Új jelszó kérése

Kategóriák

Kövess a Facebookon

Ország boltja szavazás 2018, Szavazz ránk te is!

 

 

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Termék részletek



Édenszelet Meggyes 60g

Édenszelet Meggyes 60g
410 Ft
Egységár: 6 833 Ft/kg

Édenszelet Meggyes 60g

  

Az ÉDENSZELET kizárólag aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat tartalmaz. Előállítása során semmilyen adalékanyagot, édesítőszert vagy színező anyagot nem adunk hozzá. Minden gyümölcs-szeletet kézzel készítünk, és hőkezelés nélkül, hidegen préseljük, majd csomagoljuk őket. Minden termékünk paleolit, glutén- és laktózmentes.

    
Gyártó: Gergely család

 

  


Szállítási információk >>

 

 

  • Összetevők:

    • datolya
    • mazsola 
    • meggy
    • kókusz

     

    Tápérték egy szeletben(60g):

    • Energia: 165 Kcal
    • Szénhidrát: 39g
    • Fehérje: 8,4g
    • Zsír: 2,8g

     

    Nem tartalmaz színező anyagokat és finomított cukorféléket.

     

    datolya a trópusi oázisok gyümölcse, tele az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokkal és energiával, amelyek segítenek testünk egészségesen és fitten tartásában:

     

    • A datolya rostanyagban gazdag, így gátolja a koleszterin felszívódását a bélben, és felgyorsítja a kiválasztódás folyamatát. Védi a gyomor nyálkahártyáját, mivel csökkenti az étel gyomorban töltött idejét és megköti a rákkeltő anyagokat a gyomorban.
    • Antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek közül a legismertebb a béta karotin. Ezek az antioxidánsok védik a sejteket a káros szabad gyököktől. Ennek következtében a datolya fogyasztása gátolja a bél-, prosztata-, mell-, tüdő- és hasnyálmirigyrák kialakulását.
    • A datolya magas vastartalommal rendelkezik: 100 g gyümölcsben 0.90 mg vas található. A vas a vörös vérsejtekben levő hemoglobin alkotóanyaga, amely a vér oxigén-szállító képességét határozza meg.
    • Káliumtartalma is igen magas: 100 g datolyában 696 mg kálium található. A kálium a szívritmust és a vérnyomást szabályozó sejtek és testnedvek nélkülözhetetlen alkotóanyaga. Így a datolya rendszeres fogyasztása védelmet nyújt az agyérrendszeri és a szívkoszorúér betegségek kialakulásával szemben.
    • A datolya további négy hasznos ásványi anyagot is tartalmaz: kálciumot, mangánt, rezet ésmagnéziumot. A kálcium a csontok és a fogak nélkülözhetetlen alapanyaga, ugyanakkor jelentős szerepet játszik az izomzat mozgatásában, a vér alvadóképességében és az idegimpulzusok továbbításában. A mangánnak egy különleges antioxidáns enzim előállításában van fontos szerepe, míg a réz a vörös vérsejtek előállításának lényeges összetevője. A magnézium a csontnövekedést segíti elő.

     

    Az egészséggel kapcsolatos jótékony hatása és a benne rejlő tápanyagok gazdagsága miatt méltán nevezik a mazsolát az aszalt gyümölcsök drágakövének. Fogyasztása többek között az alábbi előnyökkel jár:

     

    • cukorbetegségben szenvedők inzulin szintjének szabályozásában van jótékony hatása. A mazsola fogyasztása csökkenti az étkezések utáni inzulinszintek kilengéseinek nagyságát azáltal, hogy szabályozza a testben a cukor felszívódását. Mivel a cukor felszívódása egyenletesebb és stabilabb, ezért megelőzi a cukorbetegek egyészségügyi komplikációinak kialakulását. A mazsolának az éhséghormonok szabályozásában is nagy szerepe van, így a mazsolát fogyasztók ritkábban esznek többet a kelleténél.
    • vérszegénység nagyszerű gyógyszere. Magas vastartalma miatt a B-komplex vitaminok nagy részét tartalmazza, amely a vérsejtek újratermelésében játszik alapvető szerepet. Ugyanakkor a mazsola magas réztartalma a vörös vérsejtek fontos alkotóanyaga.
    • A mazsola a savasodás kialakulásának megelőzésében és visszaszorításában is nagy szerepet játszik. A savasodás a vér vagy a légzőrendszer savtartalmának káros mértékű megnövekedése. A sav forrása mindkét esetben a vastagbél. Ez a magas savtartalom a szervezetre igen káros hatással lehet, mert sok betegséget okozhat, többek között bőrbetegségeket, belső szervek megbetegedését, érelmeszesedést, ízületi betegségeket, hajhullást, különböző szívbetegségeket, daganatokat és akár rákot is. A mazsolában található kálium és magnézium a szervezetben felgyülemlő savak semlegesítésének két legfontosabb összetevője, és így a mazsola hatékony ellenszere a szervezet káros savasodásának.  
    • A mazsola rákmegelőző szerepe jelentős, mivel nagy mennyiségben tartalmazza a polifenolok csoportjába tartozó antioxidánsokat. Ezek az antioxidánsok kisöprik azokat a szabadgyököket, amelyek a testünkben keringve pusztítják sejtjeinket és belső szerveinket. Elsősorban a szabadgyökök tevékenységének köszönhető a rákos sejtek növekedése is. A mazsola rendszeres fogyasztása megnöveli az erős antioxidánsok számát a szervezetünkben, és így megelőzhető a rák kialakulása. A már meglevő rák növekedési folyamatának megfékezésében is jelentős szerepe lehet.

      

    kókusz jótékony táplálkozási hatásai:

     

    • Megelőzi az elhízást. Felgyorsítja az anyagcserét, mivel azonnal hasznosítható energiaforrás, és a többi zsíroknál jóval kevesebb kalóriát tartalmaz.  A kókuszt tartalmazó készítmények fogyasztóinak hosszabb ideig nincs éhségérzetük, és ezért kevesebb ételt fogyasztanak.
    • Egészségesebb szívet biztosít. Könnyen bomló zsírokat tartalmaz, amelyek alapvetően fontosak az egészség megőrzése érdekében. Az általunk fogyasztott zsírok 98%-a a nehezen lebomló zsírok kategóriájából kerül ki. A kókuszban levő könnyen bomló zsírok nem hatnak negatívan a koleszterinszintre, ugyanakkor csökkentik az érelmeszesedés és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
    • Gyors energiaforrás. Kimagaslóan tápláló tiszta energiát biztosít a test számára. A kókuszt a szervezetünk teljes mértékben azonnali energia előállítására használja, és így nem raktározza el zsírok formájában. Ezáltal növeli az állóképességet és a sportolók teljesítőképességét. 

     

    Az aszalt meggy három fontos összetevőt bíztosít az egészségre vágyók számára:

     

    • Gazdag a szervezet számára oly fontos ásványi anyag, a réz biztosításában. A réznek a testszövet előállításában és ellenállóvá tételében van alapvető szerepe. Megvédi ezeket a szöveteket a szabadgyökök támadásától, és segít a sejtek energiatermelésében is.
    • Az aszalt meggy jelentős C vitamin forrás szervezetünk számára. 100 g aszalt meggy 32 milligram C vitamint tartalmaz, amely majdnem fele a napi bevételi szükségletünknek. A C vitamin az immunrendszer erősítése mellett segít az új testszövet felépítésében, és a sebek gyógyulásának folyamatában is.
    • Az aszalt meggy A vitaminban is nagyon gazdag. Az A vitamin az új sejtek képződését segíti elő, és az immunrendszer hatékonyságában is fontos szereppel bír. Az A vitamin fogyasztása elősegíti a látás tisztaságát és a bőr táplálásában is jelentős szerepet játszik.