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük írja meg nekünk és megválaszoljuk kérdését. Az üzemeletető elkötelezett a webáruház szolgáltatás minőségének a legmagasabb szinten tartása irányában, a szolgáltatás használatából eredő esetleges károkért azonban semmilyen felelősséget nem vállal.

 

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

A jelen adatvédelmi tájékoztató célja, hogy Pál Tamás Antal e.v. (adatkezelő, továbbiakban: Webshop) az általa forgalmazott termékek értékesítésére használt webáruház használata során (www.nulife.hu), amelyet a http://www.nulife.hu honlapon (a Honlap) üzemeltet, valamint a Webshop hírlevelére történő feliratkozás során és azt követően a Honlapon böngészők és a vásárlók (Felhasználó) személyes adatainak védelmére vonatkozóan tájékoztatást adjon.

A jelen tájékoztatóban használt fogalmak

személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;

adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is - adatok feldolgozását végzi;

harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

Adatkezelő

A személyes adatok kezelője: Pál Tamás Antal e.v. AAM 
Székhely: 9700 Szombathely Rákóczi Ferenc u. 106

Levelezési cím: 9700 Szombathely Rákóczi Ferenc u. 106

Telefon: +36307970695

E-mail: info@nulife.hu

 

Kezelt személyes adatok

A webáruház használata és hírlevélre történő feliratkozás során valamint azt követően a Felhasználó az alábbi adatokat bocsátja a Társaság rendelkezésére: a Felhasználó vezetékneve, keresztneve, email címe, jelszava, szállítási címe, számlázási címe, telefonszáma, törzsvásárlói kódja.  Amennyiben a felhasználó a webáruház használata során a vételár fizetését átutalás útján teljesíti, úgy a Társaság birtokába kerül a Felhasználó bankszámlaszámának is. 

A Webshop szervere egyes esetekben automatikusan regisztrálja a Felhasználóinak, illetve az oldalon böngészők IP-címét, az általuk használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és néhány más információt. Ezeket az információkat kizárólag összesített és feldolgozott formában hasznosítja a Webshop, szolgáltatásai esetleges hibáinak kijavítása, minőségük javítása érdekében és statisztikai célokra. A Webshop megfelelő technikai megoldásokkal biztosítja, hogy a nyilvántartásában tárolt adatok a Felhasználók által megadott egyéb adatokkal közvetlenül semmilyen formában ne legyenek összekapcsolhatók és a Felhasználókhoz rendelhetők.

A Webshop egyes szolgáltatásai egyedi azonosítót, úgynevezett cookie-t helyeznek el a Felhasználók számítógépén. A cookie-k a Felhasználók azonosításának célját szolgálják. A cookie-fogadás felhasználói tiltása a Webshop szolgáltatásai igénybevételének nem akadálya. Kivételt képez ez alól, ha a szolgáltató előzetesen tájékoztatja a felhasználót ennek ellenkezőjéről, ez esetben bizonyos szolgáltatások használatához a böngészőben a cookie-k használatát engedélyezni kell, enélkül az adott szolgáltatás működésképtelen.

További adatfeldolgozó/kezelő aki a könyvelésünket végzi:

Naprakész könyvelőiroda, 

9700 Szombathely, Kiskar u. 1. 2. em. 11.
Telefon/fax: 94/335-503
Mobil: 20/96-95-868
E-mail: varga.tanacsado@upcmail.hu

Adatkezelés célja

Az adatkezelés célja a www.nulife.hu alatt elérhető webáruház szolgáltatások nyújtásának biztosítása, felhasználókkal illetve vásárlókkal való kapcsolattartás, a vásárlók azonosítása a megrendelések teljesítése, a vásárolt termék vásárló részére történő kézbesítése, a vásárlásról történő számla kiállítása, a szerződés létrehozása, a szerződéssel kapcsolatos követelések érvényesítése.

Az adatkezelés célja tovább a hírlevélre feliratkozott Felhasználók rendszeres értesítése a Webshop által forgalmazott termékekről és a termékek reklámozása.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja a Webshop internetes oldalain keresztül elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása, a személyre szabott tartalmak és hirdetések megjelenítése, statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme. A Felhasználók által a szolgáltatás igénybevétele során hozzáférhetővé tett adatokat Webshop felhasználhatja arra, hogy felhasználói csoportokat képezzen, és a felhasználói csoportok részére a Webshop weboldalain célzott tartalmat, és/vagy hirdetést jelenítsen meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Info. tv.”) 5.§ (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása.

A böngésző a Honlapra történő belépéssel, a vendégként történő vásárlás esetén a személyes adatok megadásával és a megrendeléssel, regisztrált felhasználó a személyes adatok megadásával és a honlapra történő regisztrálással valamint a hírlevélre történő feliratkozással a Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a megadott személyes adatait a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak szerint, a Felhasználó által igénybe vett szolgáltatások teljesítése céljából a Webshop kezelje és feldolgozza.

Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelést a Webshop az adatkezelés fent leírt céljának megvalósulásához szükséges mértékben és ideig folytatja.

Amennyiben a Felhasználó kéri, hogy személyes adatai kerüljenek törlésre, a kérelem beérkezésétől számított 5 munkanapon belül a személyes adatokat a Webshop törli. A Felhasználó tudomással bír arról, hogy amennyiben kérésére a személyes adatok törlésre kerülnek, úgy a törlést követően bizonyos esetekben a Webshop által biztosított szolgáltatásokat nem, vagy nem teljes módon tudja igénybe venni.

A személyes adat törlése iránti kérelmet a Webshop levelezési címére küldött ajánlott vagy tértivevényes-ajánlott levélben, illetve az info@nulife.hu címre küldött e-mailben tájékoztatást kérhetnek. E-mailben küldött tájékoztatáskérést a Webshop kezelője csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a Felhasználó regisztrált vagy a vásárlás során megadott e-mail címéről küldik.

A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. A Webshop biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb felhasználói személyes adatokkal – a törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Ha a Felhasználó személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását megszüntette, vagy a szolgáltatásról leiratkozott, úgy ezt követően a technikai adatokról az ő személye nem lesz beazonosítható.

A hírlevél feliratkozás során megadott adatokat bizalmasan kezeljük, a leiratkozás lehetősége kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@nulife.hu e-mail címen.

Az adattovábbítás lehetőség

A felhasználó személyes adatainak kezeléséhez történő hozzájárulásával egyben ahhoz is hozzájárul, hogy az adatai a jelen tájékoztató szerinti továbbításra kerüljenek.

Az önkéntesen megadott személyes adatok közül a vezetéknév, a keresztnév, a szállítási cím, a számlázási cím és a telefonszám a megrendelések teljesítése céljából a Foxpost, MPL, és Sprinter részére kerülnek továbbításra. A megadott adatokat ezen felül harmadik személyek felé – a jogszabályban meghatározott eseteken és a felhasználó erre vonatkozó kifejezett és önkéntes hozzájárulásában foglaltakon túl – a Webshop nem továbbítja.

Adatkezeléssel kapcsolatos jogok

A Felhasználó bármikor kérelmezheti az adatkezelőnél a tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, személyes adatainak helyesbítését, valamint személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását a Webshop levelezési címére küldött ajánlott vagy tértivevényes-ajánlott levélben, illetve az info@nulife.hu címre küldött e-mailben tájékoztatást kérhetnek. E-mailben küldött tájékoztatáskérést a Társaság csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a Felhasználó regisztrált e-mail címéről küldik.

A tájékoztatáskérés kiterjedhet a felhasználónak az adatkezelő által kezelt adataira, azok forrására, az adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az esetleges adatfeldolgozók nevére és címére, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységekre, valamint a személyes adatoknak továbbítása esetén arra, hogy kik és milyen célból kapták vagy kapják meg Felhasználó adatait.

Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatását az adatkezelő csak jogszabályban meghatározott esetekben tagadhatja meg.

Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

A személyes adatot a Webshop törli, ha kezelése jogellenes, a felhasználó kéri, az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az Adatvédelmi Hatóság elrendelte.

Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

Tiltakozás személyes adat kezelése ellen

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen,

 1. a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag a Webshop vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve az ún. kötelező adatkezelés esetét;
 2. b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
 3. c) valamely törvényben meghatározott egyéb esetben.

 

Ha a Webshop a Felhasználó tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és az esetleges adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett Felhasználó személyes adatát korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

 

Ha az adatkezelést (pl. számviteli) törvény rendelte el, az adatkezelő a Felhasználó adatát nem törölheti, viszont a személyes adatot nem továbbítja az adatátvevő részére, ha a tiltakozással egyetértett, vagy bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

 

Jogorvoslati lehetőségek

 

A tájékoztatás megtagadása esetén az adatkezelő írásban közli az érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására a törvény mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

 

Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

 

A Felhasználó jogérvényesíti lehetőségeit az Infotv., valamint az 1959. évi IV. tv. (Ptk.) alapján bíróság előtt gyakorolhatja, továbbá bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.). Bármilyen Adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel ezen túlmenően kereshető az adatkezelő info@nulife.hu e-mail címen.

 

Az adatkezelés irányelvei

 

Az adatkezelő a megadott személyes adatokat a jelen tájékoztatóban leírtaktól eltérő célokra nem használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel - a Felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

 

Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősség-vállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

 

A felhasználó személyes adatait a Webshop bizalmasan kezeli és felelősséget vállal azért, hogy a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályoknak teljes mértékben megfelelünk. Minden tekintetben betartjuk az adatvédelmi jogszabályok, így az Info. tv-t és az egyéb vonatkozó jogszabályok rendelkezéseit.

A Társaság fenntartja a jogot, hogy a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekben vagy a joggyakorlatban bekövetkező változások esetén a jelen adatvédelmi tájékoztatóban közölt információkat előzetes bejelentés nélkül ezen változásoknak megfelelően módosítsa. Az Adatvédelmi tájékoztató egyes verziói közül mindenkor a http://www.nulife.hu weboldalon megjelenített változat tekintendő hatályosnak.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a személyes adatai valódiságáért Ön felel, valótlan adatokból eredő károkért nem vállalunk felelősséget.

 

Adatkezelési alapelvek

 

Az üzemeltető(Pál Tamás Antal e.v.) számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az üzemeltető látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

  

Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket az üzemeltető saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart. Az üzemeltető adatvédelmi koncepciója a tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  

 • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
 • A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;
 • A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény;
 • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
 • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény.

  
A webáruházban adatkezelést az üzemeltető végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A megrendelés elküldésével a személyes adatok kiszállító cég irányába történő továbbításához a vásárló kifejezetten hozzájárul. A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata. A webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A webáruház oldalán az üzemeltető különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról.

 

A webáruház látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján az üzemeltető köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybevevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni. Az üzemeltető az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül válaszol. A webáruházban előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. Az üzemeltető nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen nyilatkozat csak az üzemeltető által működtetett webáruházra vonatkozik.

 

A honlap látogatók technikai jellegű adatainak rögzítése

 

A honlap látogatása során az áruházi rendszer rögzíti a felhasználók IP címét, melyből bizonyos esetekben következtetni lehet az érintett személyre, ezen felül rögzíti az operációs rendszer, a böngésző típusát és a látogatott oldal címét. Az adatmentésnek elsősorban technikai jellegű célja van, a rendszer folyamatos működéséhez elengedhetetlen. Az adatrögzítés további célja a felhasználói szokások elemzése, látogatottsági statisztikák készítése, mely a még magasabb színvonalú kiszolgáláshoz nyújt segítséget. A naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval az üzemeltető(Pál Tamás Antal e.v.) nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

 

Vásárló regisztráció

 

Amennyiben a felhasználó vásárolni szeretne a webáruházban, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adni a vásárláshoz szükséges adatokat is, így a vásárló számlázási és szállítási adatait, telefonszámát, e-mail címét, a kapcsolattartó nevét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. A regisztráció során a vásárló jelezheti hírlevél igényét is. A hírlevél igénylés a vásárló által bármikor törölhető. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vásárló köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vásárló egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vásárló adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal.

 

A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeletető(Pál Tamás Antal e.v.) kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki más szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból.

 

Hírlevél igénylés

 

Az áruházban a regisztráció mellett egyéb módon is igényelhető hírlevél. Amennyiben a látogató még nem regisztrált vásárló, akkor az oldalsó Hírlevél boxban megadhatja e-mail címét, nevét, esetlegesen lakcímét. A feliratkozás gombra klikkelve elfogadja, hogy az üzemeltető(Pál Tamás Antal e.v.) hírlevelet küldjön a részére. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető.

 

Vélemény írása

 

Az egyes termékekkel kapcsolatos vélemények írásához, illetve egyéb fórumbejegyzés elküldéséhez nem mindig szükséges a regisztráció, ez esetben a vásárlónak csak a nevét és az e-mail címét kell megadnia. A név, az e-mail cím és a termékekkel kapcsolatos vélemény nyilvánosságra kerül, így csak abban az esetben írjon véleményt, amennyiben ezt elfogadja.

 

Cégeknek!

Az oldalon szereplő árak bruttó árak és tartalmazzák a 27%-os ÁFA-t! A kiállított számla Áfa tartalmon nélküli("AAM"), ÁFA-mentes. Tehát visszaigénylésre NEM alkalmas! További információért(cégeknek) keressenek bizalommal. 

Rendelési információk

  

A regisztráció nem feltétele a rendelésnek! 

 

A beérkezett rendelések 12:00 és 17:00 között kerülnek feldolgozásra. A megadott idősávon kívül is van mód a megrendelés elküldésére, abban az esetben azt a Szolgáltató a következő munkanapon dolgozza fel azt.

  

A vásárlás minimum rendelési összege: bruttó 5.000 Ft.

 

Amennyiben a visszaigazolás Vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a Vásárló vásárlási kötöttségei megszűnnek.

  

A teljesítés várható időtartama: 3-6 munkanap. Kivéve ha:

- az adott terméknél más szállítási idő van feltűntetve

- a beszállító partnereink csak hosszabb időre vállalják a termék beszerzését

- az adott termék hiánycikk

- vis major, előre nem látható akadályok esetén

  

Abban az esetben, ha a szállítási határidő túllépné az 6 munkanapot vagy az áru belátható időn belül nem beszerezhető, úgy a Szolgáltató vállalja, hogy azt a lehető legrövidebb időn belül telefonon vagy emailben jelezi a Vásárló felé.

  

A Szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések részleges vagy teljes visszautasítására. A termék(ek) vételárának előre utalása esetén az összeg visszautalásra kerül a Vásárló bankszámlájára.

 

Webáruházunk nem köt szerződést kiskorúakkal. A kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik a Vásárló arról, hogy nagykorú.

 

A leadott rendelések érvényességét a Szolgáltató telefonon ellenőritheti! Valós telefonszám és email cím megadás kötelező érvényű.

 

Megrendelés lemondása

 

Amennyiben egy beszerzés alatt álló termék rendelését szeretné a Vásárló törölni, azt 1 munkanapon belül teheti meg emailben (info@nulife.hu) vagy telefonon (+36-30-7970-695) jelezve a Szolgáltató ügyfélszolgálatán. Ha a rendelés lemondása már a szállító cégnek történő átadást követően történik meg, úgy a szállítás díja a Vásárlót terheli.

 

Szállítás és fizetés

 A megrendelt termékek átadás-átvételére a következő lehetőségek választhatók:

 

A) Futárszolgálattal történő kézbesítés – utánvéttel történő készpénzes fizetés

 

A házhozszállítást csomagonként 40kg-ig a Sprinter, Foxpost, vagy az MPL Futárszolgálat végzi. Csomag automatákba, és csomagátvételi pontokra a Foxpost, Postapont, és a Pickpackpontok segítségével van mód.

A kézbesítés munkanapokon 8-17 óra között történik. Amennyiben a megadott idősávban nem tartózkodik otthon a Vásárló, úgy érdemes a munkahelyi címet megadni.

A kézbesítés csomagpontokra, és automatákba 0-24, vagy az adott átvevőpont nyitvatartási idejében.

 

A kiszállítás napján a Vásárló SMS-ben értesítést kap a futárszolgálattól a csomag kézbesítésének várható időpontjáról.

Ha az első kézbesítés sikertelen, úgy erről a futár értesítést hagy, és rövid határidőn belül utoljára egy újabb kézbesítést kísérel meg.

Az át nem vett csomagok szállítási költségét és a sikertelen szállítással kapcsolatban felmerült költségeket a Szolgáltató a megrendelőre hárítja.

 

Szállítási díjak:

A)  MPL futárszolgálat házhoz:
0-10kg    1450ft
10-20kg  1970ft
20-40kg  3250ft
 
B) Átvétel Pick-Pack Pont közreműködésével – utánvéttel, és előreutalással történő fizetés
 
Alternatív csomagküldő szolgáltatás. A csomagok átvételére 170 település 540 pontján van lehetősége a Vásárlónak.
A pontos nyitvatartási időket és a boltokra vonatkozó egyéb információkat (például igénybe vehető fizetés módok) a Boltkereső alkalmazásban érhetik el.
 
A szállítási költség és a csomag díja helyben fizetéssel történik utánvétel esetén.
 
A szállítás díja a csomag értékétől függően a következőképpen alakul:
 
15.000 Ft-ig 990Ft
15.000 Ft-tól 20.000 Ft-ig 490Ft
20.000 Ft-tól díjmentes
 

 


 
C) Foxpost csomagautomaták 
 A Foxpost szolgáltatása lehetővé teszi az Ön számára, hogy az online vásárolt termékeket bárhol és bármikor átvehesse a csomagterminál hálózatból. Nincs több sorban állás, adminisztráció és várakozás. Gyors, kényelmes, egyszerű és innovatív! A szállítási idő terminálból terminálba történő feladás esetén 1-2 munkanap.

Megrendelés végösszeg Szállítási költség:

0Ft - 19999Ft   590 Ft

20000Ft - Felett Ingyenes!

Fizetés: csak bankkártyás fizetésre van lehetőség.

 


D) Postapont
Postákra történő kézbesítés esetén:
0-2kg      790ft
2-5kg      960ft
5-10kg    1190ft
10-40kg  1490ft

 


 
 E)  Sprinter házhoz:
0-10kg    1090ft
10-20kg  1190ft
20-40kg  1350ft
 

 

 

Kérjük minden esetben ellenőrizze a csomagját! Ha az átvétel során sérülést, hiányt tapasztal, úgy a futártól jegyzőkönyv felvételét kell kérni. A kiszállítást végző személy távozása után, utólagosan sem mennyiségi sem minőségi reklamációt nem áll módjában a Szolgáltatónak elfogadni.

A Nulife.hu a csomagolást a lehető leg körültekintőbben, térkitöltő anyagok használatával végzi, csakis sértetlen termékek kerülnek becsomagolásra. Ha a kibontást követően azt tapasztalja hogy a termék(ek) szakadtak, kifolytak, csomagolássárültek -az csakis kizárólag a 3.fél (szállítási szolgáltató) hibályából történt, amiért a Nulife.hu NEM vállalja a felelősséget. A kár rendezést minden esetben a vevő és a 3.félnek(szállító cég) a feladata rendezni.

Az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a Vásárló elismeri, hogy a csomag külsőleg, mind pedig tartalmát tekintve megfelel a megrendelésben foglaltaknak.

  

 

A Szolgáltató Magyarországon kívül, továbbá 40kg feletti is vállal kiszállítást, egyedi ajánlatkérés keretén belül.

 

A Szolgáltató minden rögzített rendelést külön megrendelésként kezel, azonos Vásárló esetén is külön kerülnek kiszállításra.

 

A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a Szolgáltató tulajdonát képezi.

  

Elállási jog

 

A 45/2014 Kormányrendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a Vásárló 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

 Részletes leírást, hivatalos állásfoglalást ITT olvashat.

Elállási szándék írásban, postai úton, vagy emailben közölhető a Szolgáltatóval. Elállási joggal személyes átvétel esetén is lehet élni.

 

A Vásárló az elállás jogát attól a naptól gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A Szolgáltató köteles a Vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszatéríteni amennyiben a termék a Szolgáltatóhoz sértetlen, újra értékesíthető formában visszaérkezik.

 

A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A Szolgáltató ellenben követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra értékesíthető állapotban, akkor a Vásárló kártérítés megfizetésére kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenetelét, vagy a visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

 

A Szolgáltató a küldeményt utánvétellel nem tudja átvenni, csak ajánlott küldeményként vagy személyes úton lehet visszajuttatni a csomagot.

 

Cím: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 106

 

A 45/2014 Kormányrendelet értelmében bizonyos termékeknél nem gyakorolható az elállási jog:

Részletes leírást, hivatalos állásfoglalást  ITT olvashat.

- Olyan termék értékesítése esetén, amelynek ára a Szolgáltató által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.

- Olyan termék értékesítése esetében, amely a Vásárló személyéhez kötött, ill. amelyet a Vásárló utasításai alapján vagy kifejezetten kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.

- Hang, ill. képfelvétel esetén, ha a csomagolást a Vásárló felbontotta.

- Hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítése esetében.

- Olyan zárt csomagolású terméktekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza

( pl. tartós élelmiszerek, étrend kiegészítők, vitaminok, kozmetikumok esetén, amennyiben már kibontásra került a termék. Ha bontatlan élhet a Vásárló az elállási jogával.)

 

Amennyiben a termékről a felbontás során a kézbesítést végző személy jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, úgy a Szolgáltató a termék visszavételét, és az értékesítés törlésének lehetőségét azonnal biztosítja.

Mindennemű sérülést, hiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmazni. Utólagosan felfedezett hiányért, sérülésért felelősséget a Szolgáltató nem vállal.

 

Panaszügyintézés

  

Vásárló a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

 

Pál Tamás Antal e.v.

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 106

Email: info@nulife.hu

Telefon: +36-30-7970-695  Hétköznapokon du. 13:00 - 17:00

 

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.

 

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Vásárlónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

 

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

 

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

 

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

 

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.