Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kategóriák

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Lelki köldökzsinór

A csoda élmény fokozható

 

A szülők, főleg az Anyukák igen kíváncsiak arra, ki fejlődik a szívük alatt. Vajon kislány, kisfiú? Ugye egészséges? Kire fog hasonlítani? Vajon örökli Apa temperamentumát, Anya szenvedélyét, Nagypapa eszét, Nagynéni szépségét és a Tesó vehemenciáját? 

A kötelező orvosi vizsgálatokon és a magánrendeléseken elérhető több dimenziós ultrahang vizsgálatokon bekukucskálhatunk a kisbabához, láthatjuk Őt a nőgyógyász szakorvos és a szonográfus szemével, de ha még többet szeretnénk tudni róla, érdemes  a kismamának már az első szemeszterben egy különleges mentálhigiénés szakemberhez fordulnia. Raffai Jenő szakpszichológus és Hidas György pszichoanalitikus speciális módszerével a kismama képessé válik kommunikálni a magzattal. Ez a különleges kapcsolat fenntartható születés után is, sőt még intenzívebbé válhat. 

 

A lelki köldökzsinórnak köszönhetően a kisbabák világrajövetelük után azonnal fogékonyak a külvilágra, nyitottak, kiegyensúlyozottak. 

 

Családi kapcsolatok elemzése

 

A Baba-Mama kapcsolatanalízis során nagyító alá kerül az Anyuka Édesanyjához fűződő kapcsolata, a partnerkapcsolata, családi kapcsolatai és a születési élményei. 

 

A kapcsolatanalízisek nagy részénél az anyák átélik saját magzati élményeiket, esetleges traumáikat, melyek segítenek abban, hogy a gyermekük ne szenvedjen el hasonlót.

 

Kapcsolatteremtés a babával

 

“A kapcsolatanalízis során az anyát relaxált állapotba segítjük, majd tudatilag bejut a méhbe, megkeresi a gyermekét és ráhangolódik a baba érzéseire. Amikor ez sikerül, az anyánál ezek kivetülnek, tehát a baba tud üzenni. A tudattalan folyamatokat tárjuk fel, amelyeket az anya-magzat kapcsolat aktivál, valamint próbáltunk létrehozni olyan emocionális-kognitív kötődési teret közöttük, amely mindkettőjük számára átjárható, amelyben az érzelmek megoszthatóvá válnak, ezáltal a kapcsolat szabályozhatóvá, differenciálttá és harmonikussá tehető. Nem terápiáról van szó, hanem a tudattalan folyamatok korrekciójáról, kapcsolatfejlesztésről, és ezen keresztül a kapcsolatban részt vevők személyiségének fejlesztéséről.” (Raffai Jenő)

 

A kisbaba fizikai-érzelmi állapotáról eleinte terápia szerűen hetente több alkalommal szakember jelenlétében informálódhat az Anyuka, majd a későbbiekben a módszert elsajátítva otthon is végezhető a belső kommunikáció. A szeánszok rendkívül izgalmasak, mert a babák - habitusuktól függően - fizikailag is tapasztalhatóan, sokszor mozgással reagálnak a “szeánszokra”.  

  

A kisbaba érzelmi állapota

 

A baba jóléte az Anyától függ. A magzat mindent érez. Ha az Anya boldog, a baba vele repül. De ha stresszel, a baba is átéli. Az ultrahangos vizsgálatokon az arcocskákon is láthatóak ennek jelei, a baba képes mosolyogni, fintorogni vagy szomorkodni, esetleg elfordulva megsértődni.Ő is képes érzelmeit kifejezni hullámzással, rúgással, bokszolással, simogatással. 

  

 

Nulife tippek a baba fejlesztésére:

 

  1. eleinte heti, majd napi rendszerességgel szánjunk időt a babával való aktív együttlétre, próbáljuk párunkat is bevonni
  2. hallgassunk klasszikus zenét és a természet hangjait a babával (Debussy - Clair de lune, Vivaldi - Négy évszak, Beethoven - Holdfény szonáta, Mozart - Lullaby, tengermoraj, eső, delfin, szél, madárcsicsergés, stb.)
  3. hintaszékben ringatózva olvassunk mesét a kisbabának
  4. énekeljünk népdalokat, gyerekdalokat
  5. ringatózzunk, táncoljunk a pocaklakóval
  6. rendszeresen végezzünk légzőgyakorlatokat

  

 

Szülésre való felkészülés 

 

Az utolsó szemeszterben elérkezik az elbúcsúzás-leválás-elszakadás-szülésre való felkészülés fázisa. Erre a Babának és a Mamának egyaránt nagy szüksége van. A terapeuta irányításával mindketten ráhangolódnak a nagy napra, közösen sorra veszik a rájuk váró teendőket és a várható történéseket. Pl. a farfekvéses baba hogyan forduljon meg, hogyan tegye félre a köldökzsinórt, mielőtt a szülőcsatornába helyezkedik, melyik nap vagy napszak lenne ideális a születésre, stb. 

  

Fontos, hogy az Anyuka képes legyen elengedni a gyermekét és bizalommal táplálja őt a  kinti új világról. 

 

Akinek már van gyermeke, tudja, milyen fontos a szülés során a lélekjelenlét, a lelkierő. Ha tudjuk mi vár ránk, könnyebb szembe nézni a fájdalommal és uralni azt. Raffai Jenő szerint a szülés 95 százalékban lélektani folyamat és csak elhanyagolható részben, öt százalékban biológia. 

 

Felhasznált irodalom:

 Lelki köldökzsinór - Beszélgetek a kisbabámmal

A lélek szót fogad - Magyar Narancs - Gergely Zsófia cikke