Új jelszó kérése

Kategóriák

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

dpd_futar

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Kövess a Facebookon

Fizetési megoldás

Termék részletek



Snack Garden Liofilizált trópusi gyümölcs mix 32g

-12%
Snack Garden Liofilizált trópusi gyümölcs mix 32g
840 Ft
Akció: 740 Ft740
Kezdete: 2017.07.31   A készlet erejéig!

Snack Garden Liofilizált trópusi gyümölcs mix 32g

  

100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz.
Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…

  

  


Szállítási információk >>

 

 

  • A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.

     
    A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle.
    Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).
      
    Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.

     
    Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.

     
    A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak. Azaz később nem kell „pótolni” semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti” bennük.

     
    Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik”, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs.

     

    Összetevők: banán (40%), eper (34%), ananász (26%)

     

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.