Új jelszó kérése

Kategóriák

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Kövess a Facebookon

Fizetési megoldás

Termék részletek



MM Gold Shea vaj finomítatlan 100ml

MM Gold Shea vaj finomítatlan 100ml

Afrika aranya- bőre őrangyala! 100%-ban természetes

   

A 100 %-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak-Ghána területéről, ökológiai termőhelyről származik. A Fair Trade (méltányos kereskedelem) irányelvei szerint készült bevizsgált termék. Alapvető hatása, hogy a bőrt finomabbá teszi, a ráncokat lágyítja, a bőrirritációkat, pattanásokat csökkenti. A benne található E-vitamin és béta-karotin bőrpuhító, regeneráló hatású. További felhasználási lehetőségek közé sorolható az ekcéma és pikkelysömör tüneteinek csökkentése. A natúr shea vaj fent leírt összetevői miatt magában is, és natúr kozmetikum receptúrák részeként is kiválóan ápolja a száraz, neurodermitiszes, ekcémás bőrt. Hidratálja, megnyugtatja, regenerálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

 

  


Szállítási információk >>

 

 

  • A shea vaj egy Közép-Afrikában élő fa, a karité fa terméséből készül. A karitéfa 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára hasonlító, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. A leszüretelt gyümölcsök 60-70% zsírtartalommal rendelkeznek. A tradícionális feldolgozás eredménye egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés illatú növényi zsiradék, amelyet shea vajnak hívnak. A hidegsajtolás rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A-, E- és F-vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait.

     

    Napjainkban a kereskedelemben kapható, mesterséges összetevőket tartalmazó készítmények szinte mindegyike tartalmaz valamilyen kőolajszármazékot (pl. paraffinolajat) amely elfedi a bőr pórusait, ami ezáltal nem képes lélegezni. A sheavaj viszont felszívódik a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. A shea vaj "titka", hogy összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.

      

    FINOMÍTATLAN vagy FINOMÍTOTT?

    Mindkettőnek van sajátos tulajdonsága, mely különböző testápolási célokra teszi azt alkalmassá.
    A finomított shea vaj egy kémiai és fizikai eljáráson esik át melynek lényege, hogy jótékony tulajdonságaiból csak keveset veszít a zsiradék, viszont az erős shea illat jelentősen csökken, és víztartalma egy picit nő, ezzel jobban hidratál és kissé könnyebben szívódik fel a bőrbe. Szappan alapzsiradéknak tulajdonságai végett ez az egyik legjobb. Illóolajjal keverve jobban érvényesül az aromaterápiás jelleg, mint finomítatlan társával.

     

    Shea vaj használata

    - Önmagában használható bőrápolóként, mely segíti a bőr rugalmasságának megőrzését. Természetesen táplálja és hidratálja bőrét, csökkenti a bőr öregedését, a ráncok kialakulását.

    - Ekcémás bőr ill. neurodermitis esetén a legkiválóbb kozmetikum

    - Napi használat esetén enyhíti a pikkelysömör tüneteit

    - Regeneráló és sebgyógyító hatással rendelkezik

    - Enyhíti a bőr allergiás reakcióját, bőrproblémákat, nyugtató hatással rendelkezik

    - Ajakápolóként is kiváló

    - Segít a terhességi csíkok (stria) kialakulásának megelőzésében

    - Masszázshoz is használható

    - Ápolja a törékeny körmöket, hajat

    - Véd a leégés ellen (2-3 faktornyi védelmet biztosít)

    - Napozás után a shea vaj megnyugtatja az irritált bőrt

    - Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását

    - Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre

    - Borotválkozás után nyugtatja és ápolja az irritált bőrt

    - Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását

    - Babapopsi kenőcsnek is kiváló

    A shea vajat mindig tiszta bőrfelületen alkalmazza. A shea vaj hatékonyságát jelentősen megnövelheti, ha bemasszírozza a bőrbe. A használat gyakoriságát bőrének típusa határozza meg. Eleinte gyakrabban -naponta kétszer, később ritkábban - napi egy alkalommal - lesz rá szüksége. Túladagolni nem lehet, mellékhatása nincs.

      

    Tipp: a babák fürdetésénél is használható. A fürdővízbe teszünk egy kis shea vajat, mely gyorsan feloldódik. A baba bőre nagyon kellemes tapintású lesz fürdés után tőle! Érdemes kipróbálni!

    A shea vaj házi kozmetikumok alapanyaga is.

     

    Eltarthatóság

    A shea vaj egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad. Nehezen avasodik, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait. Megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi minőségét, igen magas A, E és F vitamin tartalmát, de egy év után is csak a vitamintartalom kezd lassan csökkenni. Tartsa a shea vajat szobahőmérsékleten, lefedve. Nem szükséges hűtőszekrényben tárolni. Az alacsony hőmérséklet hatására megkeményedik,és nehezen használható lesz. A shea vaj állagát már néhány fokos hőmérséklet-változás is befolyásolja, az optimális tárolási hőmérséklet 20-25°C. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja tűző napon, fűtőtest közelében, vagy nyáron az autóban. A vaj akár 4 évig is eláll, de javasolt a felbontástól számított 1 éven belül felhasználni. Nagyobb mennyiséget hűvös helyen kell tárolni! Fontos! Bármely bőrfelületen és bármely mennyiségben alkalmazható, de latexre érzékeny egyéneknél bőrpróba javasolt.

     

    Hogyan készül a shea vaj

    A shea vaj készítésének elsősorban a nők számára van óriási jelentősége,mert azon ritka foglalatosságok közé tartozik, mely az ő kiváltságuk. Önálló jövedelmet szerezhetnek vele maguknak, ami tudjuk milyen érték a fekete kontinensen. A szűz kéz által készült shea vaj különösen megbecsült. A tradicionális shea vaj készítés lépései A sheadiót összegyűjtik és meghámozzák Megszárítják Kézzel összetörik vagy ledarálják Az őrleményt vízzel felengedik és a pasztát tűzön felmelegítik Miután a zsír feljött a tetejére, lefölözik, kihűtik

     

    Shea vaj összetétele

    A leszüretelt gyümölcsök 60-70% zsírtartalommal rendelkeznek, amely kinyerés után egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés illatú növényi zsiradék, melyet vajnak hívnak. Az elkészült shea vaj színe, illata és pontos összetétele attól is függ, hogy a shea diót melyik évszakban és tájon szüretelték. A shea vaj különlegessége elszappanosíthatatlan összetevőiben rejlik: 75% triterpén, emellett zsírsavak, triterpénalkoholok, A és E vitamin, béta karotin és allantoin. Az allantoin különösen fontos a sejtregenerációhoz, segít megállítani a gyulladásos folyamatokat és begyógyítani a sérüléseket. A shea vaj allantoin tartalma kiemelkedő, 8-11% között van, szemben más olajok pl. az olívaolaj 1,2 %-os tartalmával.

      

    Telített és telítetlen zsírsavai a következő arányban fordulnak elő benne:

    Telített zsírsavak: 51,5%

    Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 42,7%

    Többszörösen telítetlen zsírsavak: 5,8%

     

    A zsírsavak aránya a növény termőhelyétől, terméshozamától, valamint a shea vaj elkészítésének módjától függően változhat, de mindig a sztearinsav és az olajsav domináns.