Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kategóriák

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Kendo

"A kard útja"

  

  

Kendo avagy a „kard útja” egy modern harcművészeti ág, amely a japán hagyományokon és kultúrán alapszik, és mára már meghódította az egész világot. Gyökerei a korai Szamuráj időkre, később a Bushidora, a szamuráj életmódját meghatározó normarendszere nyúlnak vissza.

 

 

A Kendo a sporton túl egy életforma, vagy akár nevezhetjük egyfajta művészetnek is, melyben a gyakorlója arra törekszik, hogy megvalósítsa a test és lélek egységét.

Minden útkeresőt arra bátorítanánk, fedezze fel a Kendo iránymutatásait. Aki testi-érzelmi-szellemi dimenziók között szeretne egy „kardcsapásra” rendet teremteni az életében, tegyen egy kísérletet vele, mert az embert próbáló sporton túl egy tradícionális életszemlélet is elsajátíthat.

 

A Kendo lényege így összegezhető:

 

 

A kendót speciálisan megtervezett, tradicionális öltözetben, védőfelszerelésekkel, és egy sinai elnevezésű bambusz kardot forgatva gyakorolják. A kendo vágásokat és szúrásokat alkalmaz, ügyelve a sinai megfelelő élére és csúcsára. Egy kendo edzés az egyik legzajosabb harcművészeti tréningek egyike, aminek az oka egy un. „kendóka” harci kiáltás, ill. a vágások előtti lábfej dobbantások.

 

Mára már világszerte több mint 8 millió lelkes híve van e nemes sportnak, csatlakozz Te is!