Új jelszó kérése

Kategóriák

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Kövess a Facebookon

Fizetési megoldás

Termék részletek



Szafi Reform Szódabikarbóna Étkezési 500g

Szafi Reform Szódabikarbóna Étkezési 500g

Szafi Reform Szódabikarbóna Étkezési 500g

   

Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag, tulajdonképpen a nátrium-hidrogénkarbonát elnevezésű vegyület hétköznapi neve.

 
A fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por formájában találkozunk.

 

A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést étkezési szódabikarbóna segítségével.

 
A sütemények készítésekor is egyenletes tésztát kapunk, ha sütés során szódabikarbónát teszünk a tésztákhoz.

 

 


Szállítási információk >>

 

 

  • A sütőpor egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta és mennyi dologra használták őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a fogak tisztítására és fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és testradírként is. Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag semlegesítésére.

     
    Nélkülözhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak, tisztításnak, súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták.

     
    A szódabikarbóna ph semlegesítő hatással bír savas és lúgos anyagokkal való érintkezésnél. Ennek köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás számos pontján alkalmazhatunk.

     
    Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a mindennapok egyik fontos eszközévé.

     

    Szódabikarbóna a konyhában:
    Leggyakoribb felhasználási módja azonban a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél használhatjuk.
    Szafi Reform étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz.

     
    Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz.

     
    Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk.

     
    A zöldségek és a gyümölcsök megőrzik élénk színüket, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.