Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Termék részletekSelenorg Szelén tabletta 60db

Selenorg Szelén tabletta 60db
1 925 Ft
Egységár: 32 Ft/db

Selenorg tabletta - Az organikus szelén, 60 db

 

Selenorg optimális mennyiségben tartalmaz szelént, amely létfontosságú nyomelem a szervezetünk működésében. A SelenorgŸhatékony antioxidáns a szabadgyökök elleni védelemben, támogatja az immunrendszert, segítheti a pajzsmirigyhormonok aktiválódását és lassíthatja a sejtöregedést.

 

 


Szállítási információk >>

 

 

 • A Selenorg hatóanyaga

   

  A Selenorg jól felszívódó szerves kötésben tartalmazza az ajánlott napi mennyiségnek (RDA) megfelelő 80 µg organikus szelént.

   

  80 µg a felnőttek számára OÉTI (Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet) által ajánlott napi beviteli mennyiség 100%-a.

   

  A szelén szerepe kettős. Egyrészt a glutation-peroxidáz antioxidáns enzimrendszer alkotórésze, melynek feladata a szabadgyökök hatástalanítása. A szabadgyökök aktív kémiai anyagok, melyek károsítják a sejteket, az érfalakat és gyengítik az immunrendszert. A környezetszennyezés növekedése, a savas esők, a növényvédő szerek használata, a dohányzás, az alkohol valamint a fokozott stressz, mind-mind a szabadgyökök felszaporodásához vezet. A szelén bevitellel a szervezet szabadgyök fogó képessége erősödik.

   

  Másrészt szelén szükséges a jódtartalmú pajzsmirigy hormonok normális működéséhez is.

    

  A pajzsmirigy két fontos hormont termel: a tiroxint vagy rövidítve T4 és a trijód-tironint vagy röviden T3. A kész hormonok a pajzsmirigyben fehérjéhez kötődve tárolódnak. Innen a szervezet igényei szerint a pajzsmirigy-stimuláló hormon hatására szabadulnak ki a véráramba. A pajzsmirigy 90%-ban T4-et termel, melynek a biológiai aktivitása 3-4-szer gyengébb a T3-énál. A T4 a sejtekben T3-má tud alakulni, mely átalakuláshoz egy szelén tartalmú enzimre (1',5'-dejodináz) van szükség.

   

   

  Hogyan jut a szervezetünk szelénhez?

   

   

  A táplálékkal és ivóvízzel vesszük magunkhoz a szelént, azonban a növényi-, állati tápanyagok és az ivóvíz nem tartalmazzák a napi szükségletünk fedezésére elegendő szelénmennyiséget, ezért pótlásáról gondoskodni kell.

   

   

  A szelénhiány milyen problémákat okozhat?

   

   

  Szelén hiányában szervezetünk immunrendszere, az ízületek, a pajzsmirigy és a keringésünk nem működik kielégítően.

   

   

  Selenorg alkalmazása javasolt:

   

   

  • immunrendszer védelmére
  • sejtöregedés lassítására
  • szabadgyökök ellen
  • pajzsmirigy hormonok normális működéséhez