Új jelszó kérése

Kategóriák

Kövess a Facebookon

Ország boltja szavazás 2018, Szavazz ránk te is!

 

 

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Termék részletek



Viva Natura Brokkoli por 150g

Viva Natura Brokkoli por 150g
1 610 Ft

Viva Natura Brokkoli por 150g

  

Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.

  

A Viva Natura Brokkoli por kíméletes szárítással készült, mely során a készítmény megőrizte eredeti zöld színét, illatát illetve ízvilágát.

  

Gyártó:Viva Natura World Kft.

  


Szállítási információk >>

 

 

  • A porból kiváló italok és ételek készíthetőek, elkészítésének csak a képzelet szab határt.

     
    Amikor a port elkeverjük vízzel, akkor töké­letesen elegyedve, színe, illata, zamata szinte megegyező a frissen facsart lével, amit a növényből kinye­rünk. A növény hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak és szerves kötésben az egész­ségünk szolgálatába állnak. Antioxidáns hatása van.

     

    A brokkoli a káposztafélék (Brassicaceae) családjába tartozó növény, mely a Földközi-tenger vidékéről származik. őshazájában nem csak termesztik a brokkolit, de vadon is begyűjthető. Elsőként a növényt a rómaiak termesztették kultúrnövényként, de nagy mennyiségben csak a XVIII. században vált ismerté. Jelenleg leginkább Franciaországban, Olaszországban és Angliában jelentős a növény fogyasztása.

     

    Hatóanyagai:

    A zöldségfélék közül nagyon értékes növény. Könnyen emészthető, ezért az érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják. 100 g-ban a brokkoli 138 kJ energiát hordoz. A növény nagymértékben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, valamint emészthető rostokat. A vitaminok közül a brokkoli különösen gazdag C-vitaminban és karotinban, de megtalálható még a B1-, B2-vitamin, a folsav (B9), a niacin (B3), a pantoténsav (B5) és a tokoferol, más néven az E-vitamin is. A brokkoli ásványi anyagai közül igen jelentős a kálium, a kálcium, a magnézium, a nátrium, a vas, a cink és a foszfor. A jelentős ásványi anyag és a változatos vitamin tartalma mellett a brokkoli gazdag még növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban is.

     

    A brokkolit a C-vitamin, folsav, β- karotin tartalma miatt rákprevenciós étrendekben alkalmazzák. Minél sötétebb zöld vagy kékeszöldebb a brokkoli virágzata annál több C- vitamint és β- karotint tartalmaz. A brokkoliban található meg a legnagyobb mennyiségben a szulforafán vegyület. A szulforafán egy kemopreventív anyag, mely segíti a szervezetet, hogy beinduljanak a daganatos sejtek elpusztítását elősegítő folyamatok, valamint támogatja a méregtelenítésben igen jelentős enzimek működését, mely által a szervezetből hamarabb eltűnnek a rákkeltő anyagok. A szulforafán vegyület nagyon fontos tulajdonsága még, hogy elpusztítja a Helicobacter pylori nevű baktériumot, mely a fekély és a gyomorrák kialakulását idézheti elő. A növényben megtalálható még a kampferol vegyület is, mely gátolja a petefészekrák kialakulását. A brokkoli hatóanyagai nem csak az egyes rákfajták kialakulását gátolhatják meg, de csökkentik az áttétképződés esélyeit is. A brokkoli fogyasztása a pajzsmirigyre is jótékony hatással van, mert gátolja a túlzott hormontermelést, mely az izotiocianát vegyületnek köszönhető.

      

    Forrás:

    www.nepgyogyaszat.hu