Új jelszó kérése

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

dpd_futar

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Kövess a Facebookon

Fizetési megoldás

Termék részletek



Nature Cookta Mákolaj 250ml

Nature Cookta Mákolaj 250ml
1 995 Ft1995

Nature Cookta Mákolaj 250ml

   

Számos étel alkotóelemeként szerepel a boglárkafélék rendjébe tartozó mák. A csodaszernek titulált alapanyag közkedveltségét különleges ízének és tradicionális értékének is köszönheti. A Nature Cookta Mákolajat hidegsajtolással készítik, melyhez kizárólag gondosan válogatott mákot használnak. Ez a különleges eljárás vegyi anyagoktól, tartósítószerektől mentes. Színe világossárga, illata a pirított mákra emlékeztet. Karakteres aromáját a belőle készített olajban is érezhetjük. Tartályban történő ülepítés után szűrik, majd palackozzák.

 

  


Szállítási információk >>

 

 

  • A mákolaj a történelemben

    A görög mitológia szerint a mákszemek Adonisz könnyeiből jöttek létre, amikor szerelmét siratta. A görögök és a rómaiak is mézzel elegyítve fogyasztották. Ekkor még leginkább fűszerként használták, kenyerüket mákszemekkel szórták meg, s így sütötték ki. Az olimpiára készülő versenyzők is előszeretettel fogyasztották ezeket az ételeket.
    A misztikus növény megnevezésére az idők során rászolgált, nem csak esővarázslásra, jövendőmondásra, hanem termékenység varázsláskor is használták. A Közép-Ázsiából származó növényt Kr. e. 4000-ben a sumérok már jelölték rajzaikon. Az egyiptomiak Kr. e. 1300 körül ismerték és termesztették, az öröm növényének és fehér lótusznak is nevezték. Nagy Sándor hódításainak köszönhetően termesztése egészen Indiáig terjedt. A 19. században olaját szappan, lámpaolaj és lakk készítésére is hasznosították.
    Hazánkban azt tartották a régiek, hogy szerencsét és bőséget hoz a mák fogyasztása. A szerelmi jóslás fő eszköze is volt. Amíg itthon számos sütemény készül belőle, Európában sok helyen csak a péksütemények szórására használják.
    Viszonylag egyszerű termesztési módja, sokoldalú felhasználhatósága és kedvező tulajdonságai tették közkedveltté.

     

    A mákolaj a konyhában

    A Nature Cookta Mákolaj karakteres aromája nagyon jól passzol a péksüteményekhez, gyümölcslevesekhez, salátákhoz, kész ételekhez. Önteteinket a mákolajon kívül citrommal és gránátalmával is ízesítsük.
    A mákolaj felhasználásának nagy múltja van a keleti konyhában. Nagyon jól érvényesül aromája az édes ételek ízesítésénél. Ínycsiklandóan finom lepényeket, réteseket, muffinokat, palacsintákat, kuglófokat és kalácsokat készíthetünk a felhasználásával, akár fagylaltra is tehetünk belőle. Íze nagyon jól harmonizál a halakkal is. Nagyon pikáns étellel vendégelheti meg szeretteit, ha a citrommal ízesített halat mákolajjal is meglocsolja.

     

    A Nature Cookta Máklisztet kizárólag alacsony alkaloid-összetételű étkezési mákból készítik.
    Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk.

     

    A mákolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

    Száraz, hűvös helyen tartandó!

     

    Tartalmaz: 100% mákolaj

     

    Átlagos tápérték 100 g-ban:

    Energia: 3763 kJ/ 899 kcal
    Zsír: 99,86 g
    amelyből telített zsírok: 11 g
    Szénhidrát: 0 g
    amelyből cukrok: 0 g
    Fehérje: 0 g
    Só: 0 g

     

    Kiszerelések: 100 ml, 250 ml

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.