Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kategóriák

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Termék részletek



Paleolit Éléskamra Nyújtható tészta Lisztkeverék (Almáspite) 200g

Paleolit Éléskamra Nyújtható tészta Lisztkeverék (Almáspite) 200g
770 Ft
Egységár: 3 850 Ft/kg

Paleolit Éléskamra Nyújtható tészta Lisztkeverék (Almáspite) 200g

   

Enyhén édes lisztkeverék mindenféle nyújtható tészta elkészítésére.
A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is. Nincs markáns kókusz íze, a tészta állaga könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén.

  

  


Szállítási információk >>

 

 

  • Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.
     
    Mi készülhet belőle?
    (A teljesség igénye nélkül)
    töltött derelyék sütve vagy főzve
    szilvás gombóc 
    édes töltelékkel "papucsok"
    lekváros levél
    túrós batyu
    bejgli
    piték
    linzer
    isler
    kekszek
    töltött péksütemények helyettesítője
    dobos torta lapoknak
    zserbó
    "mézes krémes"
    fahéja csiga
    mákos - almás tekercs
    stb...
     
    A keverék megalkotásakor gondoltunk a xilitre érzékenyekre is, így ebben az alap porban is eritritet és stevia port használunk édesítésre.A finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett gluténmentes sütőport használunk.
    A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek.
    Magyar kézműves termék.
     
    Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost, édesítőszer: eritrit, útifű maghéj, gluténmentes sütőpor, édesítőszer: stevia.
     
    Elkészítés:
    Az alap port keverd el 3 db M-es tojással és 1/2 dl vízzel, majd egy púpos evőkanál lágy kókuszzsírral gyúrd össze. Tedd fél órára fagyasztóba, majd két szilikonos sütőpapír között nyújtsd 4-5 mm vastagra, húzd le a felső papírt és töltsd meg a nyers tésztát ízlés szerint almával, mákkal, dióval, stb. Süsd 180 fokos sütőben készre.
     
    Alap recept
    Csigák, piték, töltött sütik, bejgli, zserbó, stb.: A lisztet keverd el. A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet és 65 g lágy kókuszzsírt. Majd vegyítsd a liszttel, jól gyúrd át és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd újra, ezt követően szilikonos lapon sodrófával nyújtsd kívánt vastagságra. Könnyedén feltekerhető, nem szakad, nem tapad, nem szükséges alá lisztezni. Átlagos sütési idő 180 fokon 40 perc.
     
    Linzertészta, isler, keksz: 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb. 220 g) és 2 db tojás sárgájához (kb. 55 g) adj 85 g lágy kókuszzsírt és 50 g darált diót vagy mandulát. Elkészítés fentiek szerint.
     
    A keverék nem tartalmaz szóját, maglisztet, konjac lisztet, élesztőt, magokat és adalékokat.
    A tasak tartalmát felhasználás előtt össze kell keverni.
     
    Magyar kézműves termék.