Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kategóriák

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Termék részletekTulsi Bio Chai Masala tea szálas 100g - Aromás és fűszeres tea Indiából

Tulsi Bio Chai Masala tea szálas 100g - Aromás és fűszeres tea Indiából
2 680 Ft
Egységár: 26 800 Ft/kg

Tulsi Bio Chai Masala tea szálas 100g

   

Édes, fűszeres  Tulsi Chai Masala: az aromás és fűszeres tea Indiából, ahol "Chai"-ként ismert. Minden idők legkedveltebb frissen őrölt fűszerkeverékét (többek között szegfűszeget, szerecsendiót, koriandert, fahéjat, kardamomot) kombinálták prémium Assam teával és a legfinomabb Tulsival, annak minden gyógyító hatásával, amely immunrendszert erősítő, illetve stressz csökkentő az egészségünk javára. Csodálatos magában, vagy édesítve. A Tulsi Chai Masala az egzotikummal való találkozás a mindennapokban.

     

     


Szállítási információk >>

 

 

 • Az Organic Indiától származó Tulsi teák mindegyike rendelkezik a világszerte és az EU-ban elfogadott biominősítésekkel, így azok garantáltan szennyezetlen és biztonságos össze-tevőket tartalmaznak. A Tulsi termesztése a fenntartható gazdálkodás jegyében folyik.

   

  Hazánkban az Organikus Tulsi teaákat a Öko Hungária Garancia Kft ellenőrzi és minősíti.

    

   

   

  TULSI A GYÓGYNÖVÉNYEK KIRÁLYNŐJE

  • ADAPTOGÉN

  • ANTIOXIDÁNSOKBAN GAZDAG

  • ANTIBAKTERIÁLIS, ANTIVIRÁLIS ÉS GOMBAÖLŐ HATÁSÚ

  • JÓTÉKONYAN HAT A KERINGÉSRE , MAGAS VÉRNYOMÁSRA

  • KÜZD A STRESSZ ELLEN

    

  Adaptogének :

  Az adaptogének segítik a szervezetet, hogy alkalmazkodni tudjon a szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez. Mindössze kb. egy tucatnyi növény tekinthető adaptogénforrásnak a többszázezer közül.

   

  A Tulsi az egyik leghatékonyabb ismert adaptogén, javítja az ellenállóképességet, küzd a szorongás, a fáradékonyság, a szellemi feszültség, a méreganyagok és egyéb károsító tényezők okozta hatások ellen.

   

  Egy gyógynövénynek különféle szempontoknak kell megfelelnie, hogy valódi adaptogénnek minősítsék:

  • A növénynek non-toxikusnak és a szervezetre nézve tökéletesen ártalmatlannak kelllennie.
  • Folyamatos normalizáló hatást kell kifejtsen az egyén pszichológiai funkcióira
  • Az általa folytatott tevékenységnek nem specifikusnak kell lennie, és fenn kell tartania a normális testi funkciókat a szervezetet érő változatos, folyamatos támadásokkal (például stressz) szemben.
  • Normalizálnia kell a testi funkciókat, tekintet nélkül a meglévő kóros állapotokra. Más szóval korrigálnia kell a hipo- vagy hiper funkciós zavarokat a szervezeten belül.

    

  TULSI -szent bazsalikom

    

  A szent bazsalikomot - a lótusz mellett India legáldásosabb növényét - a védikus szentírásokban, az indiai kultúrában Tulasi vagy Tulsi neveken tisztelik, melynek jelentése összehasonlíthatatlan, páratlan.

    

  A hinduk  Laksmi istennő és férje, Visnu isten oltárára teszik,  kultikus helyekre, vallási szertartások szakrális helyeire ültetik, és a szentként tisztelt növényekhez imákat intéznek, áldozatokat mutatnak be nekik. 

   

  A Padma Purána (India szent könyveinek egy csoportja) szerint, ahol a Tulsi nő, még a körülötte lévő föld is szentté válik. Mindössze egyetlen, Visnu tiszteletére Tulsi gallyból készült lámpás több millió lámpával ér fel. Az erdőnek, ahol a gyermek Krisna isten játszadozott, Tulasi kert a neve.

   

  Indiában a Tulsi gallyakon elhamvasztott halott lelke Visnu egében lel örök nyugalomra, és a meghaltnak nem kell újból megszületnie, elhagyhatja a Szamszara-t.  A Védák szerint ha valaki egy Tulsi szárából faragott nyakláncot visel halálakor, kedvezőbb újjászületés várja. Egy ilyen lánc segít tisztán tartani az elmét és a szívet. 

   

  A hinduk házuk ajtaja elé Tulsit ültetnek, mert a növény biztosítja a ház nyugalmát. A Tulsi bazsalikom azonban nemcsak a békét, hanem a hűséget és a lemondást is szimbolizálja. Erről szól a következő történet: Visnu istent egyik követője, Tulasi megkívánta férjéül. Erre Laksmi, a féltékeny feleség, vetélytársát növénnyé változtatta. Visnut azonban az asszony hűsége annyira megrendítette, hogy Tulasinak kő alakjában fogadott örök hűséget. Indiában a kő és a növény kézfogóját minden évben megünneplik. 

   

  Naponta egyetlen Tulsi levél elfogyasztása által az ember vallásos tiszteletadását fejezi ki, megőrzi egészségét és termékenységét, valamint elhárítja a reá leselkedő ártó démonokat. A növény azonban nemcsak az egészséget segít megóvni, hanem soha el nem szürkülő, örömteli nemi életet is adományoz. 

   

  A vizet kereső vándor szomja is csillapodik, ha csak pár cseppet a nyelve alá tesz a templomok mellett termesztett, szomjúságoltó Tulsi bazsalikom leveleiből kifacsart léből. 

   

  A Tulsi növényt a Krisna hitűek Tulasi dévinek hívják, helyzete egyedülálló. Tulasi dévi a vaisnavák (Visnu hívei) számára olyannyira szent, hogy nem növényként látják, hanem úgy, mint egy olyan élőlényt, aki ugyan növényi testben jelenik meg, de valójában lelki testtel rendelkezik. Tulasi dévit más néven Vrinda dévinek hívják, aki, miközben kegyesen jelen van itt az anyagi világban is, valójában Krisna örök társa a lelki világban. Helyzete nagyon bensőséges, a szentírások részletesen beszélnek mind e világbéli, mind a lelki világban betöltött szerepéről. Krisna a neki felajánlott áldozatot, legyen az étel, firág, vagy szantálfa, Tulsi levelekkel együtt fogadja el.

     

  Antioxidáns tartalom adagonként

    

  Tulsi 600 1 adag = kb. 23 dkg / 2dl
  Paradicsomlé 500 ~ 900 1 adag = kb. 23 dkg / 2dl
  Brokkoli / Spenót 400 ~ 600 1 adag = 50g
  Alma / Banán 300 1 adag = 100g

     

  A Tulsi levelei egy világos sárga illóolajat tartalmaznak, amelyik rovarok és baktériumok ellen használatos. Ennek az olajnak a legfontosabb alkotóelemei az eugenol, eugenol metil éter és carvacrol. A levelek nedve és a főzete, amit jushandának hívnak, amit hörgőhurut gyulladás, köhögés esetén használnak, ill. helyileg sömörben és egyéb bőrbetegségekben szenvedőknél is alkalmazzák. Olaját fájdalom esetén fülcseppként is segítségül hívják. Magját vizelési problémák alkalmával ajánlják. Nemi vágyat fokozó értéket tulajdonítanak neki, ahol porított gyökerét használják.

     

  Nemcsak az Ajurvéda gyógyító hagyományban van fontos szerepe, hanem az Unani gyógyító rendszerben is. Ezt a rendszert korábban Galen néven ismerték, később kapta a Gyógyítás Unani rendszere nevet. (Unani az arab neve a görögöknek.) Egy görög orvos, sok arab és perzsa filozófus és fizikus tudásával kiegészítve fejlődőtt ki. Egy a sok tudós közűl Abu Sina. A X. században terjedt el Indiában az iszlám térhódításával. Az Unani Gyógyítás szerint a betegség természetes folyamat és a tünetek a test reakciói a betegségre.

     

  Előnyös tulajdonságai közül leginkább a stresszcsökkentő és egészségvédő hatását és emelik ki, de sok más területen is alkalmazzák, így például

  • Segít leküzdeni a megfázást és a köhögést
  • Támogatja az egészséges anyagcsere-folyamatokat
  • Véd a gyomorfekély ellen
  • Fokozza az állóképességet és az erőnlétet
  • Segít vérnyomásproblémák esetén
  • Szabályozza a vércukor-szintet
  • Gazdag antioxidánsokban
  • Erősíti az immunrendszert
  • Csökkenti a koleszterinszintet
  • Vértisztító hatású
  • Méregteleníti a szervezetet
  • Kedélyállapot javító, szorongás-csökkentő
  • Asztma esetén is segítséget nyújthat, mivel segíti a tüdő működését
  • Lassítja az öregedést