Kategóriák
- Újdonságok
- Akciós termékek
- PALEO
- LÚGOSÍTÁS
- MAKROBIOTIKA
- NULIFE PATIKA
- NATÚRKOZMETIKUMOK
- ÖKO TISZTÍTÓSZEREK
- ÉLETMÓDVÁLTÁS KEZDŐCSOMAG
- JÓ SZÍVVEL AJÁNLJUK
- AJÁNDÉK ÖTLETEK
- SPORT - TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány

Termék részletek
Útifű maghéj liszt 400g Paleolit
Paleolit Útifű maghéj liszt (Psyillium Husk) 400g
Az útifű maghéjnak már az őrleményét is beépítheti a mindennapos étkezésébe. A sokrétűen felhasználható konyhai alapanyag kiváló zselésítő és sűrítő hatással bír. Alkalmazásával tökéletes állagú ételeket készíthet. Növényi eredete miatt nagy segítség a konyhában a vegetáriánusoknak, a diéták követőinek.
![]() |
Szállítási információk >> |
-
A népszerű útifű maghéj
Az egyiptomi útifű és a Magyarországon is megtalálható lándzsás útifű csak a nevében és a kinézetében hasonlít egymásra. Az Indiában és Iránban őshonos növény, kedveli a napsütést, azonban a talaj és a csapadék mennyiségére vonatkozóan nem nagyok az igényei. A szárazságkedvelő Psyillium Husk leveleit régóta fogyasztják salátaként, a magját pedig évszázadok óta használják gyógyászati célokra. A csodaszerként számon tartott növény ma újra aranykorát éli. Különlegessége a vízmegkötő tulajdonsága, képes a tömegének sokszorosát kitevő mennyiségű vizet magába szívni. Az egynyári növény magja ma már nem csak a cöliákiások, glutén-érzékenyek körében népszerű alapanyag. Neve a görög „psylla” szóból eredeztethető, melynek jelentése bolha. Egy-egy növény körülbelül 15.000 bolhára emlékeztető magot rejt magában.
Útifű maghéj liszt a konyhában
Az Útifű maghéj liszt nagyszerűen felhasználható sütemények és tortakrémek készítéséhez. A finomságoknál a zselatin kiváltására is alkalmazhatja, ugyanis sokkal könnyebb a vele való munka, valamint a kívánt állag elérése is mindig garantált. Mivel növényi eredetű alapanyag, ezért a vegetáriánusoknak is kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Az útifű maghéjból készített liszt -úgy mint a nyersanyag-, kiválóan alkalmas főzelékek, levesek, mártások sűrítéséhez. Pékáruk készítésénél a tésztákba keverve javíthatunk azok állagának minőségén, megakadályozza bevizesedésüket. A Biorganik natúr Útifű maghéj liszt használatát a nap bármely étkezésébe beépíthetjük. Nagyszerűen támogatja a diétát magas rosttartalmának köszönhetően, legyen szó reggeliről, főételről vagy desszertről. Zselésítő képessége miatt a pudingok is hibátlan állagúak és ízűek lesznek.
Fontos, hogy alkalmazása mellett megfelelő mennyiségű vizet is fogyasszunk. A kísérő folyadék grammonként 30 ml.
Az útifű maghéj liszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
- Energia: 74 kJ / 18 kcal
- Fehérje: 1,4 g
- Szénhidrátok: 2,5 g
- Cukrok: 0 g
- Keményítő: 4,0 g
- Összes zsír: 0,2 g
- Élelmi rostok: 87,8g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).