Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kategóriák

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Termék részletekPaleolit Életmódmagazin 2015/4

Paleolit Életmódmagazin 2015/4
795 Ft
Egységár: 795 Ft/db

Paleolit Életmódmagazin 2015/4

  

Olyan világot teremtettünk magunknak, amelyben minden nyolcadik nőnél mellrák alakul ki és ebbe minden ötödik mellrákban megbetegedett bele is hal. Lehet ölbe tett kézzel ülni, és várni, kire sújt le a végzet, vagy meg lehet a megbetegedés okait ismerni és így lehet ellene védekezni is. Már a régi korok orvosai, felfedező utazói is megállapították, hogy a rák a civilizáció betegsége, pedig a 18-19. században hol volt még a környezetszennyezés, a sugárártalom és társai, amiket manapság a közgondolkodás a nyugati világon eluralkodott rákjárványért okol. Ami a 17. századtól fokozatosan megváltozott Európában az a növekvő népességgel együttjáró csökkenő húsfogyasztás volt. E folyamatba avatja be aHajnal Anett Húst hússal című írása. S mert valamit enni kellett, fokozatosan teret hódított a sok szénhidrát és az egyre olcsóbbá váló cukor. A huszadik századba lépve az urbanizáció alaposan megváltoztatta a fogyasztás szerkezetét, az emberek táplálkozását még inkább eluralták a finomított szénhidrátok és a feldolgozott ételek. 

  

  


Szállítási információk >>

 

 

 • Ahogy romlott a helyzet, úgy hízott el a nyugati világ, úgy növekedett a rák, s ezen belül a mellrák előfordulásának a gyakorisága. Mára pontosan tudjuk, hogy a rák és ezen belül a mellrák oka elsősorban a finomított szénhidrátok túlzott fogyasztásából fakadó megváltozott anyagcsere és immunfolyamatok. Ezt foglalja össze a Mellrák "cukorhipotézise" írásunk. A modern életmódot azonban a mozgásszegénység is jellemzi, és a vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a rendszeres, intenzívebb mozgás jelentős mellrákellenes hatást fejt ki. Erről olvashat A mellrák és a sport cikkünkben. A rák elleni "küzdelem" jegyében a profitorientált betegségipar a már kialakult rák szűrésére és kezelésére koncentrál. 

   
  Magyarul még soha nem olvasható mélységben mutatjuk be a mammográfia hatékonyságával kapcsolatos kutatásokat, amelyekből az derül ki, hogy a mammográfia nem csak alkalmatlan a mellrák időben való felismerésére, de 30%-os túlkezeléshez is vezet, sőt komoly mértékben maga a szűrés rákkeltő. Ezt foglalja össze mammográfiáról szóló írásunk. Elterjedt nézet, hogy a BRCA gének veszélyes mutációi azonosak a halálos ítélettel. Erről szóló írásunk bizonyítja, hogy ezek a mutációk csak a nyugati életmód mellett jelentenek fokozottabb kockázatot, és az sem bizonyosodott be, hogy a BRCA mutációt hordozók esetén a kialakult rák veszélyesebb volna. 

   
  A mellrák és a rák túldiagnosztizálásának témájához csatlakozik Mezei Elmira Gilbert Welchkönyvének bemutatásával. Sajnos a rák a nyugati életmódot élő házi kedvenceinket sem kíméli,dr. Molnár Zsolt paleo állatorvosunk írásában bemutatja a rájuk leselkedő veszélyeket is. 

   
  Kocsi Richárd folytatja A paleo gyermek sorozatát, ezúttal a hozzátáplálás szükségességéről ír, és másik írásában bemutatja a biofilia hipotézis mögött álló bizonyítékokat. 

   
  Sok zavaros nézet terjed mostanság hazánkban a paleo újdonsült prófétáinak Facebook bejegyzései révén. Ha csak fele annyit olvasnának, mint amennyi írnak, már egy rakás téves elképzeléstől megóvnák a minden vargabetűre hajlandó követőiket. Ha nem is az volt a célja Dr. Radnóti Alice őspaleósnak, hogy eszkimókról szóló írásával borsot törjön a lelkes ketogénesek orra alá, ez mégis csak sikerült, mert anélkül, hogy összebeszéltünk volna, ő is megírta, hogy az eszkimók bizony nem ketogén étrenden élnek, s nincsenek is ketózisban. 

   
  A paleo hódít a világban, s nagy örömömre kiderült, hogy a magyar "tekerőlantos", Mandel Róbert is a paleo táplálkozás híve, a vele készült interjúban elmondja ezt ő maga. A sportban még mindig dívik az a nézet, hogy nagy eredményeket csak "szénhidrátzabálással" lehet elérni. Sportinterjú sorozatunkban az újabb cáfolat erre Pleso Tamás crossfites versenyzőtől érkezik. 

   
  Hűtőszekrény nélkül talán már el sem tudjuk képzelni az életünket, ezzel akkor szembesültem, amikor tavaly karácsonykor a hűtőnk felmondta a szolgálatot. Teljes reménytelenségben hívtuk a szervizt, és legnagyobb csodálkozásunkra még aznap késő este megjelent egy szerelő és ismét lelket lehelt élelmiszereink frissen tartójába. Kramer Ágnes nagy ívű írásában bemutatja az őskortól holnapig, mi volt és lesz a hűtés technikája. 
  Visszakanyarodva a tudomány világába, az oltani nem oltani vitában soha el nem hangzó, de nagyon is komolyan veendő evolúciós érvről olvashatunk Dr. Kazai Anita tollából. 

   
  Dr. Benda Borbála ismét beavatja olvasóit a 17. századi főúri étkezések fogásaiba, bizonyítva, hogy bizony a hús mindig is előnyt élvezett a gabonafélékből készült ételekkel szemben. 

   
  Mörk Leonóra írása személyes élményein keresztül mutatja be, mennyire nem az egészségesség-egészségtelenség dimenzió mentén választottuk és választjuk ki ételeinket, hanem sodródunk a minket ért hatások áradatával. 
  És végül mindjárt itt a karácsony. Mielőtt nyakába veszi a várost ajándékok után vadászva, olvassa el ezt a tudományparódiát, nem fedezi-e fel önmagán a karácsony szindróma tüneteit. Az időben felismert baj még könnyen orvosolható. 
   
  Reméljük, új számunk is felkeltette érdeklődését. Ne csak olvassa, adja kölcsön ismerőseinek is lapunkat, hadd terjedjen a paleoeszme!