Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kategóriák

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

A betegségek lelki okai

Valódi énünk eredendően egészséges, minden betegség a lélek kiáltása

 

Bízhatunk az orvostudományban és a gyógyszeriparban?

  

Ha a világ fejlődési ütemét vesszük alapul, az orvostudománynak már le kellett volna számolnia a betegségekkel és az emberiségnek makk egészségesnek kellene lennie, az átlagéletkornak pedig rekordokat kellene döntögetnie. Ezzel szemben a civilizációs betegségek egyre szaporodnak, egyre többen küzdenek a rákkal, az AIDS-cel, a cukorbetegséggel, szív- és érrendszeri problémákkal, allergiával, asztmával, bőrbetegségekkel, meddőséggel és még sorolhatnánk. 

 

A háziorvosok a gyógyszeripar fellendülő üzletágának mindenféle modern termékeivel tömnek bennünket, vagy átirányítanak egy specialistához, aki csupán részeket vizsgál, ebből kifolyólag a gyógyítás során csupán részeredményeket képes felmutatni.

  

A járványokat ugyan megfékezték, de a természettől, önmagunktól és embertársainktól úgy eltávolodtunk, oly életidegen életmódot folytatunk, hogy ennek tudhatóak be testünk elváltozásai.

 

A betegség

Amit általában betegségnek nevezünk, az nem maga a kór, pusztán a betegség tünete, testi kifejeződése, mely a tudatban létrejött diszharmóniára vezethető vissza.

  

  

Gondolkodásától, hitvallásától függően minden ember másként éli meg a betegségét:

  • a materialista minden baját értelmetlennek véli
  • a hívő ember a vallási parancsok megszegésének jogos következményeként értelmezi, gyógyulásért esedezik
  • az ezoterikus hajlik arra, hogy a karma törvényének érvényesülésének tekintse
  • az értelmiségi a baktériumok és a vírusok által előidézett fertőzés természetes következménye

 

A betegség lehetőség a változásra

Az emberi szervezet a betegség révén jelzi, hogy helytelen irányba tértünk, életellenesen cselekszünk, változtatnunk kell az életmódunkon.

A betegség azt jelzi, nem vagy az, akinek valójában lenned kellene. Hiányzik a valódi éned iránti szeretet.

 

A betegség gyökere

Függetlenül a betegség stádiumától, a beteg korától, életkörülményeitől - a betegség mindig valamilyen megoldatlan problémára vezethető vissza, egyfajta képtelenség vagy vonakodás az élet bizonyos kihívásaitól. 

Még az időskori betegségek is csupán az élet megoldatlan feladatairól nyújtanak információt.

  

  

Az öngyógyítás fázisai:

  1. öntudatlan szembesülés - erősödő szorongás, önmagunkkal van problémánk. Az érzelmek kifejeződése megreked. 
  2. tudatos szembesülés - áldozatnak érezzük magunkat, a tünetek rákényszerítenek, hogy felismerjük a problémánkat
  3. belátás - nagyobb önismeret! ráeszmélünk, hogy változtatnunk kell szokásainkon, életmódunkon, viselkedésünkön

 

Gyógyír a betegségekre a test, a lélek és az elme megfelelő táplálása:

  1. fizikai táplálék - legyen energiadús, zöldségekben, gyümölcsökben, nyers ételekben gazdag, vegyszermentes és tápláló
  2. pszichikai táplálék - érzelmi jólét, kerüljük a stresszt, ne mérgelődjünk,  töltődjünk szeretteink, barátaink társaságában. Szabaduljunk meg a félelemtől és a bűntudattól, ne tegyük egymást kölcsönösen beteggé.
  3. szellemi táplálék -  pozitív gondolatok, értékes könyvek, filmek, zenék

 

Megváltás - Bátorság, hogy önmagunk legyünk!

 

A valódi baj, hogy megkísérlünk szerepet alakítani, megfelelni egy ideálnak, ez elégedetlenséget szül, mert mindig kevesebbek vagyunk, mint amilyennek lennünk kellene. Jól mutatni, példaértékűen élni, kedvező benyomást kelteni, mindent helyesen csinálni. Ez az amivel azonnal fel kell hagynunk, a viselkedésmintákkal, az elvárásoknak való megfeleléssel, a szerepekkel, álarcokkal!

Önbecsülés nélkül elégedetlenek vagyunk, hiányérzettel küszködünk, rossz a közérzetünk, szeretetlenségben élünk. Fontos, hogy tisztelni tudjuk önmagunkat!

 

EGÉSZség

 

 

Egészségesnek lenni annyit jelent, mint nincs mit elfojtani, eltitkolni, letagadni, őszintének és tisztának lenni, így az életerő szabadon áramlik.

 

Testünk gyakori üzenetei

Allergia - túlérzékenység, agresszió, védekezés, elfojtott támadókedv, az élettől való félelem. Fogadjuk el az élet realitásait, hagyjunk fel a dolgok szüntelen értékelésével, kritizálásával. (Érdekesség : Az allergia lelki beállítódás következménye, bizonyítja ezt az a tény is, hogy altatás során semmiféle allergiás reakció nem jelentkezik!)

szénanátha - a virágpor a megtermékenyülés és szaporodás szimbóluma, a szexuális téren jelentkező elutasításra vezethető vissza

állatszőr allergia - az ösztönök állatias, alantas síkú megvetéséről van szó, bár az illetőben egyidejűleg erős vágy él irántuk

macskaszőr allergia - a női szexualitás zavara teljesül meg, az odasimulástól, önátadástól és a megnyílástól való vonakodás

kutyaszőr allergia - a szexualitás férfiasan agresszív megnyilatkozásának, a szexuális érintkezés közvetlenségének és követelésének elutasítását jelzi

házipor allergia - az élet bizonyos területeit tisztátalannak tekintjük, ezért elutasítjuk

 

Asztma - elnyomott dominanciaigény, elfojtott agresszió, kielégítetlen szabadságvágy. A kapcsolatfelvétel elleni védekezés megnyilvánulása. Fel kell hagyni a görcsös ragaszkodással és a beteg tanulja meg kifejezni magát, kinyilvánítani az érzelmeit. 

 

Cukorbetegség - alakulófélben levő szexuális képesség, csalódottság, csökkentértékűség érzete. Arra utal, hogy az élet kellemes oldalát, az élvezetet, a szeretetet nem fogadom el, nem tartom magam méltónak rá. Tárjuk fel a csalódottságtól való félelem valódi okát!

 

Epebántalmak - visszanyelt düh és agresszió. Meg kell tanulni önmagunkat kifejezni, vállalni és megnyilvánulni engedni.

 

Elhízás - belső üresség, szeretetéhség, gyöngédség iránti vágy, hamis énkép, a beteljesülés iránti sóvárgás. Meg kell szabadulnunk az önmagunkról alkotott eszményképtől, nem szabad többnek, másnak mutatnunk magunkat. 

 

Hátfájdalmak - a támogatás hiánya, félelmek, bűntudat, aggodalom, szellemi túlterhelés, túlzott felelősségvállalás. Ne hurcoljuk magunkkal azt, amit képtelenek vagyunk el- ill. kibírni. 

 

Emésztési panaszok - a bírálat megemésztésére való képtelenség vagy vonakodás, agressziók. Tanuljuk meg elengedni magunkat.

 

Felfúvódás - konfrontáció az emészthetetlennel, ellenkezés által kiváltott belső feszültség, elégtelen, alul működő tolerancia szint. Legyünk nyitottabbak, befogadóbbak.

  

  

Felhasznált irodalom: 

Kurt Tepperwein - Mit árul el a betegséged?