Új jelszó kérése

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Kövess a Facebookon

Fizetési megoldás

Termék részletekSwanson A és D Vitamin kapszula 250db

Swanson A és D Vitamin kapszula 250db

Swanson A és D Vitamin kapszula 250db
   
Az A-vitamint, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Elő anyagaiból - az úgynevezett provitaminokból - a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.

 

Gyártó: Swanson Health Products, USA

 

Forgalmazó: Vitaking Kft.

 

   


Szállítási információk >>

 

 

 • Az A-vitamin szükséges a bőr és a nyálkahártya normál működéséhez, szerkezetük kialakításához és megtartásához,

   

  - hozzájárulhat a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez, 
  - az A-vitamin nélkülözhetetlen a normális látáshoz,
  - elősegítheti a szem egészségének megőrzését,
  - szükséges az immunrendszer normál működéséhez, valamint a normál csontképződéshez.

   

  Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (ug) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 ug retinollal, 6 ug ß-karotinnal, vagy 12 ug egyéb karotinnal.

   
  A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.

   

  D-vitamin a gyomor-bél traktusból és a veséből elősegítheti a kálcium felvételét, illetve visszaszívódását, a csontokban pedig fokozhatja a csontképződést. Fontos szerepet játszhat a fogazat és a csontozat normál szerkezetének kialakításában és megőrzésében. Emellett az izomrendszer normális működéséhez is szükséges. D-vitamin elégtelenségben a szervezet több kálciumot veszít, mint amennyit felvesz, ezért alakul ki az ún. negatív kálcium-mérleg.

   

  Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula

   
  A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!