Kategóriák
- Újdonságok
- Akciós termékek
- ÉLETMÓDVÁLTÁS KEZDŐCSOMAG
- JÓ SZÍVVEL AJÁNLJUK
- LÚGOSÍTÁS
- MAKROBIOTIKA
- MÁRKÁK SZERINT
- NATÚRKOZMETIKUMOK
- NULIFE PATIKA
- ÖKO TISZTÍTÓSZEREK
- PALEO
- SPORT - TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK
- KÉSZLETKISÖPRÉS ***AKCIÓZVA***
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány

Termék részletek
Nature Cookta Mákolaj 250ml
Nature Cookta Mákolaj 250ml
Számos étel alkotóelemeként szerepel a boglárkafélék rendjébe tartozó mák. A csodaszernek titulált alapanyag közkedveltségét különleges ízének és tradicionális értékének is köszönheti. A Nature Cookta Mákolajat hidegsajtolással készítik, melyhez kizárólag gondosan válogatott mákot használnak. Ez a különleges eljárás vegyi anyagoktól, tartósítószerektől mentes. Színe világossárga, illata a pirított mákra emlékeztet. Karakteres aromáját a belőle készített olajban is érezhetjük. Tartályban történő ülepítés után szűrik, majd palackozzák.
![]() |
Szállítási információk >> |
-
A mákolaj a történelemben
A görög mitológia szerint a mákszemek Adonisz könnyeiből jöttek létre, amikor szerelmét siratta. A görögök és a rómaiak is mézzel elegyítve fogyasztották. Ekkor még leginkább fűszerként használták, kenyerüket mákszemekkel szórták meg, s így sütötték ki. Az olimpiára készülő versenyzők is előszeretettel fogyasztották ezeket az ételeket.
A misztikus növény megnevezésére az idők során rászolgált, nem csak esővarázslásra, jövendőmondásra, hanem termékenység varázsláskor is használták. A Közép-Ázsiából származó növényt Kr. e. 4000-ben a sumérok már jelölték rajzaikon. Az egyiptomiak Kr. e. 1300 körül ismerték és termesztették, az öröm növényének és fehér lótusznak is nevezték. Nagy Sándor hódításainak köszönhetően termesztése egészen Indiáig terjedt. A 19. században olaját szappan, lámpaolaj és lakk készítésére is hasznosították.
Hazánkban azt tartották a régiek, hogy szerencsét és bőséget hoz a mák fogyasztása. A szerelmi jóslás fő eszköze is volt. Amíg itthon számos sütemény készül belőle, Európában sok helyen csak a péksütemények szórására használják.
Viszonylag egyszerű termesztési módja, sokoldalú felhasználhatósága és kedvező tulajdonságai tették közkedveltté.A mákolaj a konyhában
A Nature Cookta Mákolaj karakteres aromája nagyon jól passzol a péksüteményekhez, gyümölcslevesekhez, salátákhoz, kész ételekhez. Önteteinket a mákolajon kívül citrommal és gránátalmával is ízesítsük.
A mákolaj felhasználásának nagy múltja van a keleti konyhában. Nagyon jól érvényesül aromája az édes ételek ízesítésénél. Ínycsiklandóan finom lepényeket, réteseket, muffinokat, palacsintákat, kuglófokat és kalácsokat készíthetünk a felhasználásával, akár fagylaltra is tehetünk belőle. Íze nagyon jól harmonizál a halakkal is. Nagyon pikáns étellel vendégelheti meg szeretteit, ha a citrommal ízesített halat mákolajjal is meglocsolja.A Nature Cookta Máklisztet kizárólag alacsony alkaloid-összetételű étkezési mákból készítik.
Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk.A mákolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tartalmaz: 100% mákolaj
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 3763 kJ/ 899 kcal
Zsír: 99,86 g
amelyből telített zsírok: 11 g
Szénhidrát: 0 g
amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 gKiszerelések: 100 ml, 250 ml
-
Megrendelt mennyiség Kedv. Termék Ár 1 db vagy több kevesebb mint 2 db Nincs! 1 995 Ft/db 2 db vagy több kevesebb mint 5 db 5 % 1 895 Ft/db 5 db vagy több kevesebb mint 10 db 10 % 1 796 Ft/db 10 db vagy több 12 % 1 756 Ft/db