Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Termék részletekNature Cookta Lenmagolaj 250 ml

Nature Cookta Lenmagolaj 250 ml
1 090 Ft
Egységár: 4 360 Ft/l

Nature Cookta Lenmagolaj 250 ml

  

Ez az apró mag méltán érdemelte ki a magok királynője címet az idők során. A modern táplálkozásban is pótolhatatlan nyersanyag kivételes tulajdonságait és sokrétű felhasználását érdemes megismerni, és étrendjébe beépíteni. A Nature Cookta Lenmagolaj enyhén kesernyés ízű, sötétsárga színű. Kiváló minőségű alapanyag, mely az olajok közül a legmagasabb Omega-3 és a legkisebb Omega-6 tartalommal rendelkezik. Préssel készítik, majd tartályban történő ülepítés után palackozzák, végül szűrik.

 

 


Szállítási információk >>

 

 

 • A len a történelemben

  A Közép-Ázsiából származó len mintegy 200 fajjal rendelkezik. Elmondható, hogy már az ősember is használta a vadlen rostját: kötelet és zsineget készített belőle. Ezt bizonyítja az a 34 ezer éves grúziai barlangban talált lenszál, melyet egy kutatócsoport fedezett fel. Az egyiptomiaknál, indiaiaknál és a görögöknél is ismert alapanyag volt. A rómaiak pedig a Tiberis folyó mentén termesztették, hogy ruhákat készíthessenek belőle. 6000 évvel ezelőtti ázsiai leletek is bizonyítják felhasználását. Hazánkban Tolna megyében találtak 5000 éves lenmaradványokat.
  A napóleoni háborúk idején megakadályozták, hogy tengerentúli országokból hozzanak be textil nyersanyagokat. Ennek köszönhető nagymértékű, európai termesztése. Lenből készítették a finomabb kelméket, ünnepi ruhákat.
  Magyarországi ismertsége i. e 34-re tehető. A len szó szláv eredetű, amely arra utal, hogy a magyarok a kárpát-medencei népektől sajátították el a len feldolgozását. Népszerűségét nem csak rostnövény, hanem olajnövény mivoltjának is köszönheti. Étkezésre és világításra is használták az olajlent, mely a mai napig a sziléziai konyha egyik legfontosabb alapanyaga. Philipp de Girard nevéhez fűződik az első lenfonó gyár megalapítása. Napjainkban termesztésében Belgium, Marokkó, Argentína és India jár az élen.

   

  Lenmagolaj a konyhában

  Az egyik legértékesebb növényi olajok egyike, ipari felhasználása mellett legalább olyan fontos az étkezésben betöltött szerepe. A Nature Cookta Lenmagolaj egyaránt ajánlott zöldségekhez, lepényekhez, hidegkonyhai készítményekhez. Salátaöntethez elegyítsük édeskés ízű ecettel. Rukkolával, mángolddal, karfiollal, brokkolival készült saláták remek összetevője. Turmixok, smoothie-maker receptek elkészítéséhez is ezt az olajat használjuk. Gyümölcskenyér vagy a karácsonyi fatörzs szelet is sokkal ízletesebb lesz a Nature Cookta Lenmagolajjal.

   

  A lenmagolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

   

  Tartalmaz: 100% lenmagolaj

   

  Átlagos tápérték 100 g-ban:

  Energia: 3693 kJ/ 898 kcal
  Zsír: 99,81 g
  amelyből telített zsírok: 11,07 g
  amelyből többszörösen telítetlen zsírok:
  Omega-3: 56,52 g
  Omega-6: 15,24 g
  Szénhidrát: 0 g
  amelyből cukrok: 0 g
  Fehérje: 0 g
  Só: 0 g

   

  Kiszerelés: 250 ml