Új jelszó kérése

Kategóriák

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Kövess a Facebookon

Fizetési megoldás

Termék részletek



Szafi Reform Étkezési Citromsav 500g

Szafi Reform Étkezési Citromsav 500g

Szafi Reform Étkezési Citromsav 500g

 

Felhasználható szörpök, befőttek, lekvárok készítéséhez a szín- és ízanyagok megőrzése érdekében. Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven. Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését.

 

 


Szállítási információk >>

 

 

  • A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag, megtaláljuk nagyon sok gyümölcsben, legfőképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben is.

     
    A Szafi Fitt étkezési Citromsav összetételét tekintve garantáltan nátrium-glutamát mentes és anhidrát, vagyis teljes mértékben vízmentes.

     
    Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé tapad össze nedvesség hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik.

     

    Természetes mivoltán kívül mindennapjaink során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk szerves alkotórésze.

     
    Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat.
    Ismerősen csenghet az E330 megnevezés -amely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán megtalálhatjuk az összetevők között.

     
    A meleg éghajlatok kedveznek leginkább a citromsav előfordulásának. Nem hiába tartozik a citrom és a lime a legsavanyúbb gyümölcsök közé, ugyanis koncentrációja ennél a két gyümölcsnél az egyik legmagasabb.
    Önmagában való fogyasztása nem is ajánlott, nem úgy mint a grapefruitnál és a narancsnál.

     
    Értékes citromsavat rejt még magában az őszibarack, alma, áfonya, körte, málna, dinnye, szamóca, füge, menta valamint az ázsiai körte is.

     

    A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan alkotórésze a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval is.

     
    Friss gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük.

     
    Alkalmazásával a gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul meg, a lekvárok, szörpök is megőrzik eredeti, természetes színüket.

     
    Takarékos választás, mivel használata az ételek tartósságának növeléséhez is hozzájárul.

     
    A Szafi Reform Étkezési Citromsav hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, kellemes citromos ízt varázsol.
    A limonádékhoz való felhasználása mellett tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, kiváló ízt ad a hűsítő sorbeteknek is.

     

    A konyában illetve azon kívül leggyakrabban a lerakódott vízkő eltávolításához használhatjuk.

     
    Ez talán a leg egészségesebb és környezetkímélőbb módja a vízkő eltávolításának, háztartási gépek esetében is teljes biztonsággal alkalmazhatjuk.