Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kategóriák

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Paleóval a Rák ellen

A megelőzésen a hangsúly

 

Napjainkban szinte minden család találkozott már a rák valamilyen válfajával, hisz az emberek negyede rákban hal meg.

 

A dohányzás, fertőzések, vírusok, túlzott alkoholfogyasztás, és a mozgásszegény életmódon túl a helytelen táplálkozási szokásoknak (túlzott szénhidrát- és cukor fogyasztás, műanyag ételek, gyógyszerezés), illetve a D vitamin hiányának tulajdonítható a betegségek nagy része. 

 

A testünk a bejuttatot méreganyagokat elraktározza, elsavasodik és sejtjeink szeméttárolóvá válnak. A szervezetbe kerülő rákkeltő anyagok a sejteket roncsolva genetikai torzulást idézhetnek elő, mutációt indíthatnak el.  

Szerencsés esetben, ha a  immunrendszerünk elég erős, akkor az öngyógyító folyamatok révén szervezetünk önmaga is kezelni tudja, „javítja” a hibákat, s elpusztítja a helytelen irányba módosult sejteket. 

Védekezőképtelen, legyengült szervezet esetén azonban előbb-utóbb kimutathatóvá válik a daganatos betegség.

 

Sajnos le kell szögeznünk a rák nem gyógyítható táplálkozással, de nagyban segíthet a harcban! A würzburgi egyetemi klinika kutatásai kimutatták, hogy szigorú paleo vagy ketogén diétával elérhető, hogy megvonjuk a daganatos sejtektől a legfontosabb hajtóerőt, a cukrot. A rákos sejteknek nagy mennyiségű cukorra, szénhidrátra van szükségük a növekedéshez. 

  

  

"Az egészséges sejtnek egy, a rákosnak harminc receptora van. Energiájuk nagy részét nem képesek a sejtlégzés vagy a zsírok lebontása révén felvenni, mint az egészséges sejtek, ezért cukorfüggők" – magyarázta Daniela Pfeifer dietetikus. Így a növekedésük gátolható!

  

 

Szendi Gábor javaslata kialakult rák esetén: 

“…szedjen sejtosztódást szabályzó D-vitamint, a gyulladást csökkentő omega-3-at és kurkumakivonatot és az újraképződést gátló squalamine-t. Valamint csökkentse szénhidrát bevitelét, ha tudja, egészen a ketogén étrendig, és ezen felül is próbálja meg kicsit csökkenteni a kalórabevitelt. Ezek persze csak a rákterápia kiegészítői, önmagukban nem gyógyítják meg a rákot. De soha nem tanácsolom az antioxidánsok emelt dózisban való szedését, mert a kutatási adatok rég óta nem támasztják alá azt, hogy ezek kialakult rák esetén jelentenének bármionemű védelmet.”

Szendi Gábor - Új vitamin - Forradalom, 2013 Jaffa Kiadó

  

 

A betegség kialakulásában döntő szerepe csak a megelőzésnek lehet, végzetünket csak megreformált táplálkozási szokásokkal és harmonikus, testmozgásban gazdag életvitellel kerülhetjük el. Amit mindenféleképpen érdemes jól szem előtt tartani, hogy a rákmegelőzés legeredményesebb módszere a kalóracsökkentett táplálkozás!