Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kategóriák

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Termék részletekNAGY TISZTASÁGÚ NACL KONYHASÓ 1000g

NAGY TISZTASÁGÚ NACL KONYHASÓ  1000g
595 Ft
Egységár: 595 Ft/kg

Észrevette, hogy kevés vizet iszik? Ennek oka, hogy túl kevés sót fogyaszt! 


Szállítási információk >>

 

 

  • Egy felnőtt embernek napi 2-3 liter vízre van szüksége, melynek beviteléhez megfelelő mennyiségű Tudja-e Ön, hogy milyen összetételű étkezési sókat árulnak a boltokban? Étkezési só kétféle létezik: a biztonságos, és a többi.

    A gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl patikai konyhasó az egyetlen, ami BIZTONSÁGOS. A só tisztaságán kívül fontos az elfogyasztott mennyiség is. A közismert „STOP SÓ Nemzeti Sócsökkentő Program”-ban ajánlott napi 5 gramm NaCl sónál jóval többre van szükség!

    Ha valaki kórházba kerül, szükséges esetben napi kb. 2 liter sós infúziót (Ringer oldat) kap. 1 liter Ringer oldatban 9 gramm NaCl van, így napi 2 literrel 18 grammot juttatnak be a szervezetébe. Ez a mennyiség (kb. egy csapott evőkanál), - élettanilag - egy egészséges felnőtt optimális napi szükséglete. Tehát a Sócsökkentő programban „ajánlott” 5 gramm legalább háromszorosára van szükség!

    Ha kevés sót használunk, annak az a következménye, hogy viszonylag lassan, de folyamatosan károsodik a szervezet, ugyanakkor túl kevés vizet is iszunk. konyhasó (Nátrium-klorid) is kell.