Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kategóriák

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Elsavasodás

 

Miért vannak bennünk savak?

  

"Minden élet a tengervízben kezdődött, és testünk több mint 70 százalékát még ma is víz teszi ki. A tengervíz pH értéke 8,2-8,5. Testünk csekély ingadozásoktól eltekintve 7,35-7,4 közötti pH értéket tart fenn a vérben. Ha ez az érték akár csak egy kicsivel is alacsonyabb lenne, meghalnánk. Tehát az életünk attól függ, hogy a testünk megmaradjon a semleges, illetve enyhén bázikus kémhatású tartományban. 

 

Ha tudatosítjuk magunkban azt, hogy egyik élelmiszer sem tartalmaz savakat, amelyet a természet eredetileg táplálékul kínált nekünk, rájöhetünk arra, hogy az anyagcserénk nem rendezkedett be a savak feldolgozására. Még a gyümölcsökben lévő savak is teljességgel átalakulnak érési folyamatuk során. Mi azonban éretlenül szedjük le a gyümölcsöket, mert így könnyebb eladni őket, és ezzel ártunk magunknak.

 

 
Természetellenes táplálkozási szokásaink következtében gyakorlatilag mindig túl kevés bázis van a szervezetünkben, és a legtöbbünk teste túlsavasodott. Ehhez társul a természetellenesen sok bosszúság és stressz, amelyek továbbnövelik a savak mennyiségét.Atest úgypróbálja semlegesíteni a savfelesleget, hogy bázisokat von ki a kötőszövetből, az erekből és a csontokból. Ennek köszönhetően azonban leépülnek a test ásványianyag-készletei, törékennyé válnak az erek és a csontok, amely számos népbetegséghez vezet. Ki gondolta volna, hogy a hajhullás, a depresszió, az ekcéma, a fogszuvasodás, a csontritkulás, reuma, köszvény, stb. is a túlsavasodás következménye. 

 

A túlsavasodás egyszerre élénkítő és bénító hatású. Az ember élénknek, ugyanakkor gyengének érzi magát, nagyon hamar elfárad, és hosszú pihenési időszakokra van szüksége. A túlsavasodott szervezet nem lehet egészséges. Minél nagyobb a savak okozta megterhelés, annál súlyosabb a betegség.

 

A test túlsavasodásának legfőbb okai

 

Testünk minden nap jelez, ha nem tetszik neki életvitelünk. Egy kis szúrás, puadás, lepedékes nyelv, hasmenés-székrekedés, fejfájás, levertség. Sajnálatos tény, hogy nem veszünk tudomást ezekről a jelzésekről.


Az étkezési kultúra, mit-mivel-hogyan-mikor kérdései megtanulhatóak. Szüleinktől, tanárainktól kellett volna használati utasítást kapni, de nekik sem segített senki.


A működési zavarok előidézői:
• a savasító ételek eltolódott aránya
• elégtelen rágás,
• túl keveset eszünk a jóból és túl sokat a rosszból,
• túl keveset iszunk (naponta 1,5-2 l tiszta, lágy ivóvízre – nem csapvíz! – van szükségünk),
• bosszúság, félelem, stressz és más pszichikai megterhelések,
• a bélflóra zavarai,
• táplálékok összetételének helytelen megválasztása következtében erjedés a vékonybélben, rothadás a vastagbélben, puffadás. 

 

Ezek a tényezők állandó túlsavasodást eredményeznek, ami savas sók képzésére kényszeríti a testet, amelyeket „különleges hulladéktárolóiban” kell elraktároznia. Ez az alábbi következményekhez vezet:
• a sav megmar mirigyeket és szerveket, ami ennek megfelelő működészavarokkal jár,
• székrekedés vagy hasmenés,
• külső és belső gombásodás,
• depresszió, valamint ingerlékenység, az agresszivitás és a csekély mértékű terhelhetőség pszichikai működészavarai, amelyek a reménytelenségig fokozódhatnak,
• tanulási és emlékezetzavarok, szétszórtság,
• az életöröm, az aktivitás és a teljesítőképesség hiánya,
• szükségtelen és könnyen elkerülhető megbetegedések, teljes legyengülés és korai halál.


A túlsavasodás az egyik legveszélyesebb civilizációs megbetegedés, mert az egészség közvetlenül függ a szervezet sav-bázis egyensúlyától. A legtöbb betegség kiváltó oka a túlsavasodás. A test lúgosítása és ásványianyagkészleteinek újraépítése minden terápia alapköve. Ez elsősorban természetes, bázisokban gazdag táplálkozással valósítható meg. Az emberi test természetellenes túlsavasodása ugyanakkor korai megbetegedésekhez és idő előtti öregedéshez vezet. Előbb vagy utóbb mindannyiunknak foglalkoznia kell az egészségével. Minél hamarabb elkezdjük, annál meglepőbb és nagyszerűbb eredményeket érhetünk el. Vannak olyan népcsoportok, sőt népek, akiknél teljesen normálisnak számít az, ha több mint száz évet ér meg az ember anélkül, hogy bármikor is megbetegedne. Ez azt bizonyítja, hogy mindez még manapság is lehetséges.

 

Megoldás: a sav-bázis egyensúly helyreállítása megfelelő táplálkozás és életmód segítségével.

 

 
A természetgyógyászatban a test sav-bázis egyensúlyának megteremtése mindenfajta kezelés alapját jelenti, amely nélkül hatástalan maradna minden további kezelés. Táplálkozáskutatók utaltak arra, hogy a test sav-bázis háztartásának kiegyenlítése képezi egészségünk alapját, bár ezt nem tudták tudományosan igazolni.


Ezt a létfontosságú tényt a mai napig gyelmen kívül hagyja az orvostudomány. A legtöbb orvos nem ismeri fel, milyen nagy veszélyt jelent az acidózis az egészségre nézve, ehelyett anyagcserezavarként elbagatellizálják a problémát. Ráadásul az orvostudomány terén bevett módszer szerint többnyire a vérben mérik a test kémhatását, amelyet szervezetünk ritka kivételektől eltekintve szigorúan a semleges tartományban tart."

 

Forrás:

Jakab István - Elsavasodás a bölcsőnktől a koporsóig

Lúgosítás a kor-talanság útja

Víztérítő Kiadó, Budapest, 2008