Új jelszó kérése

Kategóriák

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

dpd_futar

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Kövess a Facebookon

Fizetési megoldás

Termék részletek



Szafi Reform Szódabikarbóna Étkezési 500g

Szafi Reform Szódabikarbóna Étkezési 500g
260 Ft260

Szafi Reform Szódabikarbóna Étkezési 500g

   

Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag, tulajdonképpen a nátrium-hidrogénkarbonát elnevezésű vegyület hétköznapi neve.

 
A fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por formájában találkozunk.

 

A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést étkezési szódabikarbóna segítségével.

 
A sütemények készítésekor is egyenletes tésztát kapunk, ha sütés során szódabikarbónát teszünk a tésztákhoz.

 

 


Szállítási információk >>

 

 

  • A sütőpor egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta és mennyi dologra használták őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a fogak tisztítására és fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és testradírként is. Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag semlegesítésére.

     
    Nélkülözhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak, tisztításnak, súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták.

     
    A szódabikarbóna ph semlegesítő hatással bír savas és lúgos anyagokkal való érintkezésnél. Ennek köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás számos pontján alkalmazhatunk.

     
    Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a mindennapok egyik fontos eszközévé.

     

    Szódabikarbóna a konyhában:
    Leggyakoribb felhasználási módja azonban a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél használhatjuk.
    Szafi Reform étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz.

     
    Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz.

     
    Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk.

     
    A zöldségek és a gyümölcsök megőrzik élénk színüket, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.