Új jelszó kérése

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

dpd_futar

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Kövess a Facebookon

Fizetési megoldás

Termék részletek



Nature Cookta Szőlőmagolaj 250 ml

Nature Cookta Szőlőmagolaj 250 ml
1 695 Ft1695

Nature Cookta Szőlőmagolaj 250 ml

  

Az ősz gyümölcse az egyik legsokoldalúbb alapanyag. Az önmagában is ízletes csemege minél sötétebb színben pompázik, annál hasznosabb a szervezet számára. Magjának kivonata az olívaolajon kívül a másik legtöbb színben pompázó olaj. A Nature Cookta Szőlőmagolaj könnyed ízű, különleges aromájú. Napérlelte szőlőszemekből, kíméletes eljárással, hideg sajtolással készül. A magokat összezúzzák, majd préselik. Tisztításához ülepítik és szűrik. Egyedi, érett szőlőre emlékeztető illatát főzésnél, sütésnél hosszú órák után is megőrzi.

   

  


Szállítási információk >>

 

 

  • A szőlő a történelemben

    A kaukázusi népek nyolcezer évvel ezelőtt kezdték el termelését. Európai népszerűségét a rómaiaknak köszönhetjük. A legenda szerint Noé volt az az első ember a Földön, akit a saját szőlőjének leve megbódított. Az özönvíz után ültette, ez jelentette a fenti hatalmakkal köttetett szövetséget. A keleti népeknél a bor frissen préselt szőlőlevet jelentett, amely helytelenül került a köztudatba. Az indás gyümölcs jelképezte a görögöknél a bor és mámor istenét. A középkorban a szerzetesek új fajtákat nemesítettek, aprólékos munkával gondozták ezt a növényt.
    A hidegen préselt szőlőmagolajat II. Miksa császár idején az arannyal egyenértékű kincsként tartották számon. Részese volt az ókori egyiptomiak életének, a középkorban dicsőítését írások is őrzik.
    Magyar tudósunk, Szent-Györgyi Albert 1936-ban világított rá arra a kivételes értékére, mely szerint a szőlő magja tartalmazza a legtöbb antioxidánst. Kutatások, publikációk a mai napig foglalkoznak ezzel a kivételes, beltartalmi értékű maggal.

     

    Szőlőmagolaj a konyhában

    Fantasztikus ízvilágot kölcsönöz a salátáknak, szószoknak. A Nature Cookta Szőlőmagolaj kellemes illata dióhoz, mazsolához, feldolgozott szőlőhöz hasonló. Nagyon ízletes majonéz készíthető szőlőmagolajjal. Felhasználásával a tészta állaga és textúrája nagyon könnyű lesz. Sokáig megőrzi a frissességét. A frissensültekhez, serpenyőben készült ételek sütéséhez is alkalmas ez a zöldes-aranyló olaj. Enyhén fanyar íze pácokhoz, dresszingekhez, marinádokhoz is kiváló.

     

    A szőlőmagolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

    Száraz, hűvös helyen tartandó!

     

    Tartalmaz: 100% szőlőmagolaj

     

    Átlagos tápérték 100 g-ban:

    Energia: 3663 kJ/ 891 kcal
    Zsír: 98,91 g
    amelyből telített zsírok: 12 g
    Szénhidrát: 0 g
    amelyből cukrok: 0 g
    Fehérje: 0 g
    Só: 0 g

     

    Kiszerelések: 100 ml, 250 ml

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.