Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kövess a Facebookon

TOP termékek

Termékajánló

Szállítási információk

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Termék részletekBioextra Magne+C kapszula 30 db

Bioextra Magne+C kapszula 30 db
1 220 Ft
Egységár: 41 Ft/db

Bioextra Magne+C kapszula 30 db

  

Magnézium és C-vitamin, az "ütős" páros
  
A magnéziumot (Mg) sokféle dicsérettel illetik: a legsokoldalúbb ásványi anyag, az élet karmestere… És ez nem túlzás!

 

Gyártó: Bioextra Zrt.

 

  


Szállítási információk >>

 

 

 • Valamennyi sejtünkben megtalálható, több száz enzim működéséhez szükséges, köztük a fehérjék, zsírok, szénhidrátok és nukleinsavak anyagcseréjéhez, a sejtek energia-termeléséhez, az idegrendszer és az izmok működéséhez, a csontok és a fogak egészségéhez, a ritmusos szívműködéshez, a véralvadáshoz, az inzulin termeléséhez és hatásához, az endothel működéséhez.

  Az emberi szervezet mindössze 28 g magnéziumot tartalmaz

  Ennek 59%-a a csontokban, 30%-a a vázizmokban, 10%-a egyéb szervekben (szívizom, agy, máj, vese) raktározódik. A maradék 1% extracellulárisan helyezkedik el, de csak 0,3%-a található meg a szérumban, ezért laborvizsgálattal sokszor ki sem mutatható a magnézium hiány.

  A magnézium-hiányos étrend általános jelenség

  Természetes forrásai a gyümölcsök, zöldségek, halak, tejtermékek, olajos magvak, csonthéjasok, hüvelyesek, gabonafélék, de a mai tápanyagok magnézium tartalma igen alacsony. A homokos talaj magnéziumban szegény, a műtrágyákban levő kálium és foszfor csökkenti a talaj magnézium tartalmát, így a növények, az állatok és az emberek is magnézium hiánytól szenvednek. Az alapanyagok szállításuk, tárolásuk, fagyasztásuk, és mindenekelőtt a sütés-főzés során tovább veszítenek magnézium tartalmukból. A palackozott vizek magnézium tartalma nagyságrendekkel kisebb, mint a forrásvizeké.

  A Mg felszívódását és szervezetben maradásátszámos tényező hátráltatja

  A zsíros ételek, valaminta „sötét színű” üdítők magas foszfáttartalma melletta krónikus bélbetegségek és a dysbacteriosis isrontja a magnézium Mg felszívódását, hasonlóan a rendszeres alkoholfogyasztáshoz, amely a vizelettel történő ürülését is fokozza.Ugyanilyen hatásúak a szénsavas italok, a koffeinés az édességek. Nő a magnézium Mg-vesztés vesebetegségben, nem kontrollált diabetesben, egyes gyógyszerek (diureticum, fogamzásgátló, inzulin, digitalis, szteroidok, asthma-ellenes szerek) mellett. A verejtékezés jelentős magnézium Mg-vesztéssel jár. Pszichés vagy fizikai igénybevétel során azadrenalin-kiáramlás használja fel a Mg-ot.

  A magnézium-hiány tüneteit mindenki felfedezheti magán

  Általános jelenség afejfájás, fáradékonyság, szédülés, nyugtalanság, depresszió, alvászavar, romló koncentráció, izomfájdalmak és -görcsök, visszatérő hasmenés, émelygés, nehézlégzés, arrythmiák, hypertonia, fogszuvasodás, osteoporosis, menstruációs görcsök.

  A szervezet optimális állapota csak Mg-pótlással tartható fenn

  A magnézium készítmények közül a Mg-citrát felszívódása a legjobb. Ez a szerves kelát a magnézium-kation és a citrát-anion sója. A szerves kötésben levő ásványi anyagokat a szervezet nagyobb arányban képes felvenni, mint a szervetleneket. Közülük különösen magas a citrátok biohasznosulása, ahol maga az anionis kedvezően hat, mert bázikus tulajdonsága révén ellensúlyozza az extracellularis pH-csökkenés káros hatásait.
      
  C-vitamin: kitartó „harcos” a betegségek ellen, a "szépség és fiatalság vitaminja"

  Bár főként immunerősítőként ismert, hatása komplexebb. Antioxidánsként véd a tumorok, cardiovascularis betegségek ellen, hasznos diabetesesben, cataracta megelőzésében, glaucomában. Detoxikálja a mérgező anyagokat (dohányfüstöt is!). Szükséges a kollagén képződéséhez, erősíti a kötőszövetet (érfal, bőr, csontok, porcok, fogak, szívbillentyűk), gyorsítja a sebgyógyulást. Szükséges a vas felszívódásához, javítja a fizikai és szellemi teljesítményt.

  Magnézium és C-vitamin - "kéz a kézben" az egészségünkért

  A C-vitamin javítja a magnézium felszívódását, a magnézium pedig a C-vitamin hasznosulását. Egymás hatását erősítve támogatják a sejtek energiatermelését, javítják a stressz-tűrést, erősítik az immunrendszert, az antioxidáns védelmet és a méregtelenítő folyamatokat. Mindez korunk felgyorsult életében, szennyezett környezetében nélkülözhetetlen. Gátat szabnak az atherosclerosisnak, kedvező hatásúak diabetesben, dohányzás, alkohol-fogyasztás és rendszeres gyógyszerszedés mellett. A kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód részeként alkalmazva mindenkinek hasznára válik az "extra" magnézium és C-vitamin-bevitel.

  Irodalom:
  Lindberg JSet al.: Magnesium bioavailability from magnesium citrate and magnesium oxide. J Am Coll Nutr 9(1): 48-55, 1990.
  Peikert Aet al.: Prophylaxis of migraine with oral magnesium. Results from aprospective, multicenter, placebo controlled and double-blind randomized study. Cephalalgia 16(4): 257-263, 1996.
  Walker AF et al.: Mg citrate found more bioavailable than other Mg preparations in a randomised, double blind study - Magnesium Research 3: 183-191, 2003.
  Kuti V: Az élet sója – A magnézium szerepe az egészség megőrzésében. Anonymus Kiadó, 2010.

   

  Kiszerelés: 30 kapszula

  Adagolás: napi 2 kapszula

  Gyártó: Bioextra Zrt.