Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Termék részletekIllatosított Mosószóda 1200g

Illatosított Mosószóda 1200g
1 090 Ft
Egységár: 908 Ft/kg

Illatosított Mosószóda 1200g

 

Illatos környezetbarát mosó-, tisztító-, zsíroldó- és vízlágyítószer. Kiváló fehér ruhák mosására és áztatására; fürdőszoba és konyha takarításához.


Szállítási információk >>

 

 

 • A mosószódát (nátrium-karbonát) már az ókorban is használták. Elszikesedett talajból állították elő, használták takarításhoz, mosáshoz, és kozmetikai szerként is. Évezredekig alkalmazták, mint jól bevált eszközt, míg a modern idők "modern szele" el nem fújta még az emlékét is.

   

  A mosószódában nincsenek káros anyagok, amelyek gőzét belélegezve, vagy a bőrön keresztül felszívódva komoly allergiás tüneteket okozhatnak. Bátran használhatjuk a lakás zsíros felületeinek gyors takarítására éppúgy, mint mosáshoz, még az érzékeny bőrűek, és asztmások lakásában is.

   

  A gőze nem marja ki a nyálkahártyánkat, és nem irtja ki a szervezetünknek fontos baktériumokat és gombákat se kívül, se belül. A foszfátos mosószer a természetbe kerülve nem azonnal bomlik le, hanem folyamatosan bennmarad a "természet anyagcseréjében", terhelve ezzel a talajt, és közvetve szervezetünket is. Ebből következően, szervezetünkbe kerülve legjobb esetben is, sterilizálja az egyébként összetett életközösséget. A mosószóda háztartási boltokban könnyen beszerezhető olcsón, és akár nagy kiszerelésben is.

   

  Íme néhány tipp a felhasználásához!

   

  Mosás:

   

  A szokásos mosószerből a félét, vagy akár négyötödét is kispórolhatod ugyanolyan hatásfok mellett. Először kezdd 50 ml mosóporral és ugyanannyi mosószódával, az arányokkal bátran kísérletezgethetsz! A szóda lágyítja a vizet, így a mosógépet is kíméli és megsokszorozza a mosópor hatását is. A színeket ilyen töménységben nem bántja, 40-60 fokon hatásos. Fehér ruhák mosásakor elegendő csak a szóda!

   

  Áztatás:

   

  Az erősen szennyezett ruhát, egy éjszakára bele is áztathatod a langyos vízbe. Egy literhez, 2 teáskanál szódát adj! A színtartósságra itt viszont figyelni kell!

   

  Mosogatás:

   

  1. 5 liter forró vízhez, 1 evőkanál mosószódával kiváló zsíroldót kapsz. Könnyen leszedi az odaégett ételmaradékokat is. Utána ecetes vízben öblíts, hogy ne maradjanak foltok!


  Általános tisztítás:

   

  A legmakacsabb foltot a tűzhelyen, a legpiszkosabb csempét és linóleumot is tisztává varázsolhatod, ha egy liter vízhez egy evőkanál szódát adsz, de akár szagtalaníthatod, tisztíthatod a szivacsokat, konyharuhákat, keféket is egy kis szappanos szódás vízben áztatva.

   


  Általános tisztító folyadék:

   

  Ha ez még mindig nem lenne elég, félre is tehetsz egy adag erősebb szódás vizet palackban! Egy liter vízben, oldj fel 3 evőkanál szódát!