Új jelszó kérése

Kategóriák

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Kövess a Facebookon

Fizetési megoldás

Termék részletek



PorXukor Zéró 500g (eritrit)

PorXukor Zéró 500g (eritrit)

PorXukor Zéró 500g (eritrit)

  

A PorXukor Zéró 100 %-ban eritritolt tartalmaz. Az eritritol energiatartalma 20 kcal 100 grammban. Japánban az eritritolra nulla kalória címkével ellátott címke kerül.

    

Az eritritol nem befolyásolja a vércukor- vagy az inzulinszintet

     

A glikémis indexe nulla.

 

    


Szállítási információk >>

 

 

 • A PorXukor Zéró 100%-ban eritritolt tartalmaz, ami egy természetes eredetű cukorhelyettesítő, egy cukoralkohol. Ugyanúgy néz ki, mint a porcukor, és az íze is egészen hasonló, de az energiatartalma gyakorlatilag nulla, mivel a glikémiás indexe 0.

   

  Édesítésre: süteményekbe, vagy ételek, italok édesítésére is ajánljuk.

   

  Cukoralkoholok természetes formában is előfordulnak a növényekben. Eritritol megtalálható kis mennyiségben a szőlőben, dinnyében, gombákban, és erjesztett ételekben, mint a bor, sör, sajt, és szójaszószban.

   

  Eritrit növényi cukrokból készül: a növényekből kivont cukrot vízzel keverik, majd természetes kultúrák segítségével erjesztik (fermentálják). Ezt követően leszűrik, kristályosítják, majd megszárítják és ledarálják. A késztermék fehér finom por, ami a porcukorra hasonlít.

   

  A megfelelő mennyiségű eritrit kevésbé okoz emésztési problémákat, kellemetlen érzést, puffadást vagy hasmenést, mint például a xilit, mert az eritrit legalább 90%-ka szívódik fel a vékonybélben, így a vastagbélbe nem, vagy csak kevés kerül. A szervezetből a vizelettel ürül. 

   

  Az eritrit nem metabolizálódik a szájban található baktériumokkal, ami azt jelenti, hogy nem járul hozzá a fogszuvasodáshoz, sőt már tudományos kutatások is bizonyították, hogy nem okoz fogszuvasodást, sőt kifejezetten fogszuvasodást gátló hatású, mivel nem lép kölcsönhatásba a szánkban található baktériumokkal, de ezen kívül még van egyéb gyógyhatása is, mivel baktérium ölő hatásuk révén a felső légúti megbetegedéseket is jó hatással gyógyítja.